Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
30 Kasım 2020 Pazartesi - 11:01

Milletvekili Aydemir: ‘Biz kalbiyiz, samimiyiz’

Milletvekili Aydemir, AK Dava’nın milli irade davası olduğunu işaret ederek, ‘Milletimizle yürek frekansımız birebir örtüşüyor; biz insanların gözüne baktığımızda onun yüreğindekini alan bir kadroyuz, biz kalbîyiz, kalbî; asla hesap yaparak yürümüyoruz, samimiyiz' dedi.

Milletvekili Aydemir: ‘Biz kalbiyiz, samimiyiz’

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Dava’nın milli irade davası olduğunu işaret ederek, ‘Milletimizle yürek frekansımız birebir örtüşüyor; biz insanların gözüne baktığımızda onun yüreğindekini alan bir kadroyuz, biz kalbîyiz, kalbî; asla hesap yaparak yürümüyoruz, samimiyiz. ‘ dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI HÜKÜMET SİSTEMİ

Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle iki buçuk yılda alınan mesafenin eşsiz olduğu kanaati taşıdıkları, özellikle dış politikada destan yazıldığını ifade eden Milletvekili Aydemir, ‘On sekiz yıldır aldığımız mesafe ortada. Dünya parmak ısırıyor, dünya gıptayla yaklaşıyor, muhalefet biteviye ezberleri dillendiriyor.’ vurgusunu yaptı.

AYDEMİR’DEN ERZURUM TALEPLERİ

Diyanet işleri Başkanlığı nezdinde Erzurum’daki imam hatip açığının giderilmesi talebini sunan Milletvekili Aydemir, Savunma Sanayi Başkanlığı kaydında Erzurum’daki ağır bakım tamir fabrikasında özel bir fabrika yapılmasını istedi.

‘MUHALEFET NE KADAR NİTELİKLİ OLURSA BİZ ORADAN İSTİFADE EDERİZ’

Muhalefetin devlet yönetiminden bihaber olduğu ve ezberledikleri sloganlarla siyaset yaptığını kaydeden Milletvekili Aydemir,  ‘Güzel olanı taklit edin, bize bakın, hisse kapın, mesafe alın. Ha bire aynı yerde durup, amiyane ifadesiyle debelenip durmayın.” Böyle olduğu zaman biz üzülüyoruz. Muhalefet ne kadar nitelikli olursa biz oradan istifade ederiz. ‘ diye konuştu.

AYDEMİR CUMHURBAŞKANLIĞI BÜTÇESİNDE KONUŞTU

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu 2021 Yılı Merkezi Yönetim Bütçesi görüşmelerinin son etabında Cumhurbaşkanlığı Bütçesi üzerinde değerlendirmelerde bulunan Milletvekili Aydemir, sistemin fonksiyonelliğine dikkat çekti, Savunma Sanayi, Diyanet işleri Başkanlığı, İletişim Başkanlığı, Milli Saraylar kaydında tespitlerini aktardı.

‘ON SEKİZ YILDIR ALDIĞIMIZ MESAFE ORTADA’

Muhalefet kesiminin yaklaşımına tepki veren Milletvekili Aydemir, ‘ Türkçemizde müflis tüccar eski defterleri karıştırırmış diye hoş bir aforizma var. Fark ediyor musunuz ki söylemleri üç aşağı beş yukarı aynı muhalefetin “Saray, saray odası, uçan saray.” Hamule olmayınca, birikim olmayınca, ülke yönetimine dair böyle ciddi bir altyapı olmayınca sloganlarla konuşursunuz, yapacağınız başka bir şey yok. On sekiz yıldır aldığımız mesafe ortada. Dünya parmak ısırıyor, dünya gıptayla yaklaşıyor, onlar biteviye o ezberleri dillendiriyor. ‘ kaydını düştü.

MUHALEFETİN LGBT TAKINTISINA SERT TEPKİ

Bir HDP Milletvekilinin “Baroların kongrelerini ertelediler, AK Parti kendi kongrelerini yapıyor.” Sözleriyle Diyanet İşleri Başkanlığı hakkındaki görüşlerine cevap veren Milletvekili Aydemir, ‘ Dünyadan bihaberler ki , bizim kongreler ertelendi. Bir başkası, Diyanetle ilgili bir not düşüyor: LGBT. LGBT’yle Diyaneti ilişkilendiriyor. Ya, Diyanet İşleri, Diyanet Başkanlığı bizim dinimizi, en yüksek değerimizi ifade ediyor. Cenab-ı Hakk’ın emirlerini elbette ki hem tebliğ edecek hem yayınlayacak, bundan doğal ne var? Ne yapacağız? Sen mutlu ol diye biz oraya hakikati alt üst mü edeceğiz?

Böyle bir şey yok. Milyonu filan ben anlamam, istersen trilyon olsun, ilahi hakikat neyse onu söyleriz. İnananlar bunu bekliyor arkadaşlar. Diyanet İşleriyle ilgili elbette benim de mesela beklentim var, sahadayım. İlgili, çok ciddi miktarda imam açığımız var, gittiğimiz her yerde bize böyle bir taleple yöneliyor insanlarımız. Bunu konuşalım, vatandaşın talebi bu. Saray odasını geçelim, bırakın, bunlar ezber, bunlar vatandaşta bir aksülamel, bir yansıma oluşturmuyor. Bırakın bunu. ‘ dedi.

‘HAKİKATİ PERDELEYEMEZSİNİZ’

HDP Milletvekili Garo Paylan’ın ‘Papaz açığı da var’ şeklindeki sözlerine karşılık veren Milletvekili Aydemir, ‘ Papaz açığını da sen söyle kardeşim, ben mi söyleyeceğim. Varsa öyle bir açık söyle sen, varsa öyle bir açığı söyle. Bak biz onlara da açığız. Şu kadro, şu AK Kadro inanç özgürlüklerinin önünde zerre kadar mânia, engel bırakmamış bir kadrodur, kim olursa olsun. Bölücü, yıkıcı olmamak kaydıyla, biz zemini pirüpak etmişiz elhamdülillah, bununla iftihar ediyoruz. Aslında siz böyle görüntüde zahiren, tenkit ederken gıyabımızda da ben biliyorum ki hakkı teslim ediyorsunuz, birçoğunuzu ben biliyorum. Çünkü hakikati perdeleyemezsiniz, hakikat orta yerde duruyor. ‘ diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİİ BAŞKANLIĞI

Sunumunda Savunma Sanayisinde alınan mesafeyi dile getiren Milletvekili Aydemir, ‘ ATAK, Bayraktar, ANKA, GÖKBEY, Akıncı, UFUK, HİSAR, KORKUT, SUNGUR, GÖKTUĞ, AKYA, KARAOK, ATMACA… Bunlar, vatansever kıvamı, kat sayısı yüksek herkesi çok mutlu ediyor. Savunma Sanayii Başkanlığıyla iftihar ediyoruz, hakikaten çağ atlattınız savunma sanayisinde. ‘ ifadesine yer verdi.

AYDEMİR’DEN ERZURUM TALEBİ

Savunma Sanayii Başkanlığı nezdinde Erzurum’a yönelik bir talebi gündeme taşıyan Milletvekili Aydemir, ‘Elbette ki beklentilerimiz de var Erzurum’da ağır bakım tamir fabrikası var, oraya mesela özel bir fabrika yapılabilir bizim için; böyle bir talebimi de kayda geçiyorum ve size hakikaten yaptıklarınızdan dolayı minnettar olduğumu söylüyorum. ‘ dedi.

İLETİŞİM BAŞKANLIĞI

İletişim Başkanlığına yönelik değerlendirmelerini paylaşan Milletvekili Aydemir, ‘ Ben gazeteciyim, İletişim Başkanlığı bir özel formattır, bir özel dizayndır. İletişim Başkanlığı hayat bulduktan sonra Türkiye’yi tanıtma, Türkiye’yi anlatma, hakikatleri zemine yayma noktasında çok özel bir hâl gelişti ve İletişim Başkanımız Fahrettin Altun Bey –ismini anmak lazım çünkü marifet iltifata tabidir- aktarımıyla, anlatımıyla, tarzıyla, üslubuyla ve vukufiyetiyle hakikaten Sayın Cumhurbaşkanımıza yakışır hâlde İletişim Başkanlığını götürüyor, ona da çok teşekkür ediyoruz. ‘ dedi.

MİLLİ SARAYLAR

Millî Saraylarda milleti, milli kültürü ifade eden değerlerin ifade edildiğini belirten Milletvekili Aydemir,  Ben orası için de özellikle bir talepte bulunacağım. Elbette biliyorum ki dijital zemine inşa edilmiş çok sayıda materyal var ancak bence bu kifayet etmiyor, yetmiyor, dahası olması lazım. Şimdi, ben şunu görüyorum: Sosyal medyada, buradaki arkadaşlarımızın hepsi biliyor, takip ediyor ki artık insanlar bir dakikalık materyali bile takip etmekten imtina ediyor, daha kısa süreli ama böyle künhüne inecek özde materyallerle kültürümüzü aktarırsak çok daha iyi olur diye düşünüyorum. ‘ paylaşımını yaptı.

‘DIŞ POLİTİKADA HAKİKATEN DESTAN YAZIYORUZ’

Milletvekili Aydemir, ‘Cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemiyle şu iki buçuk yılda aldığımız mesafenin eşsiz olduğu kanaatindeyim, özellikle dış politikada hakikaten destan yazıyoruz ve bir şeyi merak ediyorum, bu arkadaşlarımızdan bir şeyi merak ediyorum, çok samimi, kalbî soruyorum: Mesela iktidar olsalardı –karşı taraf- Azerbaycan mevzusunda nasıl bir adım atarlardı, merak ediyorum ben. Samimi söylüyorum ki söyleyemezlerdi. ‘ göndermesini yaptı.

‘CUMHURBAŞKANIMIZIN O DİREKT, YÜREKLİ, MERT, DELİKANLI DURUŞU’

Milletvekili Aydemir, ‘Yani Cumhurbaşkanımızın o direkt, yürekli, mert, delikanlı duruşunun zerresi bile bunlardan çıkmazdı, söyleyemezlerdi. Nasıl bir duruşu, Karabağ mevzusunda nasıl bir hâli olacaktı bunların? Öyleyse, arkadaşlar, şunu söylemek istiyorum: Biz ekmeği artırmışız, biz huzuru bütün bir zemine yaygın hâle getirmişiz, biz insanları mutlu, müreffeh hâlde yaşatır durumdayız ve Allah’ın izniyle göreceğiz, inşallah -zaman geçiyor, işte, iki buçuk yıl geçti- iki buçuk yıl sonra da göreceğiz bunları ki milletimiz şu kadroyu o gün de yani 2023’te de kahir ekseriyetiyle iş başında tutacak ve başladıklarımızı çok daha ileri noktalara götüreceğiz, doruklara götüreceğiz; ben bundan eminim. ‘ dedi.

Milletvekili Aydemir, ‘Milletimizle yürek frekansımız birebir örtüşüyor; biz insanların gözüne baktığımızda onun yüreğindekini alan bir kadroyuz, biz kalbîyiz, kalbî; asla hesap yaparak yürümüyoruz, samimiyiz. ‘ vurgusunda bulundu.

 
Büyükşehir bütçesi kabul edildi
 
Erzurumspor’da Özdilek ile yollar ayrıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir bütçesi kabul edildi
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin 2020 Kasım ayı bütçe görüşmeleri tamamlandı.
MHP’den sağlık istişaresi
Kurum ve STK ziyaretlerine devam eden MHP Erzurum İl Başkanı Naim Karataş ...
‘Erzurum’un adını bir daha ağzına almayacaksın’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ...
 
Aydemir’den Soylu’ya Erzurum yatırımları teşekkürü
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, İçişleri Bakanı Süleyman ...
‘Erzurum’un adını bir daha ağzına almayacaksın’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu ...
Karataş: ‘Haddinizi bilin’
Meclis Genel Kurulunda Kürdistan ile Erzurum'u aynı cümlede kullanan HDP ...
 
Yurdagül’den Özgüneş’e sert tepki
Meclis Genel Kurulunda Kürdistan ile Erzurum’u aynı cümlede kullanan HDP ...
Türkiye siyasi gündem araştırması sonuçlandı
Türkiye’nin 17 ilinde 2 bin 700 kişi ile yapılan araştırmaya göre ’en ...
Çelik: ‘Kadınlara karşı ayrımcılık ırkçılıktan beterdir’
AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Deniz Çelik, Kadına Yönelik ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva