Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
13 Mart 2018 Salı - 16:08

Misafir öğrenciler için TÜMSİAD-Üniversite işbirliği

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Çomaklı, UDEF’in koordinesiyle 93 öğrenciyi TÜMSİAD’a emanet etti.

Misafir öğrenciler için TÜMSİAD-Üniversite işbirliği

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, üniversitede eğitim gören uluslararası öğrencilerle bir araya geldi. Rektör Çomaklı, UDEF’in koordinesiyle 93 öğrenciyi TÜMSİAD’a emanet etti.

Konukevi 2‘de düzenlenen kahvaltıda öğrencileri ağırlayan Rektör Çomaklı’ya, Tüm Sanayici İş Adamları Derneği Erzurum Başkanı (TÜMSİAD) Cafer Burucu ve Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) Bölge Koordinatörü Ertan Aksakal eşlik etti.

Düzenlenen programda, 12 ülkeden 93 uluslararası misafir öğrenci, ülkemizi ve şehrimizi tanımaları noktasında ve insanımızın sahiplenme kültürünün yansıtılması açısından TÜMSİAD Başkanı Cafer Burucu’ya emanet edildi.

Konuyla ilgili konuşan Rektör Çomaklı, 87 ülkeden 2 bin 500 öğrenciyi Atatürk Üniversitesinde ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade ederek, bu sayının her geçen yıl arttığını söyledi.

Uluslararası öğrencilerin özelde Erzurum, genelde ise Türkiye’den memnun bir şekilde ayrılmalarını arzu ettiğini vurgulayan Çomaklı, “Bu sebeple üniversitemizle iş birliğinde olan güvenilir dernekler ve iş dünyası temsilcileri ile siz misafir öğrencilerimizin şehrimizin ve ülkemizin kültürünü tanımaları için birlikte çalışmaya karar verdik” dedi.

Çomaklı: “Sizleri büyük Atatürk Üniversitesi ailesine katıldığınız için seçiminizden dolayı kutluyorum. Türkiye’nin beş büyük üniversitesinden birindesiniz. Üniversitemiz sosyal yaşam kültürü içinde, ihtiyaç duyabileceğiniz her şeye kolaylıkla ulaşabileceğiniz bir kampüs üniversitesidir. Üniversiteyi okuyacağınız bu şehir yani Erzurum, tarihtir. Türkiye’nin önsözüdür. Eğitim öğretim gördüğünüz bu şehri yakından tanıyınız. Bir ülkenin geleceğini eğitilmiş insan gücü belirlemektedir. Bu sebeple ruh ve beden bakımından sağlıklı, inançlı ve sorumluluk duygusuna sahip gençlerin yetiştirilmesini en önemli görevlerimizden biri olarak kabul etmekteyiz. Bu sebeple sizler inşallah kendi ülkelerinizin yetişmiş insan gücü olacaksınız” ifadelerini kullandı.

Burucu: “Burada sadece eğitim görmek değil, dünyada yaşanılan zalimliklerin nasıl ortadan kaldırabileceğini de çözmemiz lazım. Kendinizi branşlarınızın dışında da geliştirmeniz gerekiyor. Kendinizi ülkenizin sorunlarını dert eden bireyler olarak yetiştirin. Atatürk Üniversitesi akademisyen ve devlet yöneticileri bazında önemli kişiler yetiştiren bir kurumdur. Erzurum insanının da öğrencilere çok özel bir sevgisi vardır. Emperyalist ülkelerin ırkçı tutum davranışlarla ümmeti ve İslam coğrafyasını parçalayıp istedikleri gibi yönetmelerine izin vermeyeceğiz. Birçok İslam ülkesi bu emperyalist ülkelerin ya sömürgesi konumunda, ya da devlet yapılanması bu ülkelerin istedikleri şekilde. Bu düzeni bozmak inşallah sizlere düşecek. Belki İslami hassasiyetiyle yetişmiş sizlerden biri, ülkesinin başına geçecek ve bu kirli ellerden ülkesini kurtaracak” dedi.

UDEF Bölge Koordinatörü Ertan Aksakal, uluslararası öğrencilerle başta eğitim çalışmaları olmak üzere kültürel ve sportif faaliyetler düzenlediklerini ifade ederek, gıda, giyecek, sağlık ve harç konusunda öğrencilerin her zaman yanında olduklarını belirtti.

Aksakallı: “Atatürk Üniversitesi ve TÜMSİAD gibi güvenilir STK’larla beraber yürümek bizleri memnun ediyor. Sayın Rektörümüzün attığı tohumun güzel meyvelerini toplamaya başlayacağız. Sizler bizim barış elçimiz olacaksınız. Geleceğin dünyası inşa edilirken sizler söz sahibi olacaksınız. Derdiniz, sıkıntınız, probleminiz olduğunda her zaman yanınızdayız. Biz bir aileyiz, bir ümmetiz, bir milletiz” ifadelerini kullandı.

 
Ekmek parası için ölümü hiçe saydı
 
TYB Erzurum Şubesi’nden “100 Yıl Şiir Şöleni”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Minik Yüreklerden Mehmetçiğe büyük sevgi
Erzurum’da Özel Sevgi Kreşi’nde bulunan minikler Afrin’de terör örgütlerine ...
Rektör Çomaklı’dan 12 Mart mesajı
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ömer Çomaklı, Erzurum'un düşman ...
ETÜ’de ‘Uluslararası Erzurum’ sempozyumu
Erzurum’un Osmanlı hakimiyetine girişinin 500. Yılı ve kurtuluşunun 100. ...
 
TYB’den Eğitim buluşması
Türkiye Yazarlar Birliği Erzurum Şubesi'nin gençlik kolları üyeleri, okul ...
Yakutiye Gençlik Meclisi'nden su temalı eğitim
Yakutiye Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından düzenlenen ...
TÜGVA’dan gençlere bilgi desteği
Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Erzurum Temsilciliği, düzenledikleri program ...
 
Kotan müftülük projelerini paylaştı
Palandöken İlçe Müftüsü Abdurahman Kotan, İhlas Haber Ajansı Erzurum Bölge Müdürlüğünü ziyaret etti.
ETÜ’de Erasmus gündemi
ETÜ Dış İlişkiler Koordinatörlüğü ve Erasmus+ Öğrenci Ağları Kulübünün ...
Karataş; “Kadına saygı medeniyettir”
Eğitim-Bir-Sen Erzurum 2 Nolu Şube Başkanı Mustafa Karataş, 8 Mart Dünya ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva