KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
10 Mayıs 2010 Pazartesi - 07:19

NUMUNE, ÖZÜRLÜLERE PARK OLACAK

Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca park olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesine verilen hastane arazisi otopark ve özürlülerinde yararlanabileceği park alanı olarak düzenlenecek.

NUMUNE, ÖZÜRLÜLERE PARK OLACAK

Numune Hastanesi’nin taşınmasının ardından boşaltılan ve Sağlık Bakanlığı’nca park olarak yapılması için Büyükşehir Belediyesine verilen hastane arazisi otopark ve özürlülerinde yararlanabileceği park alanı olarak düzenlenecek. Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, “Erzurum’da ilk olan bu parkımız, bu anlamda önemli bir ihtiyacı karşılayacaktır. Engellilerimize yönelik güzel bir hizmet olacak” dedi.

//BOŞALATILAN HASTANE ARAZİSİ DEĞERLENDİRİLECEK

Engelli vatandaşların, evden dışarı çıkarak toplumla bütünleşmek adına bu tür donatılara ihtiyacı olduğunu kaydeden Başkan Küçükler, “Bu bakımdan bu tesis, çocukların ve ailelerinin ihtiyaçlarını karşılamaya fırsat verecek çok güzel bir tesis. Aileler, buranın olumlu sonuçlarını çocukların üzerinde mutlaka gözlemleyecektir” diye konuştu.

Amaçlarının, engellilere de hizmet vermek olduğunu belirten Başkan Ahmet Küçükler, her bireyin, engelli adayı olduğunu, bundan dolayı engellileri anlamanın ve sorunlarına çözüm üretmenin önemine vurgu yaptı.

//ÖZÜRLÜLERE HİZMET BOYUN BORCUMUZ

Başkan Küçükler daha sonra şunları kaydetti; “Özürlü insanların kentsel yaşama katılım alanındaki ihtiyaçları özürlü olmayanlarla farklı olmakla birlikte benzerdir. Özürlü olarak tanımlanan bireyleri, toplumun ayrı bir kesimi olarak niteleme yerine bütünleşmiş bir parçası olarak algılayabilmek ve mekanda da buna olanak sağlayabilmek amacıyla fiziksel çevreye ulaşılabilirliğini sağlamak gerekmektedir. Tüm insanlar gibi, özürlü insanların da ulaşım hizmetlerinden eşit fırsatlarda yararlanması işine, okuluna, alışverişe, spor alanlarına, parklara, özürlü olmayan insanların kullandığı yollarla ve taşıtlarla gidebilmesi gerekmektedir. Herkes, tüm yaşamsal alanlara ulaşmak hakkına sahiptir. Bu, çağdaş toplum olmanın önemli bir gereğidir ve yerel yönetimlerle bu konuda çok büyük sorumluluklar düşmektedir.

//YEREL YÖNETİMLERİN SOSYAL SORUMLULUKLARI

Yerel yönetimler, yaptıkları sosyal ve teknik alt yapı yatırımlarıyla kent mekanının şekillenmesinde önemli role sahiptir. Kentsel ulaşım hizmetlerinin, kentteki her türlü açık alan ve yapının özürlüler için ulaşılabilirliğinin yerel yönetimlerce sağlanıyor olması, özürlülerin sosyal yaşama katılmasında fırsat eşitliğini sağlayan en önemli unsurdur. Özel fiziksel ve mimari düzenlemeler gerektiren hareket engeli son derece geniş kapsamlı Sürekli özürlülerin yanında çocuk, yaşlı, hastalık ve kaza nedeniyle özürlü şartlarında yaşayan özürlülerin faydalanacağı bir park olacağını Belirten Başkan Küçükler.Bizler hizmet için varız. Evet, bu sözümüz sadece söz olsun diye söylediğimiz bir söz değil, hayat felsefemizi ve hedefimizi belirten bir cümledir. Zira biz göreve geldiğimiz günden beri bir bütün olarak ele aldığımız Erzurum’u hiçbir ayrım yapmaksızın hizmet sunuyoruz. Hemşerilerimizi hayal kırıklığına uğratmadık ve emaneti layıkıyla taşıdık. Yıllar boyunca. İhmale uğramış birikmiş sorunlarıyla umudunu kaybetmiş, o yada bu sebepten karamsarlığa itilmiş şehrimizi, adeta yeniden imar ediyoruz.. Belediyecilik; tüm çıkarcı anlayışlardan uzak, toplumun bütün kesimlerini kucaklayarak millete hizmet mesleğidir. Bu belediyecilik anlayışımızla birçok sorunun üstesinden gelirken aslında Erzurum’un çözülemeyecek hiçbir sorununun da olmadığını gördük ve bu güce ulaştık. Temiz bir siyaset ve dürüst bir yönetimle bizlere olan güveninizi bugüne kadar boşa çıkarmadığımız gibi, bundan sonra da bu güveni tazeleyeceğimizden hiç şüpheniz olmasın. “

 
AZİZİYE TABYALARINDA SANAT İŞLENECEK
 
MALİ MÜŞAVİRLER, A'KAL' DEDİ
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Op.Dr.Zakir ARAZ 18 Mayıs 2010 Salı 15:50

ismini belitmeden yorum yapan bir arkadaşımız diyorki "BİZ GURBETTEYİZ,ORADA OLANLARIN SESİ ÇIKMIYOR BİZ NE YAPABİLİRİZ" ARKADAŞ ERZURUMDA OLSANIZ SESİNİZ ÇIKSADA SESİNİZİ DUYAN OLMAZ.ÖYLESİNE İLGİNÇ BİR DÖNEMDEYİZKİ BİZİ YÖNETTİĞİNİ SANANLAR VATANDAŞIN FERYATLARINA KULAKLARINI TIKIYORLAR VE HİÇTE UMURLARINDA DEĞİL.ONUN İÇİN KENDİNE KAHRETME.MEVLA GÖRELİM NEYLER,NEYLERSE GÜZEL EYLER.

Yorumu oyla      0      0  
Numune hastanesi 16 Mayıs 2010 Pazar 15:31

Numune hastanesinde 4-5 sene önceki operasyonla tüm doktorlar istifa ettirildi ben de o doktorlardan birinin akrabasıyım her gün beddua ediyorum.

Yorumu oyla      0      0  
Hasan 16 Mayıs 2010 Pazar 11:19

Allah Aşkına Söyleyin Sayın Recep Akdağ yaptığından daha fazlasını yıkmadı mı? Kaç doktor götürdü kaç doktor getirdi. Kaç prof. Doç. götürdü kaç tane getirdi. Erzurum'da 100'e yakın Doç., Prof. götürdü bir tane bile getiremedi. Araştırma hastanesi neredeyse boşaldı, çoğu bölüm yardımcı doçente teslim. Şu an bölge hastanesinde 2 veya 3 doçent var o da araştırma hastanesinden gelen.

Yorumu oyla      0      0  
Sayın Hocam 15 Mayıs 2010 Cumartesi 02:30

Hocama yürekten katılıyorum , Erzurumun değerlerine sahip çıkmak gerekir isimlerine, çeşmelerine , Futboluna ! hastanelerine herşeyine sahip çıkmak gerekir ancak malesef bizler gurbetteyiz Erzurumda yaşayan hemşehrilerimiz düşünmedikten ve sahip çıkmadıktan sonra itiraz etmedikten sonra, yapacak hiçbirşeyimiz yok hocam.

Yorumu oyla      0      0  
Op.Dr.Zakir ARAZ 14 Mayıs 2010 Cuma 17:53

VAH Kİ VAH.TARİHİ ERZURUM NUMUNE HASTANESİ ÇOCUKLARA PARK OLUYOR.HASTANELER CADDESİDE KİM BİLİR HANGİ İSMİ ALIR.TÜRKİYEDE BAZI İLLERDE ÖRNEK HASTANE OLARAK DÜŞÜNÜLMÜŞ VE YILLARCA ERZURUM VE BÖLGE HALKINA HİZMET ETMİŞ HASTAEN ERZURUM NUMUNE HASTANESİ BİR ÇIRPIDA SİLİNİP ATILDI.ŞEHRİN MERKEZİ YERİNDE VE CUMHURİYETİN KURULUŞ YILLARININ HATIRASINI YAŞATAN HASTANE YOK OLUP GİTTİ BİR HİÇ UĞRUNA.

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
AZİZİYE TABYALARINDA SANAT İŞLENECEK
Erzurum’da çekimleri devam eden Nenehatun-Aziziye filminin dekor çalışmaları ...
GENÇ GİRİŞİMCİLERE DUYURULUR
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ...
4. GÜN NELER OLDU?
Erzincan Ergenekon” duruşması, üç MİT görevlisi haricindeki sanıkların savunma yapmasıyla sona erdi.
 
SMMMO'DA GENEL KURUL HEYECANI
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO), 20. Olağan ...
SEVGİ BAYRAĞI ERZURUM'A GELİYOR
Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını ...
BİR HÜKÜM VARDI, YUMUŞATILDI
Başka ilden alınan aracın plakası, isteğe bağlı olarak yerleşim yeri plakasıyla ...
 
ERMENİ KATLİAMLARI BELGELENDİ
Kültür Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan “Tarihin Yansıması: Erzurum’dan ...
ERGENEKON DAVASINDAN 4. GÜN BAŞLADI
Erzurum Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan sanıkların yargılanmasına ...
ADLİYE ÖNÜNDE KAVGA
Erzurum Adliyesi önünde aralarında husumet bulunan iki ailenin kavgası polise zor anlar yaşattı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva