KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aziziye Belediyesinden toplu açılış
Aziziye Belediyesinden toplu açılış
Büyükşehir'den asfatlama seferberliği
Büyükşehir'den asfatlama seferberliği
Erdoğan’dan 'Filenin Sultanları’na tebrik
Erdoğan’dan 'Filenin Sultanları’na tebrik
Erzurum’da kişi başına 62.1 bin TL kamu harcaması
Erzurum’da kişi başına 62.1 bin TL kamu harcaması
Ehram modern dokunuşlarla geleceğe taşınıyor
Ehram modern dokunuşlarla geleceğe taşınıyor
HABERLER>GÜNDEM
27 Temmuz 2026 Pazartesi - 11:20

Koşapınarlılar Geleneksel yaz festivalinde buluştu

Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar köyünde geleneksel olarak düzenlenen bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Geleneksel yaz festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen yüzlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.

Koşapınarlılar Geleneksel yaz festivalinde buluştu

Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar köyünde geleneksel olarak düzenlenen bu yıl 12’ncisi gerçekleştirilen Geleneksel yaz festivali, yurt içi ve yurt dışından gelen yüzlerce vatandaşın katılımıyla büyük bir coşkuya sahne oldu.
Koşapınar köyünün meşe ormanlık alanında gerçekleştirilen ve iki gün süren festival, renkli görüntülere ev sahipliği yaptı. Birlik ve beraberlik mesajlarının ön plana çıktığı etkinlikte vatandaşlar halaylar çekerek hasret giderirken, çocuklar için düzenlenen yarışmalar ise keyifli anlar yaşattı. Yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı organizasyonda Koşapınarlılar, aileleriyle birlikte piknik yaparak unutulmaz bir hafta sonu geçirdi.
Bu tür etkinlikler birlikteliğimizin en güzel göstergesi
Festivalin açılışında konuşan Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu ve Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, kültürel bağların korunmasında sılayırahim buluşmalarının önemine dikkat çekti. Kültürü yaşatan ve hemşehrileri bir araya getiren bu tür etkinliklerin her zaman destekçisi olacaklarını belirten konuşmacılar, festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm dernek yönetimine ve köylülere teşekkür etti.
Geniş katılım ve yerel sanatçılardan konser ziyafeti
Yoğun ilginin gösterildiği programa; Erzurum Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Akarsu, Aşkale Belediye Başkanı Şenol Polat, AK Parti İlçe Başkanı Abdulkerim Polat, Doğu Anadolu Gazeteciler Cemiyeti (DAGC) Başkanı Ayhan Türkez, ERKON Genel Başkan Yardımcısı Güngör Orbak, İstanbul Koşapınar Köyü Yardımlaşma ve Kültür Derneği Başkanı İslam Deligöz, Erzurum Dernek Başkanı Yunus Bilen ile Kadın Kolları Başkanı Hatice Urin katıldı.
Gün boyu devam eden festivalin akşam programında ise yerel sanatçılar sahne alarak verdikleri konserlerle katılımcılara müzik ziyafeti sundu.

 
Göztepe, Slovenya kampında kaybetmedi
 
Emekliler intibak yasası istiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tulum Peyniri yaylalarda geleneksel yöntemlerle üretiliyor
Erzincan'ın coğrafi işaretli ürünü olan Erzincan Tulum Peyniri, doğal ...
Ayçiçeği tarlaları sarıya büründü
Erzincan - Erzurum kara yolunun her iki yanında uzanan ayçiçeği tarlaları, ...
Büyükşehir'den asfatlama seferberliği
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezi ve bağlı tüm ilçelerde ulaşım ...
 
Erzurum'da 'Can Ebeleri' görev başında
Erzurum İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen "Can Ebeleri" ...
Dr. Küçük ve Denktaş törenle anıldı
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Tufan Erhürman, 20 ...
Şenkayalılar Bal Festivalinde buluştu
Erzurum'un Şenkaya ilçesinde bu yıl 19'uncusu düzenlenen Kültür, Sanat ...
 
Erzurumlular Rusya'daki "esir sancaklarını" istiyor
Erzurum'un Rus işgallerine uğradığı yıllarda, şehirden götürülen muhtelif ...
Şehit Öğretmen Alten'e vefa
Tortum ilçesinde "Bayrak Adam" olarak tanınan Feyzullah Coşkun, 1993 yılında ...
Türkiye Haber - İş sandığa gitti
Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şubesi'nin 7. Olağan Genel Kurulu gerçekleştirildi. ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Dünyanın en köklü ordusu Türk'ün ordusu
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Kars'ta Türk'çe buluşma...
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva