Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
12 Ocak 2018 Cuma - 14:35

Kur’an bülbüllerinden muhteşem tilavet

Büyükşehir Belediyesi tarafından Binbir Hatim programları kapsamında düzenlenen Kur’an ziyafeti vatandaşları adeta mest etti.

Kur’an bülbüllerinden muhteşem tilavet

Erzurum Büyükşehir Belediyesi tarafından Binbir Hatim programları kapsamında düzenlenen Kur’an ziyafeti vatandaşları adeta mest etti.
İbrahim Erkal Dadaş Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Fas Kraliyet Hafızı Hişam El Azimi, Hafız Mustafa Kızılcaoğlu ve Hafız Menduh Karslı katıldı.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Allah’ın en büyük, derin ve eşsiz bir hazine olan Kur’an-ı Kerim, Yüce Mevla’nın insanoğluna gönderdiği en büyük hediye ve nurdur. Onu anlatmak için kelime ve sıfatlar yetersizdir, hiçbir yazı Kur’an ayetleri kadar güzel ifade edemez kutsal kitabımızı. Kur’an; her yaşta ve eğitimdeki her insanın anlayabileceği kadar açık ve hikmetli bir kitaptır” dedi.
Konuşmasında Kur’an-ı Kerim’in faziletlerine dikkati çeken Başkan Sekmen, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yüce Allah, Kuran-ı Kerim'i insanlara açıklayıcı bir rehber olarak göndermiştir. Onda insanlar için en kolay ve en güzel yaşam tarzını bildirmiştir. Allah'ın razı olacağı tüm ahlak özellikleri ve iman edenlerin yapmaları gereken her şey, tüm detaylarıyla Kuran’da tarif edilmiştir. Muhteşem muhtevasıyla insanoğluna İslam şuurunu aşılayan, mukaddes kitabımızda yer alan her bir ayet değer biçilemez özelliklere sahiptir. Günümüzde modern zamanların batıl beşeri ideolojileri, yeni ideoloji ve akımları miadını doldurmuştur. Yeryüzüne indiği asırdan beri her bir yüzyıl Kur’an-ı Kerim çağıdır. Erzurum; kutsal kitabımıza yeryüzünde en büyük ehemmiyeti veren İslam beldelerinden biridir. Zira Dünya’da sadece şehrimizde 1001 Hatim Geleneği mevcuttur. Pir Ali Baba Hazretleri tarafından başlatılan bu gelenek, asırlardan beri devam etmekte, her yıl aralık ve ocak aylarında kutsal kitabımız, binlerce kez hatmedilmektedir. Müminler hatm-i şeriflerde, kalp ve dillerinde sürekli Azimüş şan’ı zikrederler. Erzurumlu alim ve mübarek zatlardan Pir Ali Baba'nın, ‘Eğer her yıl 1001 hatim okursanız, Allah’ü Teala bu memleketi hususiyetle zelzeleden korur’ diyerek başlattığı bu gelenek, her bir Dadaş’ın onur ve gurur duyduğu asil bir iftihar vesilesidir.”
“Çocuklarınıza Kur’an-ı Kerim’i öğretin”
Başkan Sekmen, konuşmasında anne ve babalara seslenerek, “Kur’an-ı Kerim’i çocuklarımıza öğretip bu eğitimi en büyük öncelik olarak görmeliyiz. Hakiki Müslüman hayatı Kur’an’da bulan, Kur’an’ı hayatına uygulayan ve ona hizmet edendir. Unutmayalım ki, Kur’an, insanların dertlerinin şifa kaynağı, bireysel ve toplumsal problemlerinin de çözüm adresidir. Kur’an-ı Kerim huzurlu bir toplumun inşası için sağlıklı nesillerin yetişmesinde haneleri ve mabetleri birer eğitim yuvasına dönüştürmüştür. Gençlerimiz günümüzde teknolojinin sanal esiri olmuş, gri, boş ve karanlık bir dünyanın kuşatması altındadır. Şu bir gerçektir ki, Kur’an-ı Kerim ile birlikte hayatını manevi bir iklime adayan nesiller çağa damga vuracak dehaları yetiştirecektir. Âlimlerin, ulemaların, sultanların, cihana hükmedenlerin rehberi Kur’an-ı Kerim’i okumak, anlamak ve anlatmak her birimizin en temel vazifesidir” ifadelerini kullandı.

 
Acısı yüzünde okunuyordu
 
Doğu'da 500 köy yolu kapalı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sarıkamış şehitleri, yurdun dört bir yanında anıldı
Sarıkamış Harekatı’nın 103’üncü yılı dolayısıyla, Sarıkamış’ta ve yurdun ...
Barlak: 'Amacımız dayanışmayı sağlamak'
AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Erzurum Gazeteciler ...
Erzurum ilk 15 arasında
Erzurum Türkiye illeri cami varlığı bakımından iller sıralamasında 15’inci sıradaki yerini korudu.
 
Türkiye’nin tek şehir mizah dergisi Fırfırik 15 yaşında
Erzurum’da aylık yayınlanan mizah dergisi Fırfırik, 15 yaşına girdi.
Mehmet Akif İnan'a vefa
Mehmet Akif İnan Vakfı, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma, Denizcilik ...
ATA- AÖF Online Deneme Sınavı modülü yayında
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi (ATA-AÖF) Online Deneme Sınavı modülü yayına başladı.
 
Kadıoğlu'ndan rasathaneye isim önerisi
Kısa adı ŞEHİRDER olan Şehir ve Kültür Araştırmaları Derneği’nin Bilim ...
Sarıkamış Şehitleri 103. yıldönümünde anılacak
Her yıl Ocak ayının ilk haftasında düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini anma ...
Fetih Gecesi yoğun ilgi gördü
Anadolu Gençlik Derneği tarafından düzenlenen fetih kutlaması bu sene ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva