Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
12 Kasım 2010 Cuma - 08:30

Nene Hatun sağlıkta kalitenin adresi

Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Remzi Arslan, hastanelerinde 10 aylık sürede toplam 7 bin 82 doğum gerçekleştiğini ve 7 bin 179 bebeğin de dünyaya geldiğini söyledi.

Nene Hatun sağlıkta kalitenin adresi

Nenehatun Kadın Doğum Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Remzi Arslan, hastanelerinde 10 aylık sürede toplam 7 bin 82 doğum gerçekleştiğini ve 7 bin 179 bebeğin de dünyaya geldiğini söyledi.
Arslan, düzenlediği basın toplantısında, 2010 yılından hastanelerinde yaptıkları yeniliklerden bahsederek, 10 aylık sürede yapılan çalışmaları değerlendirdi.
Hastalara en iyi hizmeti vermenin çabası içerisinde olduklarını ifade eden Arslan, 2010 yılının ilk 10 ayında kadın hastalıkları ve doğum polikliniğine 115 bin 958, Yenidoğan acil ve poliklinikliğine 12 bin 642, aile planlaması polikliniğine 8 bin 68, acil polikliniğine 22 bin 609 ve diğer polikliniğine de 2 bin 455 olmak üzere toplam 161 bin 732 kişinin müracaat ettiğini belirtti.
Arslan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hastanemize günlük yıl ortalaması olarak 600 müracaat yapılmaktadır. Bazı günler müracaat sayısı 1000'i geçmektedir. Günlük acil servise, Yenidoğan dahil müracaat sayısı ortalama 75-80'dir. Hastanemizde 2010 yılı ilk 10 ayda 2 bin 213'ü normal doğum, 2 bin 66'sı müdahaleli doğum, 2 bin 803'ü de sezaryen olmak üzere, 10 ayda toplam 7 bin 82 doğum yaptırılmış olup, 7 bin 179 bebek dünyaya geldi. Bu doğumların 96'sı ikiz ve 1'i de üçüz doğum olmuştur. 7 bin 179 bebeğin 3 bin 726'i erkek, 3 bin 453'si de kızdır. Günlük ortalama doğum sayısı 24-25 tir. Yenidoğan yoğun bakımda takip ederek hayatta kalmasına yardımcı olduğumuz, en düşük doğum ağırlıklı bebek 680 gram, en erken doğum haftası 25-26 haftadır.”
Bölge il ve ilçelerden hastanelerine sevk edilen hasta bebeklerden sağlık durumu çok ağır olmayanlar nedeniyle 35 yatak kapasiteli Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi'nde yer sıkıntısı yaşadıklarına dikkat çeken Arslan, "Çevre il ve ilçelerden bazen 2. ve 3. düzey hasta olmayıp ilimize, dolayısıyla hastanemize sevk edilen hastalar yataklarımız dolu olduğunda sorun oluşturmaktadır. Buradan basın aracılığıyla çevre il ve ilçelerde bu alanda görev yapan sağlık çalışanlarına seslenmek istiyorum. Hasta sevk ederken hastanemiz ile mutlaka irtibat kurup boş yatak olması halinde hasta gönderin. Boş yatak yok ise özellikle düşük düzeyli hastaları göndermemelerini önemle rica ediyorum." dedi.
Başhekim Remzi Arslan, en çok karşılaştıkları sorunlardan birisinin ise hastaların başka kişilerin yeşil kartı veya vatandaşlık numarası üzerinden muayene ve tedavi olmak istediklerini kaydetti. Yasal olarak başkasının kimliği ile muayene ve tedavi olmanın suç olduğuna vurgu yapan Arslan, "Hastanemize müracaat eden tüm hastalarımızın kişisel sağlık karneleri ile müracaat etmeleri oldukça önem arz etmektedir. Yanlışlıkla dahi olsa bir başkasının kimlik numarasıyla ya da karnesini kullanmak yasalarımıza göre yasaktır. Ancak bu yasağa rağmen başkasının kimlik veya yeşil kartı üzerinden muayene ve tedavi olmak için bize müracaat eden hasta sayısı hiç de az değil." diye konuştu. Başhekim Arslan, hastane olarak 'www.nenehatundogum.gov.tr' web adresi üzerinden laboratuvar sonuçlarını da verdiklerini sözlerine ekledi.
 
 
   
 

 
25 plakaya 25'inci kongre
 
Polis, cocukların kalbinde taht kurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sağlıkta öncelik eğitimin
Erzurum Sağlık İl Müdürlüğünce yeni doğan ölümlerinin azaltılması, yeni ...
Allah yardımcıları olsun..
Kendine ve çevresindeki insanlara zarar veren zihinsel engelli Ozan Kılıç'ın ...
Erzurumlulardan örnek dayanışma
İnegöl Erzurumlular Derneği tarafından iki haftada bir düzenlenmesi planlanan sıra geceleri başladı.
 
Hasanibasri'de intihar..
Erzurum'da polis eşi polis lojmanlarında ikamet ettikleri dairede iki ...
Sağolasın Atasoy
Narman İlçesi Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy’un eşi Hacer Atasoy, dar ...
Şen'den basına övgü
Erzurum’da güçlü ve etkili bir basın camiasının olduğunu söyleyen Vali ...
 
Dadaşlardan örnek dayanışma
İzmir’de uzun yıllardır faaliyet gösteren Tortum Şenyurtlular Derneği, ...
Başımız sıkışmadan bağışı hatırlamıyoruz
Erzurum’da 3- 9 Kasım Organ Bağış Haftası etkinlikleri kapsamında bir ...
Paravan kirliliği bitiyor
Erzurum’un en işlek semti Cumhuriyet Caddesi’nde Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nce ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva