Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>SÄ°YASET
26 Şubat 2021 Cuma - 13:06

Milletvekili Aydemir’den sert tepki

Aydemir, CHP Belediyecilik anlayışında işçi haklarının gözetilmesinin olmadığı, binlerce işçinin işten çıkarılarak mağdur edildiğini belirterek, ‘Genel başkanları namus sözü veriyorum. Kimseyi çıkarmayacağız demişti. Yüzlerce, binlerce kişi işten çıkarıldı' dedi.

Milletvekili Aydemir’den sert tepki

AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, CHP Belediyecilik anlayışında işçi haklarının gözetilmesinin olmadığı, binlerce işçinin işten çıkarılarak mağdur edildiğini belirterek, ‘Genel başkanları ‘namus sözü veriyorum. Kimseyi çıkarmayacağız’ demişti. Yüzlerce, binlerce kişi işten çıkarıldı” dedi.

AYDEMİR’DEN HUKUKSUZLUĞA TEPKİ

TBMM’de düzenlediği basın toplantısında İstanbul Büyükşehir Belediyesindeki haksızlıklara sert tepki gösteren AK Parti Milletvekili Aydemir çalışanları işten çıkarmak için sözleşme hazırlandığını, sözleşme metninde işçi haklarının hiçe sayıldığını belirtti.

Basın toplantısında mağdur edilen işçiler adına tepkisini seslendiren Milletvekili Aydemir, ‘Onlara oy verenler, onları destek verenler mağdur edilen işçilerin de mesuliyetinde pay sahibidirler. ‘ kaydını düştü.

‘KENDİ DÖNEMLERİ ÖNCESİNDEKİ İŞÇİLERE SÖZLEŞME İMZALATTILAR’

Çalışanları işten çıkarıp yerlerine başkalarını alabilmek için bu sözleşmelerin hazırlandığını belirten Aydemir, "Bunlar gariban insanlar ve asgari ücretle çalışıyorlar. Yeri geldiğinde özgürlük havarisi kesilirler. Adalet için yürürler ama bunların adalet anlayışı bu." dedi.

‘SÖZLEŞME METNİ İŞÇİ HAKLARINA, İNSAN HAKLARINAS AYKIRI’

Aydemir, sözleşmedeki maddelerin işçi haklarından öte insan haklarına aykırı hükümlerle dolu olduğunu dile getirdi. Aydemir, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin çalışanlarıyla sözleşme yaptığını söyleyerek, “İşten çıkarabilmek, insanları zor durumda bırakabilmek için sözleşmeler imzalamışlar. ‘  dedi.

AYDEMİR SÖZLEŞMEYİ GÖSTERDİ

Sözleşmede, ‘İşveren işçinin görev yerini ve yapacağı işi tek taraflı olarak her zaman değiştirebilir’. ‘Sosyal medya paylaşımları denetime tabidir’,  ‘işveren ödenek kısıtlaması, salgın durumu, mevsim koşulları arazi olarak ortaya çıkabilecek durumlarda karşılıklı mutabakatla tek taraflı yıl içinde en az tek seferde altı ay, toplumda fasılalı olarak 12 ay izne ayırabilir. ‘ gibi maddelerin olduğunu belirten Milletvekili Aydemir, ‘Bu, bir bakıma köşeye sıkıştırma, insanları ücret vermeden bir tarafta tutma, sonrasında işten güçten ayrılsın diye adeta zecri bir uygulamaya yönlendirmedir. Bunlar insan haklarına aykırı. CHP anlayışı budur. CHP insana bakışı budur. Bunların adalet anlayışı budur.’ İfadesini kullandı.

‘NURETTİN DEMİRTAŞ’IN KİTABINI PAZARLIYORLAR’

Tescilli bir teröristin kitabının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa sunulduğunu söyleyen Milletvekili Aydemir, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi bir teröristin kitabını pazarlayıcı pozisyon almıştır. Orada her şey iyi olacak diye oy verdiler. İyi olan bu muydu?’ diye sordu.

KİTABIN SAHİBİ  TESCİLLİ TERÖRİST

Tescilli bir teröristin kitabının İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından satışa sunulduğunu söyleyen Aydemir, şöyle devam etti: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi teröristin kitabını pazarlayıcı pozisyon almıştır. Orada her şey iyi olacak diye oy verdiler. İyi olan bu muydu? Nurettin Demirtaş denen adam şu anda dağda, tescili terörist, bunun kitabını İstanbul Büyükşehir Belediyesi pazarlıyor. Şehitlerimizin ruhunu muazzep kılan bir olay. İstanbul Belediyesine giden para bizim kaynaklarımızdan gitmiyor mu? Bir teröristin kitabın pazarlamaya ne hakları var? Demek ki bunu daha önceden planlamışlar, şart koşmuşlar. Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesinde üleştikleri pozisyonlar var. Vatanseverliklerinden emin olduğum bir cenah var, bir büyük mesuliyetin altında kadılar. İYİ Partili olup İstanbul Belediyesinde tavır alanlar için söylüyorum."

AYDEMİR İSPİRLİLERİN MİLLİ COŞKUSUNU PAYLAŞTI

Milletvekili Aydemir, basın toplantısında İspir’in 103’üncü kurtuluş yıldönümünü kutlayarak, ‘İspir’imizin yeniden şahlanışının 103. yıldönümünü canı yürekten kutluyor, şühedanın aziz ruhu önünde ihtiramla, tazimle eğiliyor, rahmet ve minnetle anıyorum. ‘ dedi.

 
ETÜ Avrupa Birliği Projesi kabul edildi
 
DAG Teleskobu Erzurum’a ulaştı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Altınok: Ermeni iddialarını AGİT PA’da yanıtladık
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Parlamenter Asamblesi (AGİT PA) ...
Aydemir: ‘Eserlerimizle iftihar ediyoruz’
AK Parti Erzurum Milletvekili, AK Parti TBMM Grup Yönetim Kurulu Üyesi ...
Aydemir: ‘Türkiye sağlıkta da gıpta edilen ülke’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Meclis'te düzenlediği basın ...
 
Aydemir: ‘Lügatimizde ‘öteki’ diye bir kavram yoktur’
Aydemir, ‘Öylesine bir on dokuz yıl yaşattık ki ülkemize, her zerresi, ...
Bahçeli gençlere seslendi
Bahçeli, gençlere çağrıda bulunarak, “Eyvah gençliğim’ dememek için tüm ...
Aydemir: ‘Sayın Albayrak yerli ve millidir'
Merkez Bankası rezervleri dolayısıyla Berat Albayrak'a bir saldırı olduğunu ...
 
Bahçeli: ‘Fitne ayak altındadır’
Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “Cumhur İttifakı’nın ...
Aydemir: ‘Türk Milleti dualı millettir’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, ‘Bizi Muazzez Anadolu Coğrafyasında ...
Aydemir DAG’ı TBMM gündemine taşıdı
Aydemir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında, Erzurum’un kış turizmiyle ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva