Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
10 Kasım 2017 Cuma - 15:45

Milletvekili Aydemir’den Erzurum odaklı sunum

Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ticaret sektörünün, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgelerinde yerel ekonominin ön sözü olduğunu kaydederek, İpekyolu’nun Erzurum için sosyo ekonomik önemine vurguda bulundu.

Milletvekili Aydemir’den Erzurum odaklı sunum

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Ticaret sektörünün, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgelerinde yerel ekonominin ön sözü olduğunu kaydederek, İpekyolu’nun Erzurum için sosyo ekonomik önemine vurguda bulundu.
16 YILLIK BAŞARI ÖYKÜSÜ
Gümrük ve Ticaret Bakanlığı 2018 Yılı Bütçesi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu etabında görüşlerini dile getiren Milletvekili Aydemir, Türkiye, Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlayan konumuyla son dönemde ekonomi alanında bir başarı hikâyesi yazdı. Ülke olarak ulaştırmadan enerjiye, eğitimden sağlığa her alanda dev projeleri tek tek hayata geçiriyoruz. ‘ dedi.
İSTİKRAR VE GÜVEN
Türkiye’de her türlü sosyo ekonomik yapılanma ve yaklaşımında güven ve istikrarın vazgeçilmez iki temeli oluşturduğunu kaydeden Milletvekili Aydemir, ‘Ülkenin sosyal ve ekonomik bağlamda sinerjisini ifade eden Sayın Cumhurbaşkanımıza ait değerli bir kayıt: “Yola çıkarken iki önemli sır kavram var, bunun bir tanesi istikrardır, bir tanesi de güvendir dedik. Güven olmadığı zaman istikrar olmaz.” sözleriyle on altı yıllık ak dönemin kırmızı çizgilerini belirliyor liderimiz. Güven ve istikrar; Türkiye, on altı yıllık süreçte her alanda bu iki temel üzerinde yeniden inşa ediliyor. İnsanımıza güven, siyasette ve ekonomide istikrar; milli iradeye teslimiyet, onun itimadına layık olmak; bu, bizim ufuk çizgimiz. Dost düşman bütün cenahlar kabul ediyor ki Türkiye’nin küresel boyutta tanımı da güvenli ve güvenilir ülke olması şeklinde. Bu iki kavram, ticarette, gümrüklerle ifade bulan dış ticarette ayrı bir önem taşıyor. ‘ diye konuştu.
DIŞ TİCARETTE VARILAN DORUK NOKTA
‘2002 öncesi ile bugünün mukayesesi yapıldığında ülkenin özellikle dış ticaret alanında geldiği doruk nokta seçkin biçimde ortaya çıkıyor.’ Diyen Milletvekili Aydemir, ‘Her sahada olduğu gibi ticarettin de olmazsa olmazı güven ve istikrar. Türkiye’nin özellikle dış ticaretteki büyümesi, bu iki kavram üzerinde şekillenen ekonomi politikamızın doğruluğunu teyit ediyor. Bu girişi yaparken maksadımız, ülkede yazılan sosyoekonomik başarı öykümüzün kaynağını ifade etmektir. Bu kaynak, 12 eylüllere, 28 şubatlara ve 15 temmuzlara rağmen dirayetli bir biçimde sağladığımız düşünce, inanç ve teşebbüs hürriyetleridir, insanımıza güvenin eseridir, millî iradeye saygının eseridir. Bu hürriyetleri sağlayanlara medyunu şükranız, Allah daim var etsin onları. ‘ kaydını düştü.
‘İPEKYOLU BİR DÜŞTÜ..’
Türkiye’nin İpekyolu açılımını değerlendiren Milletvekili Aydemir, ‘2 Kasımda tarihî bir gün yaşadık. Türkiye, kültürel değerler kaidesi yeniden yükselirken medeniyetimizin izleri üzerinde tekrar yürümeye başladı. Orta Asya’dan Anadolu’ya, Anadolu’dan Avrupa’ya ecdadın değerlerini hassasiyet, dikkat ve coşkuyla takip ediyoruz. Bunun en somut, en net kayıtlarından birisi de “Demir İpek Yolu” projesidir. Hep “bir zamanlar” diye anlatılırdı bu ticaret yolu. Bin bir gece masallarına bile konu olan kültürel ve ticari bir ufuk. Bu yol üzerindeki rivayetleri, masalları dinlerdik çocukluğumuzda. İpek yolu bir düştü, İpek Yolu bir özlemdi. Halılarla uçan Sinbadlar vardı bu yolda Alaaddin’in sihirli lambasıyla aydınlanan. Bir nostaljiydi sadece. Bir özlemi, bir görkemi gerçeğe dönüştürdü ak niyetle. Bize düşen, sadece bu niyet üzerinde tefekkür ve ak bir emelle bu hâli var edenlere teşekkürdür. ‘ifadesini kullandı.
İPEKYOLU’NUN ERZURUM İÇİN İFADE ETİTİĞİ MANA
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonundaki konuşmasında İpekyolu’nun Erzurum için ifade ettiği manaya vurgu yapan Milletvekili Aydemir, ‘Bizim mazideki ihtişamımıza ait bir ufku remz ettiği için özellikle bu yol ve bu yolda gerçekleşen İpek Yolu ticaretinin önemine dikkat çekmek istiyorum. Anadolu’nun aralarında Erzurum’unda bulunduğu şehirlerini Asya ve Avrupa’ya kervan kervan bağlayan bu yolun, tarihsel öneminin yanı sıra, reel küresel ekonomide de değeri çok büyük. Üretim ekonomisini tetikleyen, komşular arasındaki bağları güçlendiren ve ülke ekonomisine büyük girdiler sağlayacak tarihî bir proje. Biz, Erzurum’da, İpek Yolu’nun hiç eskimeyen izlerini gözlemlerken onların yeniden canlanacağı günleri hep hayal ettik, bütün dadaşlar bunun hayalini kurdular.’ dedi.
ERZURUM TARİHİNDE İPEKYOLU TURU
Erzurum’daki tarihi İpekyolu izlerine değinen Milletvekili Aydemir, Kevelcilerden Fil Köprüsüne nostaljik bir ufuk turu yaparak, ‘Şehrimde temelleri hâlâ sağlam olan ve adını hiç değiştirmeyen Fil Köprüsü’nden geçerken, Nazik Çarşısı’nda gezerken, Gümrük Han’ını seyrederken, Kevelcilerde tefekkür eylerken bunları hep hayal ettik. Çarşı çarşı, han han örülmüş bir medeniyet köprüsü ya da adını bu ticari keyfiyetten almış Gümrük Camisi’nde niyaz ederken bunları düşündük. İpek Yolu’nun yeniden ihya edileceği vakitlere özlem duyduk. Bakırcılar Çarşısı’ndan taşan çekiç sesleri, Kavaflarda ustaların nidaları, Taş Mağazalarda sarrafların şen sesleri İpek Yolu’nu hatırlatırdı bize. İşin diğer yanında Dede Korkut’umuz var tabii, onun coğrafyasıyla bütünleşmek, onun doğruları üzerinden Asya’dan Avrupa’ya bir özlem seferi, kervan kervan, ruh iklimimizi şekillendiren Ahmet Yesevi, manamızı kaydeden Muhammed el-Buhârî’nin değerlerinde, sosyal ve ekonomik bağlamda yeniden can bulmak. Biz, “Demir İpek Yolu” projesinde bu tarihî derinlik ve manayı, Türkiye’nin dışa açılımında yeniden bir görkem dönemini anladık. Bize bu değerleri yeniden yaşatanlara minnettarız. ‘ diye konuştu.
TİCARET YOLLARININ İHYASI
Sunumunda, Gümrük ve Ticaret Bakanlığıyla ekonomimizde şekillenen yeniliklere dikkat çeken Milletvekili Aydemir şunları kaydetti: ‘Bunların başında, bizi küresel pazarlara ulaştıran ticaret yollarının yeniden ihyası, içerde ise girişimcilik ruhunun yeniden uyandırılması geliyor. Bu iki tema çok önemli, ticaret sektörü, Doğu, Güneydoğu ve Karadeniz Bölgelerinde yerel ekonominin ön sözü. Bu bölgelerin ekonomideki baş aktörleri tüccarlar yani ahi kültürüyle ruhlarını nakşetmiş esnaf ve sanatkârlar. “Ekonomi” denildiğinde ilk akla gelen sektör bunlar. Bu bakımdan, Bakanlığımızın özellikle bu bölgelere yönelik ticari yatırım ve yaptırımlarını fevkalade değerli, önemli bulduğumuzu kayda geçiyoruz. Bu gidişat, bölgeler arası üretim rekabetini beraberinde getirirken girişimci sayısında da çok ciddi artışları sağladı. ‘
ULAŞIM AĞINDA ÇAĞLAR ÜSTÜ YAPILANMA
Ülke ticaret sektöründeki gelişme ve büyümenin altyapı yatırımlarının eseri olduğunu vurgulayan Milletvekili Aydemir, ‘Tabii, burada, yine bir hakkı teslim etmek durumu var, o da ulaşım. İç ticarette olduğu gibi, dış ticarette de hayati önem taşıyan ulaşım ağının güncelleştirilmesi, duble yollar, Marmaraylar hayati değerde. İç Anadolu’yu, Güney ve Doğu Anadolu’yu yolları kısaltarak denizle buluşturan Ovitler, Ziganalar, Cankurtaranlar, Koplar ticaret sektörünün hız ve can kazanmasındaki temel alt yapı yatırımları. ‘ dedi.
EKONOMİYE KAZANDIRILAN AK KAVRAM
AK Parti iktidarıyla ekonomiye tüketici haklarının da girdiğine işaret eden Milletvekili Aydemir,
‘Gümrük ve Ticaret Bakanlığının, dolayısıyla ak iktidarın Türkiye gündemine getirdiği ve hayata geçirdiği bir ilki de vurgulamak durumundayım. Bu ilk, tüketici haklarıdır, AK PARTİ dönemi öncesinde ticari hayatımızda olmayan bir kavram, ticarette güveni ifade eden bir hak, üretimde doğru ve güvenli imalatı beraberinde getiren efsunkâr bir konsept, bizim ahi kültürümüzün alıcı tarafında şekillenen bölümü. Bakanlığımızın bu noktadaki çalışmalarını da övgüye layık bulduğumuzu kayda geçiyoruz. Bakanlığımızın bütçesi Allah’ın izniyle hayırlı olacaktır. Bereketli olsun diyorum.’ İfadeleriyle konuşmasını noktaladı.

 
'Atatürk'e dil uzatmak hiç kimsenin haddi değildir''
 
'Atatürk Üniversitesi marka değerimiz'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aydemir’den Milli irade ruhu vurgusu
Aydemir, Türkiye’nin, ecdattan miras alınan dirayet ve ruhla 1923’ten ...
Gündeme dair AK İstişare
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti ...
Aydemir’den eğitime yönelik 5 talep
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Milli Eğitim Bakanlığı ...
 
Orhan Aziziye Belediyesi hizmetlerini anlattı
Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, AK Parti İl Teşkilatında yaptığı çalışmaları anlattı
Aydemir: ‘16 yılda her alanda ezberleri bozduk’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Biz on altı yılda her ...
Ilıcalı, IPRU Genel Kurulunda konuştu
Ilıcalı, Uluslararası Karayolu Yolcu Taşımacılığı Birliği (IPRU) 'nin ...
 
Çalık Sosyal yatırımları anlatacak
Öz, ‘Sosyal Politikalarda Gönül Adımları Erzurum’u Dinliyoruz’ Programı ...
Aydemir TBMM’de Erzurum Mahalle Kültürünü anlattı
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ...
Aydemir şehircilikte ak konsepti yorumladı
Aydemir, ‘Çevre ve Şehircilik Bakanlığının kentsel dönüşümde yeni tercihi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva