Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Büyükşehir’den barınak açıklaması
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Erzurum 2024 FİNTÜRK-3 verileri açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
Trendyol 1. Lig'de son haftanın programı açıklandı
KAAN, ikinci kez gökyüzü ile buluştu
KAAN, ikinci kez gökyüzü ile buluştu
Gazze’de can kaybı 34 bin 735’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 735’e yükseldi
HABERLER>GÜNDEM
14 Ekim 2011 Cuma - 08:48

Küçükler’den basınla istişare adımı

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki gazetecilik meslek örgütlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

Küçükler’den basınla istişare adımı

 Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Erzurum’daki gazetecilik meslek örgütlerinin yöneticileriyle bir araya geldi. Erzurum Gazetecileri Cemiyeti (EGC) ve Anadolu Basın Birliği Erzurum Şubesi’nin (ABB) başkanları, yöneticileri ve gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirilen sohbet toplantısına, Üç Kümbetler civarı ve Palandöken Caddesi’nde yapılan kamulaştırma çalışmalarıyla MNG Holding tarafından yaptırılacak olan Erzurum Şehirlerarası Otobüs Terminali damgasını vurdu.
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin, sadece kendi öz kaynaklarıyla Üç Kümbetler civarı ve Palandöken Caddesi’nde 16 milyon liralık kamulaştırma yaptığının altını çizerek, 55 dönümlük alanda onlarca gecekondu ve müstakil binanın yıkıldığı bilgisini verdi. Başkan Küçükler, bölgedeki kamulaştırma çalışmalarının kapsamının daha da genişletileceğini açıkladığı sohbet toplantısında, Erzurum’a yapılacak olan yeni şehirlerarası otobüs terminalini de tanıttı.
KAMULAŞTIRMANIN KAPSAMI TOSYA VE LEBLEBİCİ YOKUŞU İLE GENİŞLETİLECEK
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, gazetecilik meslek örgütlerinin başkan ve yöneticileriyle bir araya geldiği sohbet toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Küçükler, Üç Kümbetler ve Palandöken Caddesi’ndeki kamulaştırma çalışmalarına dikkat çektiği konuşmasında, Büyükşehir Belediyesi’nin kendi öz kaynaklarını kullanarak 16 milyon liralık kamulaştırma yaptığının altını çizdi. Başkan Küçükler, 55 dönümlük alanda yapılan çalışmaların, Erzurum’daki kentsel dönüşüm hamlelerinden en önemlisi olduğunu vurgulayarak, “Büyükşehir Belediyesi olarak bizim yaptığımız kamulaştırma çalışmaları için harcanan para tamı tamına 16 milyon lira. Üstelik biz bu parayı bir yerlerden alıp, aktarma yöntemiyle de ödemedik. Bunun için kendi öz kaynaklarımızı kullandık. O bölgede yapılan kamulaştırma bununla sınırlı da kalmayacak. Leblebici Yokuşu ve Tosya’yı da, bu çalışmaya dahil edeceğiz.” diye konuştu.
ESKİ MAL MEYDANINDAKİ KAMULAŞTIRMA İÇİN 40 MİLYON LİRA HARCANDI
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin hiçbir zaman küçük işler peşinde koşturmadığının altını çizerek, bir başka dev kamulaştırmanın da, eski Mal Meydanı diye adlandırılan bölgedoe yapıldığını belirtti. 270 dönümlük bir alanın gecekondulardan temizlendiğini ve bunun için 40 milyon liralık harcama yapıldığını anlatan Başkan Küçükler, “Eski mal meydanının önceki halini hepimiz biliyoruz. Burada devasa nitelikte bir kamulaştırma yaptık ve bu çalışmanın şu ana kadar ki maliyeti 40 milyon lira oldu. Şimdi o bölgede TOKİ ile ortaklaşa oldukça modern konutlar üreteceğiz. Erzurum’da yeni bölgeleri imara açmak çok kolay, ama biz bunu yapmıyoruz. Gecekonduları temizliyoruz, kamulaştırma yapıyoruz ve modern konutların üretimi için uygun bir alan oluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.
TARİHİ VE KÜLTÜREL DOKUYU GÜN YÜZÜNE ÇIKARMAYI HEDEFLİYORUZ
“Cazibe Merkezleri” programına da değinen Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz konusu program kapsamında hazırlanan “Kültür Yolu” projesi için önümüzdeki günlerden itibaren para aktarımına başlanmasını beklediklerini kaydetti. Erzurum Kalesi’nin etrafında yapılacak olan düzenlemelerin, sadece yıkımla sınırlı kalmayacağını belirten Başkan Küçükler, bu bölgede bir de yeni tasarım projesi uygulanacağına dikkati çekerek, “Bizim sadece Kale çevresi için hazırlatacağımız proje için 3 milyon lira gerekiyor. Biz buraya sadece yıkılacak bir bölge gözüyle bakmıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, eşi görülmemiş bir proje uygulamak suretiyle Erzurum’daki tarihi ve kültürel dokuyu gün yüzüne çıkarmayı hedefliyoruz. Bunlar öyle basit işler değil.” dedi.
BAŞKAN KÜÇÜKLER, YENİ ERZURUM TERMİNALİNİ MAKETİ BAŞINDA TANITTI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, sohbet toplantısında Erzurum’a kazandırılacak olan yeni şehirlerarası otobüs terminalinin tanıtımını da yaptı. Terminal binası ve hizmet kampusunun minyatürize edildiği dev maketin etrafında toplanan gazetecilere proje hakkında bilgiler aktaran Başkan Küçükler, bazı söylentilere de açıklık getirdi. Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı otogar projesinin MNG tarafından beğenilmediği yönündeki iddianın gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak, “Bizim projemizde herhangi bir değişiklik yok; kaldı ki, yüklenici firmanın bizim isteklerimizin dışına çıkma şansı da yok. Avam proje başkadır, uygulama projesi başkadır. Biz avam projeyi sunarız, karşı taraf uygulama projesini hazırlar ve işler böyle yürütülür. Biz projemizi nasıl hazırlamışsak, uygulama projesi de öyledir. Üstelik terminalin temelini de önümüzdeki günlerde atacağız. MNG Holding’in Erzurum’da yatırım yapmaktan vazgeçtiği falan da yok. Biz bu çerçevede yapılacak olan yatırımlar ne ise, Allah’ın izniyle Erzurum’un hizmetine sunacağız.” dedi.
“YATIRIMLARIMIZA HER GÜN BİR YENİSİNİ EKLİYORUZ”
Başkan Küçükler, Büyükşehir Belediyesi olarak, yatırımlara her gün bir yenisinin eklendiğini söyleyerek, “Bakınız, Hurdacılar Sitesi’nin inşaatı başladı. Kamyon Tır Parkı ve Nakliyeciler Sitesi’ni tamamladık. Ulaşımı rahatlatmak adına 13 yeni otobüs satın alıyoruz. Bunlara ek olarak gündemimize Kültür Fuar ve Kongre Merkezi Projesi’ni aldık. Atatürk Üniversitesi kampusunun Çat Yolu ile bağlandığı bölgede 25 dönümlük alan üzerinde 3 bin 500 kişi kapasiteli Kültür Fuar ve Kongre Merkezi yapacağız. Bunların her biri, kendi başına dev hamleler, büyük hizmetler. Bu hizmetlerin altında da, Büyükşehir Belediyesi’nin imzası var.” diye konuştu.
BAŞKAN KÜÇÜKLER, GAZETECİLERE PALANDÖKEN CADDESİ’Nİ GEZDİRDİ
Öğle yemeğinde bir araya geldiği konuklarına daha sonra Palandöken Caddesi’ni gezdiren Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, bu bölgede yürütülen kamulaştırma çalışmalarını yerinde gösterdi. Küçükler, Karayolları ile Tebrizkapı bağlantısını sağlayan Palandöken Caddesi’nin, gecekondulaşmanın en yoğun olduğu bölgelerden birisi olduğuna işaret ederek, “55 dönümlük alanı gecekondulardan temizlemek ve ıslah etmek, Erzurum adına gerçekten çok büyük bir hizmettir. Bu yatırım, Erzurum’un yarınlarına yapılmış bir yatırımdır. Bu bölgedeki gecekonduların yerinde modern ve oldukça estetik konutlar yükselecek. Yani çekirdek Erzurum, gecekondulardan arınacak, harabelik olmaktan çıkacak.” şeklinde konuştu.

 
4 Belediye Başkanı AK Parti’ye geçti
 
Artık Ceren'in de ayakkabısı olacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
4 Belediye Başkanı AK Parti’ye geçti
Erzurum'da 3 ilçe ve 1 belde belediye başkanı AK Parti saflarına katıldı.
Fuhuş olayına açıklama geldi
Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Ilıca Termal Tesislerinde fuhuş ...
Aziziye'de asfalt başarısı
Aziziye Belediyesi asfalt çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. 30 bin ...
 
Erkal konser verecek
Erzurumlu sanatçı İbrahim Erkal uzun bir aradan Erzurum’da düzenlenecek ...
Pasinler'de Güler dönemi başladı
İçişleri Bakanlığı’nca geçtiğimiz ay Erzurum’un Pasinler İlçesine atanan ...
Müftülüğe milenyum imajı
Geçtiğimiz yıl temeli atılan müftülük binasında sona gelindi. Yeni yerine ...
 
Ovit, tünelle dizginlenecek
Erzurum Karadenizliler Derneği Başkanı Süleyman Sekmen, Rize Valisi Seyfullah ...
Tunceli'de çatışma: 2 asker yaralı
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde polis ve jandarma binalarına düzenlenen ...
ESOB davası karar safhasında
Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülmekte ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva