Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>EKONOMÄ°
24 Ağustos 2011 Çarşamba - 07:37

MÜSİAD Bölge Zirvesi tamamlandı

"Gümrük Kapılarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Müsiad'ın gerçekleştirdiği 3. Bölgesel İstişare Toplantısında ele alındı. Toplantının sonunda bir sonuç bildirisi yayınlandı.

MÜSİAD Bölge Zirvesi tamamlandı

"Gümrük Kapılarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" Müsiad'ın gerçekleştirdiği 3. Bölgesel İstişare Toplantısında ele alındı. Toplantının sonunda bir sonuç bildirisi yayınlandı.
Vardan, bu toplantıda ortaya konulan sorun ve çözüm önerilerini, eylül ayı sonunda Erzurum'da yapacakları genel idare kurulu toplantısında Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'ya sunacaklarını söyledi. Türkiye'nin, önemli bir değişimden geçerek büyüdüğünü vurgulayan Vardan, şöyle konuştu:
"Geçmişte elinde pasaportu dahi olmayan kardeşlerimiz vardı. Onlar iş yapar duruma gelerek, Türkiye'nin ihracatında pay sahibi olmaya başladı. Türkiye'nin yaptığı ihracatın yaklaşık yüzde 15'ini Müsiad üyeleri iş adamları yapıyorsa, ülkenin kalkınmasında, Anadolu'nun her tarafına fışkırarak firmalar ortaya çıkıyorsa ve onların ikinci, üçüncü nesilleri artık lisan bilir halde işine içine giriyorsa, burada önemli katkımızın olduğunu söyleyebiliriz. "
Türkiye'de, geçen 10 yıl içinde kişi başına düşen milli gelirin 3 bin dolardan 10 bin dolara ulaştığını hatırlatan Vardan, bu büyümenin yansımalarını, ülkenin her katmanında görmenin mümkün olduğunu kaydetti.
Vardan, Türkiye'de 2023 yılında, kişi başına milli gelirin 10 bin dolardan 25 bin dolara, yıllık ihracatın ise 500 milyar dolara çıkarılması ve dünyanın ilk 10 ekonomisi arasına girilmesinin hedeflendiğini anlattı. Vardan, şunları söyledi: "Bu sebeple önümüzde çok önemli ev ödevleri bulunmaktadır. Eski metotlar değişti ve o dönemler bitti. Kişi başına düşen milli geliri 3 bin dolardan 10 bin dolara çıkarırken, bizim rekabet ettiğimiz ülkeler, geliri ve imalatı düşük olan ülkelerdi. Fakat yeni dönemde büyük rakiplerimizin, yüksek teknoloji üreten ülkeler olduğunu unutmamamız gerekiyor."
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Somali gezisine katıldığını ifade eden Vardan, Somali'de manzaranın görünenden çok daha farklı olduğunu söyledi. Türkiye'nin her hangi ücra bir köşesindeki en kötü yaşam koşullarının, Somali'deki koşullardan 100 kat daha iyi olduğunu bildiren Vardan, iç savaşla birlikte taş üstünde taşın kalmadığı ülkede, insanların çadır diye çalı çırpılardan oluşan öbeklerin içinde hayat mücadelesi verdiklerini kaydetti. Müsiad olarak, bütün üyeleriyle Somali için başlatılan kampanyaya destek verdiklerin ve bu desteği sürdüreceklerini vurgulayan Vardan, huzur ve istikrar olmadan ülkenin büyük hedeflere koşmasının mümkün olmadığını dile getirdi. Vardan, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Milli birliğimiz ve kardeşliğimizi mutlaka muhafaza etmemiz gerektiğini bilmemiz lazım. Burada bize çok önemli görevler düşüyor. Kardeşlik ve birliktelik duygularının damarlarımıza kadar işlenmesi gerekiyor. Huzurumuzu bozmaya çalışan ve aramıza nifak koymaya çalışanların önüne geçerek ne gerekiyorsa onu yapmamız lazım. "
Müsiad Van Şubesi'nin ev sahipliğinde, Genel Başkan Ömer Cihad Vardan Başkanlığında, Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Nuri Görenoğlu ve Nail Olpak ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki Müsiad Şubelerinden gelen Başkanlar, Yönetim Kurulu üyeleri ve çok sayıda üyenin katılımlarıyla gerçekleştirilen 3. Bölgesel İstişare Toplantısında, "Gümrük Kapılarında Yaşanan Sorunlar ve Çözüm Önerileri" konusu tartışılarak değerlendirmeler yapıldı. 30 Eylül – 1 Ekim 2011 tarihlerinde Erzurum'da gerçekleştirilecek olan Genel İdare Kurulu Toplantısında Gümrük ve Ticaret Bakanı Sayın Hayati Yazıcıya takdim edilecek rapor öncesi yapılan bu çalışma toplantısında görüşülen konulara ilişkin alınan kararlar aşağıda sunulmaktadır:
 1. Bölgede huzur ve istikrar ortamının güvenliği için ticari hayatın geliştirilmesi hayati önem arz etmektedir. Bu bağlamda sınır ticaretinin mahiyeti ve hacmi ile bu bölgelerdeki gümrük kapılarının durumu dikkatle ele alınmalıdır.
 2. Bölgedeki gümrük kapılarının temel sorunu altyapı yetersizlikleridir. Özellikle kapılarda peron sayısının azlığı, işlem yapılan bilgisayar vb. ekipmanlardaki eksiklik ile eleman sayılarındaki yetersizlikler ilk sırada yer almaktadır.
 3. Özellikle işlemlerin çoğunun yapıldığı, hem küçük hem de büyük araçların geçişte sıkça kullandığı Gürbulak sınır kapısında kapasite artırımı oldukça elzemdir.
 4. Aynı zamanda, Van – İran geçişini kolaylaştıran, vakit kazandıran ancak sadece küçük araçların kullanabildiği Kapıköy kapısının ıslahı ve kapasitesinin büyük araçların geçişini de imkan verecek şekilde geliştirilmesi gerekmektedir.
 
5. Özellikle, Doğu Anadolu Bölgesindeki sınır ticareti hacminin yoğunluğu da düşünülerek, transit geçişler gümrük kapılarında ayrıştırılmalı, geçiş taşımacılığı yapan nakliyecilerin zaman kaybı önlenmelidir.
 6. Bölgedeki gümrük başmüdürlüklerinin ihtiyaca göre yeniden yapılandırılması ve konumlandırılması gerekmektedir. Bu bağlamda, Trabzon, Erzurum ve Van illeri öncelikle düşünülmelidir. Aynı zamanda bu bölgelerde gıda, hububat, petrokimya gibi bazı alanlarda ihtisas gümrükleri kurulması düşünülmelidir.
 7. Bölgede katır veya at sırtında yapıldığı söylenegelen ticareti kayıt altına alacak mekanizmalar geliştirilmeli, bu yola başvuruş sebepleri ortadan kaldırılmalıdır.
 8. Özellikle İran ve Irak gibi ülkelerde tatil günleri ile Türkiye'nin tatil günlerinin aynı olmaması, çalışma günü olarak sadece Pazartesi, Salı ve Çarşamba günlerinin kalmasına neden olmaktadır. Dolayısıyla işlemlerin gecikmemesi ve fazla mesai gibi sebeplerle maliyetlerin artmaması için gerekli tedbirler alınmalıdır.
 9. Gümrük kapılarında kullanılan bilgisayar altyapısının modernizasyonu son derece önemlidir. Kullanılan bilgisayarların veya programlarının kilitlenmesinden kaynaklanan zaman kayıplarının önüne geçilmelidir.
 Bu bağlamda, Müsiad, ülkemizin 2023 hedeflerine paralel olarak, ekonomimizi daha da güçlendirmek adına iş dünyasının karşılaştıkları sorunlara yönelik çözüm arayışlarına her platformda devam edecektir. Müsiad olarak, ülke geneline yayılmış tüm şubelerimiz marifetiyle farklı konuların tartışılacağı Bölgesel İstişare Toplantılarına devam edeceğimizi kamuoyuyla bir kez daha saygıyla paylaşırız.

 
Aziziye'de bir ilk yaşandı
 
Müller tesislere hayran oldu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
müsiad şaşırmış mı? 25 Ağustos 2011 Perşembe 01:29

Ya kardeşim müsiad'ı biz temiz biliriz de, bu üyelerinden bağımsız aday için çalışanlar vardı. Hem de nasıl canla başla. Yoksa müsiad bir maske mi? ha ne dersiniz? adam takmış müsiad rozetini Bağımsız adayın reklamını yapıyor. Ve belediyeden de habire iştirki alıyor. Ohhh ne güzel ballı börek. Aslında hem AK Parti hem de Tayyip Erdoğan düşmanı.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yatırımda öncelik istihdama..
AK Parti Milletvekili Yavilioğlu, Erzurum'da istihdamı artırmaya yönelik ...
İş Kur'dan eğitim seferberliği
Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüğü iş ve meslek danışmanı alacak.
Kararı DPT verecek..
Erzurum’un gözü “Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı”na çevrildi. ...
 
BTC köylere refah taşıyor
Azerbaycan petrollerini Akdeniz üzerinden Avrupa’ya ulaştıran Bakü-Tiflis-Ceyhan ...
Ekonomide organik açılım
Organik Tahıl Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Nazmi Ilıcalı, ...
Kursiyerler kendi işlerini kurdu
İnternet Girişimciliği ve E- Ticaret Eğitim Atölyesi 'Doğunun Yıldızları' ...
 
Tarımda verimlilik seferberliği
Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mustafa Altun, tarımda kırsal kalkınma ...
“Çalışan arttıkça, borç da artıyor”
Atatürk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü birinci ve ikinci sınıf öğrencileri, ...
Bir zenaat daha yok oldu..
Binlerce yıl ulaşımda kullanılan at, katır ve eşeklerin sırtına yük bağlamak ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva