Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
2 Mart 2012 Cuma - 07:04

Küçükler Ulaşım Vizyununu paylaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, katıldığı bir televizyon programında toplu ulaşım sorunlarını ele aldı.

Küçükler Ulaşım Vizyununu paylaştı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, katıldığı bir televizyon programında toplu ulaşım sorunlarını ele aldı. Başkan Küçükler, “Erzurum’da ulaşım hizmeti veren tüm otobüs ve minibüsler tek bir şirket çatısı altında birleşecek. Küçük otobüsler hatlardan çekilerek, yerlerine daha büyük ve konforlu araçlar getirilecek. Toplu taşım araçlarında artık kredi kartı ve bankamatik kartları da kullanılabilecek” dedi.
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Atatürk Üniversitesi Televizyonu’na program konuğu oldu. İletişim Fakültesi öğrencilerince hazırlanan programda konuşan Küçükler, şehir içi ulaşım hizmetleriyle ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Toplu ulaşım hizmetlerinin sorunsuz bir biçimde yürütülmesini sağlamanın, belediyelerin asli görevleri arasında bulunduğuna dikkati çeken Küçükler, 8 yıl öncesini hatırlatarak, “Biz göreve geldiğimizde belediyenin tüm otobüsleri satılmış ve deyim yerindeyse bir tekel oluşturulmuştu” dedi.
Büyükşehir Belediyesi’nin toplu ulaşım hizmetlerine körüklü otobüslerle giriş yaptığını ve geçtiğimiz aya kadar 14 olan araç sayısını bugün 27’ye çıkardıklarını vurgulayan Başkan Küçükler, “Bu yeterli midir, değildir. Bunun bizler de farkındayız ve çözüm bekleyen sorunların olduğunu biliyoruz. Bu doğrultuda çok ciddi çalışmalar yapıyor, devrim niteliğinde adımlar atmak için gerekli altyapıyı oluşturuyoruz” diye konuştu.
KÜÇÜKLER, ULAŞIMDAKİ SORUNLARI SIRALADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, şehir içi ulaşımda yaşanan sorunları şöyle özetledi: “Şu anda minibüsler, özel halk otobüsleri ve belediyemize ait filodaki araçlarla toplu ulaşım hizmeti veriliyor. Yani gelinen nokta itibariyle çok başlılık hakim ve herkes çok daha fazla yolcu taşıyıp, o oranda fazla para kazanabilmenin hesabını yapıyor. Otobüslerle minibüsler arasındaki yolcu kapma yarışları, sefer saatlerinin aksaması, durak harici yolcu indirme ve bindirme gibi sorunlar, işte bu hesapların bir sonucu olarak karşımıza çıkıyor. Biz evvela bu yanlış mantığın önüne geçeceğiz. Erzurum’daki minibüsleri ve tüm otobüsleri tek bir şirket çatısı altında toplayarak, havuz sistemi oluşturacağız. Ulaşım hizmeti veren bütün araçlarla birlikte personeller de bu şirket için çalışacak. Böylece akşama kadar 3 yolcu taşıyan da, 300 yolcu taşıyan da, günün sonunda eşit kazanç sağlamış olacak. Çünkü taşımacılık hizmetlerinden elde edilen bütün gelirler, havuz sistemi sayesinde sektördeki tüm işletmecilere eşit biçimde paylaştırılacak. Böyle bir sistem içerisinde yolcu kapma yarışı, sefer saatlerinin aksaması ve durak harici yolcu indirme ve bindirme gibi sorunlar kendiliğinden ortadan kalkmış olacak” dedi.
TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KREDİ KARTI BİLE GEÇERLİ OLACAK…
Vatandaşların küçük otobüslerden yakındıklarını, bunda da gayet haklı olduklarını belirten Başkan Küçükler, kurulacak yeni sistem içerisinde küçük otobüslere zaten yer verilmeyeceğinin altını çizdi. Başkan Küçükler, küçük otobüslerin konforlu ve çok daha fazla yolcu taşıma kapasiteli araçlarla değiştirileceğini vurgulayarak, “Kurmaya çalıştığımız sistem basit bir sistem değil, belki de Türkiye’de bir ilk olacak. Şöyle ki, Erzurum’daki ulaşım araçlarında artık kredi kullanımını dahi mümkün hale getireceğiz. Bunun için Bankalar Birliği ile görüşmelerimiz sürüyor. Yine Kardelen Kart’ın kullanımını daha da yaygın hale getirerek, halkımızın çok daha ekonomik koşullarda seyahat etmelerini sağlayacağız” diye konuştu.
Öte yandan uydu takip sisteminin çok daha etkin bir biçimde kullanılması suretiyle yolcu yoğunluğunun fazla olduğu bölgelere özel ek seferler düzenleneceğini anlatan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nce satın alınan yeni otobüslerin bu duruma örnek teşkil ettiğini söyleyerek, “Yeni otobüslerimiz yolcu yoğunluğu göz önünde bulundurularak çeşitli güzergahlara tahsis edildi. Vatandaşımızın bu otobüslerden duyduğu memnuniyet ise hat safhada” dedi.

 
Kaplanoğlu'ndan sınırötesi başarı
 
Şifa'dan yayın açılımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kaplanoğlu'ndan sınırötesi başarı
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Bölümü öğretim üyesi ...
İşte TL'nin simgesi
Merkez Bankası Başkanı Başçı Türk Lirası'nın simgesini açıkladı. Başçı, ...
Zirveden Erzurum'u seyrettiler
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum’a Karma Komite Toplantısına katılmak ...
 
Ülke gündemine medya yaklaşımı
Haber yapan gazeteciler, Erzurum'da kendileri haber oldu.
Kardeş şehirler buluştu
İran’ın Tebriz şehrine giden Erzurum’dan 44 kişilik heyet, bu şehirde ...
Erzurum Diplomasi tarihine geçti
Erzurum'da Türkiye ile Gana arasında Karma Komite toplantısı düzenlenerek ...
 
Öğrencilerden örnek girişim
İstanbul Ataşehir Belediyesinin işbirliğiyle, Dünya Engelliler Merkezi ...
Öğrencilere YTK konferansı
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile Erzurum ...
Sanatta GSF markası
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi, ressam İsmail ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva