Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
1 Temmuz 2020 Çarşamba - 10:27

Milletvekili Aydemir TBMM’de Erzurum’u anlattı

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un ilçe ilçe maddi ve manevi değerlerini Meclis gündemine taşıyarak, tüm Milletvekillerini Erzurum’a davet etti.

Milletvekili Aydemir TBMM’de Erzurum’u anlattı

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Erzurum’un ilçe ilçe maddi ve manevi değerlerini Meclis gündemine taşıyarak, tüm Milletvekillerini Erzurum’a davet etti.

ERZURUM MANEVİYAT DURAĞI

Erzurum’un manevi hasletleri kaydında Mekke ile aynı meridyen üzerinde bulunduğu, Osmanlı imparatorluğu kurucusu Osman Bey’in Pasinler doğumlu olduğu hatırlatmasını yapan Milletvekili Aydemir, İlin Ahmet Yesevi ahfadının mekanı konumu taşıdığı, Anadolu Bacıları ve Alperen Gazi Dervişlerin yurdu olma özelliği taşıdığına vurgu yaptı.

MİLLETVEKİLİ AYDEMİR ERZURUM’U ANLATTI

Erzurum’un sadece bir Kış Turizm Merkezi olmadığını aynı zamanda doğan, kültürel ve tarihi ziynetleri barındırdığına işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘‘Her vesile, her fırsatta altını çizdiğimiz bir husus var. Diyoruz ki: Vatanımızın her zerresi her karışı mübarektir, bereketlidir, güzeldir. Dolayısıyla fırsatı olan, imkânı olan gezsin görsün, yaşasın ve yaşatsın buna vurgu yapıyorum ve Erzurum'a dönük yerleşik bir kanaat var. Erzurum kış turizm merkezidir. Evet, doğrudur bu böyledir. Ancak sadece kış turizm merkezi değildir. Erzurum yaz aylarında da gezilecek görülecek muhteşemlikte, nefasette bir ildir. Dolayısıyla buna ilişkin birtakım kayıtlar düşmek istiyorum.’ dedi.

‘CUMHURBAŞKANIMIZA MİNNETTARIZ’

Erzurum’un Kış Turizm ve Sporlarında bir Dünya markası olduğunu ve bundan dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a minnettar bulunduklarını kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘40 kilometrelik eşi emsali görülmemiş kayak pistlerimiz var ve dünyanın dimağına Erzurum'u bu yönüyle raptetmiş, kaydetmişiz. Sayın Cumhurbaşkanımıza minnettarız. Erzurum'u hakikaten kış turizm merkezi yaptı. 1 milyarlık yatırımlarla, sportif tesislerle donattı. ‘ kaydını düştü.

ERZURUM VE YAZ TURİZMİ

Erzurum’un yaz aylarında da doğal zenginlikleriyle bir başka özellik ve güzelliği ifade ettiğini vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Yazın bu aylarda hele özellikle temmuzda ve ağustosta gece ve gündüz sıcaklık farkından kaynaklı bir başka nefis hâl yaşanıyor Erzurum'da. Gece yorgana sarılıp yatılmanın lezzetini ancak Erzurum'da yaşarsınız. Dolayısıyla arkadaşlar yazın Erzurum'u tatil merkezi olarak, Erzurum'u ziyaret merkezi olarak vurguluyorum ve hepinizi davet ediyorum. Lütfen, Erzurum'a bu yönüyle de bakın diyorum ben. ‘ dedi.

ERZURUM’UN TAŞIDIĞI MANEVİ KODLAR

Konuşmasında Erzurum’un tarihi ve manevi kodları barındırdığına dikkat çeken Milletvekili Aydemir, ‘

‘Erzurum'un başka hususiyetleri var; tarihi süreç içerisinde Cenab-ı Hakk'ın bahşettiği nimetler var. Bunlardan birincisi, Erzurum, Saltuklunun başkenti olmuştur, Türk tarihinde eşi emsali az görülür bir pozisyon almıştır. İkincisi, Mekke'yle aynı meridyeni paylaşıyoruz, bu da bir başka nimettir, bundan dolayı Cenab-ı Hakk'a şükrediyoruz. ‘ diye konuştu.

‘ERZURUM YESEVİ HAZRETLERİNİN DAMGASINI TAŞIR’

Erzurum’un Alperen Gazi Dervişlerin otağı olduğuna dikkat çeken Milletvekili Aydemir, Ahmet Yesevi Hz.lerinin terbiye ve tedrisatından geçmiş Alp ve Erenlerin Erzurum’u bir maneviyat merkezi konumuna taşıdıklarına telmihen, ‘Bir başka hususiyetimiz, Horasan'ı hepiniz bilirsiniz, Ahmet Yesevi Hazretlerinin közünün ulaştığı mekânlardır Erzurum, zerre zerre, nokta nokta Yesevi Hazretleri damgasını vurmuştur. Aziziye, Mecidiye, Hamidiye Tabyaları ve daha onlarcası ziyaretçi bekliyor, çok sayıda turist yurt dışından gelip ziyaret ediyor, o nefaseti, o lezzeti hazmederek gidiyorlar. ‘ dedi.

 KARI KÜLFETTEN NİMETE ÇEVİREN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’A TEŞEKKÜR

Erzurum’un kar şehri olarak bilindiği, geçmişte külfet olan karın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde hayata geçirilen Kış Spor ve Turizm yatırımlarıyla nimete dönüştüğünü hatırlatan Milletvekili Aydemir, ‘Eskiden kar, külfeti ifade ediyordu, hakikaten öyle ama sonradan nimete evrildi, kış turizminden dolayı, kayaktan dolayı. Şimdi de yazın büyükşehir belediyemizin yaptırmış olduğu yüksek irtifa merkezinden dolayı. O yüksek irtifadan istifade maksatlı çok sayıda futbol kulübü, spor kulübü Erzurum'dan gelip faydalanıyorlar. Bu da bir başka nimete evrildi yani "Yüksek rakım eskiden hastalık getirirdi." derlerdi, oysa tam tersi bir hâl oluştu. Bundan dolayı da Cenab-ı Hakk'a şükranımız var, minnetimiz var. ‘ paylaşımını yaptı.

BÜYÜKŞEHİR YATIRIMLARI VE KAMP MERKEZİ YATIRIMI

Erzurum Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla yüksek rakımın ekonomik ve sosyal bir kazanım haline dönüştürüldüğüne kayıt düşen Milletvekili Aydemir, ‘Bakın, bu yüksek irtifadan istifaden eden kaç tane ülke olmuş, ne için istifade etmiş? Özellikle, burada saymak istiyorum; Türkiye, Macaristan, Ukrayna, Hollanda, İtalya, Almanya.. geçtiğimiz yıl, 2019'da yüzme millî takımlarını Erzurum'da kampa aldılar. Yüksek irtifadan istifade maksatlı yaptılar. Dolayısıyla böyle bir nimetimiz var. ‘ diye konuştu.

‘ERZURUM OVİT’LE DENİZ’E KAVUŞTU’

Erzurum’un turizmin her alanında özel ve seçkin değerleri barındırdığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ovit Tüneli gibi gerçekleştirdiği devasa yatırımlarla bir deniz kenti özelliği de kazandığına not düşen Milletvekili Aydemir, ‘ Erzurum’da; kış turizmine eşdeğer inanç turizmi var, tarih turizmi var, kültür turizmi var;  turizmin envai türü var. Daha önce denize uzaktık biz, ama, Sayın Cumhurbaşkanımızın katkısıyla,  özel yönelmesiyle Ovit Tüneli sayesinde denizle mesafemiz de iki saate düştü.  Dolayısıyla "Denizden istifade etmek istiyorum." diyenler de Erzurum'a gelirse o nimet de onların emrinde olur. Dolayısıyla oraya da bekliyoruz. ‘ davetinde bulundu.

 AYDEMİR İLÇE İLÇE ERZURUM’U ANLATTI  

Erzurum’un yalnız merkeziyle değil, ilçeleri, köyleri ve mezralarıyla bir değerler bütünü olduğu ve mana şehri hüviyetini taşıdığına işaret eden Milletvekili Aydemir, Tarihçi İsmail Hami Danişmend’in Osmanlı imparatorluğunun kurucusu Osman Gazi’nin Erzurum doğumlu olduğu kaydını hatırlattı.

‘OSMAN GAZİ ERZURUM PASİNLERLİDİR’

Milletvekili Aydemir, ‘İlçe ilçe arkadaşlar, sadece Erzurum merkezi değil, her ilçemizde görülecek, tadılacak lezzetler var, tarihî eserlerimiz var. Mesela; Pasinler: Pasinler sadece İbrahim Hakkı'yla değil, Pasinler Savaşı'nın yapıldığı, Bizans'a karşı ilk zaferimizin kazanıldığı mahaldir, orayı mutlaka görmek lazım. Yani bu millete mensubiyet duyan herkesin oraya bir yönünü tevcih etmesi lazım, bunun için bekliyoruz. Dahasını söyleyeyim;  İsmâil Hâmî Dânişmend çok hususi bir not düşüyor ve diyor ki : "Osman Gazi, Erzurum Pasinler doğumludur.". Dolayısıyla Osman Gazi bizim hemşehrimiz, Erzurumlu, yani Osmanlı'nın banisi, kurucusu, böyle de bir özelliğimiz var. ‘ dedi.

SÖYLEMEZ BABA HATIRLATMASI

Sunumunda Erzurum ilçelerinin tarihi ve doğal zenginliklerine değinen Milletvekili Aydemir, ilin bir bütün halinde Ahmed Yesevi ahfadına ait bir değerler manzumesi ifade ettiğine dikkat çekerek, ‘Köprüköy ilçemiz var, envaitürden dertlere deva çermiklerimiz var, mutlaka bekleriz. Ve Horasan, az önce söyledim, Yesevî ahfadının mukim olduğu mekanlar.Tekman zirveleri ifade ediyor, Karayazı Anadolu irfanının açığı çıktığı Söylemez Baba gibi bir mübareği bağrında besliyor. Karaçoban hakeza latif coğrafyasıyla hakikaten yönelenleri büyülüyor. Ve Hınıs dört bir yanı turizm mekanı, Seyit Ali türbesinden tutun uzunluğuyla turistleri cezbeden kanyonlarına, Akkoyunlu Uzun Hasan'ın amcası Şah Şapur tarafından yaptırılan Hınıs Kalesine varıncaya kadar, her yönüyle hakikaten parmak ısırtan bir görüntüye sahip. ‘ ifadelerini kullandı.

ÇORUH HAVZASI VE DOĞAL ZİYNETLER

Erzurum’un tarihi ve kültürel değerleri, kış turizm potansiyeli yanında Yayla Turizmi bazında da hususiyetli bir konum ve durum kaydettiğini, Çoruh Havzasının ayrı ve berceste güzellikleri barındırdığını belirten Milletvekili Aydemir, ‘Yayla turizminde Çat öne çıkıyor. Yine bizim Tortum, İspir, Pazaryolu, Oltu, Olur, Narman, Şenkaya, Çoruh Vadisi'nde olmalarından dolayı kanyonlarından istifade edilebilecek mekanlardır, buralara yönelmesini bekliyorum insanlarımızın. Ve Aşkale.  Aşkale'yi de not düşeceğim, Aşkale'nin Kandilli muhitinde -bizim kardeşimde burada Yaşar Bey de oralıdır. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR’DEN ERZURUM’A DAVET

Sunumunun son bölümünde Anadolu’nun maddi ve manevi hazineler barındıran bir değerler hazinesi olduğuna işaret eden Milletvekili Aydemir, ‘Şunu özellikle söyleyeyim arkadaşlar, başta söyledim, ülkemizin her yanı mübarek, her yanı lezzet ifade ediyor. Her tarafa gidelim gelelim ama Erzurum için hususen burada bütün milletvekili kardeşlerimi bekliyorum. Dahası sizler şahsında milletimizi, aziz Türk milletini Erzurum'u ziyarete bekliyorum.’ dedi.

CHP Milletvekili Mahmut Tanal’ın, ‘Cağ kebabından bahsetmediniz.’  İfadesine de cevap veren Milletvekili Aydemir, ‘Hepinize Cağ kebabı ikram etmeyi de burada taahhüt ediyorum. Mahmut Bey, çok teşekkür ediyorum, var olun, sağ olun' davetinde bulundu.

 
Şenkaya’da eğitim yatırımı
 
'Allah devletimizden razı olsun'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orhan:'Esnafımızın sabır ve metaneti gurur verici'
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, ilçe sınırları içinde ...
AK Partili belediyeler imdada yetişti
AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, ...
AK Parti Milletvekilleri ve Öz’e teşekkür
Erzurum’dan çalışmak için Rusya’ya giden ve burada Covid-19 virüsüne yakalanan ...
 
Sekmen: 'Biz birlikte bütünüz'
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçelere yönelik olarak başlattığı ...
Başkan Sekmen Bal Ormanı’nı ziyaret etti
Şenkaya Belediyesi tarafından yapılan ve geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan ...
Başkan Sekmen’den Narman çıkarması
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, pandemi sonrası geçiş yapılan ...
 
“Kent merkezimiz gibi ilçelerimiz de sürekli gelişiyor”
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, ilçe gezilerine kaldığı yerden ...
Kırkpınar’dan Vali Memiş’e ziyaret
İYİ Parti Erzurum İl Başkanı Melih Kırkpınar Erzurum Valisi Okay Memiş’i makamında ziyaret etti.
Küçük kazazedeye Başkan Orhan morali
Geçtiğimiz günlerde Aziziye ilçesi Milli Egemenlik Caddesi üzerinde refüjde ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva