Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
Erzurum’dan ihracatta sektörel rekabet arttı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
81 ilaç geri ödeme listesine alındı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
TESK’ten Perakende Yasası çağrısı
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
9 Kasım 2017 Perşembe - 11:37

Kurtuluş’un 100’üncü yıl dönümüne Özel Hazırlık

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Erzurum’un Kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümü için şimdiden çalışmalara start verdi.

Kurtuluş’un 100’üncü yıl dönümüne Özel Hazırlık

12 Mart 2018 Erzurum’un Kurtuluş’unun 100’üncü seneyi devriyesi nedeniyle çalışmalara erkenden start verdiklerini kaydeden İl Kültür ve Turizm Müdür Cemal Almaz, şehri tanıtma ve nesillere kültürel değerleri iyi aktarma misyonu doğrultusunda faaliyetlere şimdiden başladıklarını belirtti. Bu kapsamda ilk olarak ilkokul, ortaokul ve liselerde “Erzurum’u En İyi Ben anlatırım” konulu kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini belirten Almaz, Proje ile öğrencilerin kendi şehrini önce özümsemesini, sonra ise bunu kâğıda dökmesini hedeflediklerini dile getirdi. Amaçlarının şimdiden 100’üncü yıl bilincini öğrencilerle paylaşmak, şehrin değerleriyle barışık olmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak olduğunu vurgulayan Almaz, projenin detaylarını aktardı.

“ERZURUM’U EN İYİ BEN ANLATIRIM” PROJESİ

100’üncü yıl kutlamaları için çalışmalara erkenden başladıklarını dike getiren Almaz, Malumunuz 12 Mart 2018 Erzurum’un Kurtuluş’unun 100’üncü seneyi devriyesi. Biz bunun için startı biraz erkenden verdik. Biraz daha farklı şeyler olsun istedik. Kültür Müdürlüğü nüktesinde olan şehri tanıtma, nesillere kültürel değerleri iyi aktarma misyonumuzun doğrultusunda faaliyetlerimize şimdiden başladık. Bir takım projeler başlattık, gâh şimdiden 12 Mart’a kadar sürecek, gâh 12 Mart sonrasına kadar uzayacak birkaç projemizi yavaş yavaş hayata geçirdik.  Bunlardan İlki de benim çok önem verdiğim “Erzurum’u En İyi Ben Anlatırım” projesidir. Bunu tabi çocuklarımızın ağzıyla söylüyorum. Yani ilkokul, ortaokul, lise talebeleri bir kompozisyon yarışması yapacak, kompozisyonun ana teması şişe Erzurum’u anlatmak olacak. Her öğrencimiz kendi kategorisinde yarışacak. Tüm ilçe ve köy okullarımıza da duyurularımız gönderdik, şimdiden afişlerimizde asıldı. Kültür Turizm İl Müdürlüğü, Milli eğitim Müdürlüğü ve Yazarlar Birliği ile birlikte organize ettik bu projeyi” diye konuştu.

“AMACIMIZ ŞİMDİDEN 100’ÜNCÜ YIL BİLİNCİNİ ÖĞRENCİLERİMİZLE PAYLAŞMAK”

Çalışmalar kapsamında öğrencilere yönelik olarak kompozisyon yarışması düzenleyeceklerini belirten Almaz, proje ile şimdiden 100’üncü yıl bilincini oluşturmaya çalıştıklarını kaydederek, “Proje ile öğrencilerimizin kendi şehrini önce bir özümsemesini, sonra bunu kâğıda dökmesini hedefledik. Hem şehirlerinin değerlerini bizimle paylaşsınlar, hem de yazma kabiliyetlerini geliştirsinler.  Buradan çıkacak sonuca göre 12 Mart törenlerinde öğrencilerimiz ödüllerini takdim edeceğiz.  Daha sonra bu dereceye giren yazılarımızdan bir kitapçık hazırlayacağız, 100’üncü yıl anısına. Böylece bir kalıcılığın da sağlanmış olacak. Burada ki amacımız şimdiden 100’üncü yıl bilincini öğrencilerimizle paylaşmak, tüm öğrencilerimize bunu aksettirmek, şehrin değerleriyle barışık olmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak. Yeter ki Erzurum anlatılsın, biz konuyu sınırlamadık. Yeter ki Erzurum’a has bir değer olsun, küçük lokal bir değeri bile olsa iyi anlatıldığı takdirde derece girecektir. Bu arada şehre de bir ön ayak olduk, artık yavaştan 100’üncü yıl etkinliklerine başlayalım diye. 4-5 ay var ama Kültür Müdürlüğü öncü kuruluş olsun ve bazı şeyleri başlatsın. Bu projeyi, hazırladıktan sonra şehrin dışından da yazılabilir mi diye teklif geldi. Gurbette ki Erzurumlular içinde düşüncelerimiz var. İlerde onu da açıklayacağız. Sıla sevgisi gurbette daha yoğun yaşanıyor, inşallah onları da dâhil ederek güzel bir çalışma yapacağız” ifadelerine yer verdi.

 
Karaca'dan sicil affı değerlendirmesi
 
ER-VAK ‘dan kültür hizmeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen: “Erzurum; vatan davasının zirve şehridir”
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Aziziye Zaferi’nin ...
Güneş Vakfından Kerkük'e vefa
Güneş Vakfı Başkanlığı’nca Erzurum’da “Kuzey Irak Referandumu, Kerkük ...
Erkal’ın ölümüne savcılıktan takipsizlik kararı
Maltepe’deki evinin otoparkında baygın olarak bulunan ve geçirdiği beyin ...
 
Tabyalar Yürüyüşü 11 Kasım'da
Erzurum’da bu yıl tabyalar yürüyüşü, 11 Kasım 2017 Cumartesi günü yapılacak. ...
Mükerrem Kemertaş’a vefa
Türk Halk Müziğinin yaşayan efsane isimlerinden Mükerrem Kemertaş için ...
Palandöken Nikah Sarayı'na kavuşacak
Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın prestij projeleri arasında ...
 
Seval'in 'Bizim Konak'ı Iğdır'da sahnelendi
Erzurum Şehir Tiyatrosunun iki perdelik “Bizim Konak” isimli oyunu, Iğdır ...
Yazarlar öğrencilerle buluştu
Kültür ve Turizm Bakanlığı Genç-Des Programı desteğiyle yürütülen “Arkadaşım ...
Erzurum Mutfak Kültürü kitaplaştırıldı
“Erzurum’un Turizm Potansiyeline Gastronomi Kültürü ile Katkı Sağlama ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva