Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Kick Boksta Büyükşehir damgası
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Erzurum’dan İran’a arama kurtarma desteği
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Genç Dadaşlardan milli görkemde fener alayı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Oltulu Dadaşlar milli coşku yaşadı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
11 Ocak 2011 Salı - 08:24

MMO'dan Vançelik'e çağrı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği’nden, hastanelerdeki iklimlendirme sistemleriyle ilgili olarak işbirliği önerisinde bulunuldu.

MMO dan Vançelik e çağrı

Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği’nden, hastanelerdeki iklimlendirme sistemleriyle ilgili olarak işbirliği önerisinde bulunuldu. Hastanelerde, teknik yatırımlar konusunda bile hekimlerin omzuna ekstradan sorumluluk yüklendiğini söyleyen İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, “Hekimlerimiz, uzmanlık alanları dışındaki konularda satıcı firmaların yönlendirmesine maruz kalmaktadırlar. Halbuki iklimlendirme sistemleri, herhangi bir hekimin başa çıkamayacağı bir husustur.” dedi.
Makina Mühendisleri Odası (MMO) Erzurum İl Temsilciliği Yürütme Kurulu Sekreteri Bahadır Yalçın, Erzurum’da son yıllarda hastanelerde kullanılmaya başlanan iklimlendirme sistemleriyle ilgili olarak uyarılarda bulundu. Özel hastanelerin de açılması ve boyut büyütmesiyle birlikte Erzurum’da klima kullanımının başladığına dikkati çeken Yalçın, “Hastaneler, gelişen teknoloji ile beraber herhangi bir hekimin bilgi birikimi ile yönetilemez hastaneler büyüklükte ve giriftlikte alanlardır. Doğal olarak, teknik yatırımlar yapılırken karar verici konumundaki hekimler, uzmanlık alanları dışındaki konulara da, satıcı firmaların yönlendirmesine maruz kalmaktadır. Herhangi bir hekimin başa çıkamayacağı başlıca alanlar, iklimlendirme ve soğutma, atık yönetimi, elektrik ve elektronik sistemler, bilgisayar sistemleri ve ağ yönetimi, arıtma (su), ısıtma ve ısı yalıtımı, tıbbi cihaz alım ve bakımları, tadilat ve onarım işlemleridir. Her biri ayrı uzmanlık gerektiren bu işlerin karar vericisi hekimler olamaz. Hekimler bu yükten kurtarılmalıdır.” diye konuştu.
Yapılan araştırmaların, hastanelerin havasındaki partikül ve mikroorganizmaların enfeksiyon kaynağı olduğunu gösterdiğini hatırlatan Yalçın, bu nedenle hastanelerin ve özellikle hastanelerde bulunan ‘yenidoğan’ ve ‘ameliyathane’ gibi steril olması gereken ortamların havasının bu tür partiküllerden ve mikroorganizmalardan arındırılması gerektiğini dile getirdi. Yalçın, “Gelişmiş ülkelerde bu tür mahallerin klima ve havalandırma tesisatlarının proje ve uygulama şartları özel hazırlanmış standartlarda belirtilmiştir. Bunlar uluslararası kabul görmüş standartlardır. Enfeksiyon riski bulunan ortam havasının gerçek anlamda steril özelliklere sahip olması için standartlarda belirtilen asgari klima ve havalandırma koşullarının yerine getirilmesi gereklidir. Ayrıca klima ve havalandırma tesisatlarının kullanım süresince bakım ve temizliğinin yapılması büyük önem taşımaktadır.” diye konuştu.  
MMO İL TEMSİLCİLİĞİ’NDEN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ’NE İŞBİRLİĞİ ÇAĞRISI
2007 yılı içerisinde hastane enfeksiyonlarının yol açtığı sağlık problemlerinin özellikle yenidoğan ünitelerinde çoklu bebek ölümlerine neden olacak boyutlara ulaştığını anımsatan Bahadır Yalçın, şunları kaydetti: “Sağlık sektörünün hızla özelleştirildiği ülkemizde, son dönemde birbiri ardına açılan özel sağlık kurumlarında bu konuda ciddi bir denetim eksikliği söz konusudur. MMO Erzurum İl Temsilciliğimiz, ilimizde yeni yapılan özel hastanelerin ve DAL merkezlerinin hijyenik klima ve havalandırma tesisatlarının kontrolünü üstlenmeye hazırdır, projesinden başlamak üzere montaj ve işletmeye alma aşamalarına kadar odamızın uzman üyelerince kontrol edilmesi yönünde çalışma İl Sağlık Müdürlüğü işbirliğinde yapılan bir protokol ile başlatılmalıdır. Bu konuda çıkarılacak bir yönetmelikle ülke geneline yaygınlaştırılmalı ve denetim mekanizmaları ile uygulama zorunluluğu getirilmelidir. Konu, sağlık hizmeti standartlarının iyileştirilmesi, toplum sağlığı ve özel sağlık kuruluşlarının denetlenmesi yönünden önem taşımaktadır.”

 
30 bayan hafız diplomaya kavuştu
 
A.Ü. Kütüphanecilikte marka
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vatandaş uçağa alışınca..
2010 yılının hemen her sektörde yüz güldürdüğü Erzurum’da, yolcu taşımacılığı ...
Ecdadın her işi düzgün..
Bingöl'ün Kiğı ilçesinde bulunan ve II. Abdulhamid Han tarafından yaptırılan ...
Sağlığı heyelan vurdu
Oltu İlçesine bağlı Sülünkaya köyünde bulunan sağlık ocağı binası heyelan ...
 
Duvardaki Kan'a belgesel desteği
Türkiye Radyo Televizyonu (TRT), “Erzurum’da Ermeni Mezalimi” konulu bir ...
Soğuk yaşamı felç etti
Erzurum'da aşırı soğuklar nedeniyle konteynırlardaki çöpler donarken, ...
Baba beni bırakma sigarayı bırak’
Narman’da Anadolu Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri, Müdür Yardımcısı Engin ...
 
Pasinler'de turizm atılımı
Pasinler İlçe Kaymakamlığına Kuzeydoğu Kalkınma Ajansından proje karşılığı ...
Engellilere mimari haksızlık
Türkiye Sakatlar Derneği (TSD) Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, kültür ...
Erzurumlu aileye önem veriyor
Türkiye İstatistik Kurumu 2010 yılının III. Dönemi Evlenme ve Boşanma ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva