Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EKONOMÄ°
22 Ekim 2018 Pazartesi - 10:48

Oktay: "Gereken tedbirleri aldık"

Oktay TİM Delegeler Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada "Üzerimizde oynanmaya çalışılan oyunları gördük, yaşanan manipülatif dalgalanmaları bertaraf etmeye yönelik olarak gereken tedbirleri aldık ve yeni ekonomik reformları uygulamaya koyduk" dedi.

Oktay:  Gereken tedbirleri aldık

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TİM Delegeler Çalıştayı'nda yaptığı konuşmada "Üzerimizde oynanmaya çalışılan oyunları gördük, yaşanan manipülatif dalgalanmaları bertaraf etmeye yönelik olarak gereken tedbirleri aldık ve yeni ekonomik reformları uygulamaya koyduk" dedi.

Türkiye'de 61 ihracatçı birliği, 13 genel sekterliği ve 27 sektörü ile 71 bin ihracatçının çatı kuruluşu olan Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM), farklı bölgelerdeki delegeleriyle bir araya geldi. Sarıyer’de bulunan bir otelde düzenlenen TİM Delegeler Çalıştayı’na Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ve TİM Başkanı İsmail Gülle’nin yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

OKTAY’IN KONUŞMASI

Çalıştayın açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay faiz, Türkiye'nin kur ve enflasyon üçgeni çerçevesinde manipülasyonlara maruz bırakıldığını vurgulayarak, ’’Son dönemde büyük bir ekonomik saldırıya uğradığımızı; faiz, kur ve enflasyon üçgeninde ciddi manipülasyonlara maruz kaldığımızı yakından biliyorsunuz. Nasıl ki ülkemizin her alandaki menfaatleri doğrultusunda var gücümüzle çalışıyorsak, ekonomimizin güçlenmesi için de var gücümüzle çalışmaktayız. Başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve ekonomi yönetimimiz olmak üzere, tüm kabinemiz ve ilgili kurumlarımız olarak bu süreçte yaşanan sıkıntıların üzerine büyük bir kararlılık ve soğukkanlılıkla giderek durumu kontrol altına almış ve büyük sıkıntıları geride bırakmış bulunuyoruz. Üzerimizde oynanmaya çalışılan oyunları gördük, yaşanan manipülatif dalgalanmaları bertaraf etmeye yönelik olarak gereken tedbirleri aldık ve yeni ekonomik reformları uygulamaya koyduk. Ama asıl önemli nokta, bütün bir ülke olarak sabırlı ve kararlı bir şekilde ekonomimizin çarklarını döndürmeye devam etmemizdir. Önümüzdeki süreçte, yine hep birlikte büyük bir gayretle çalışmaya, hedeflerimize koşmaya devam edeceğiz’’ diye konuştu.

"YENİ BİR RUH VE ATILIMLA YENİ BİR HİKAYE YAZACAĞIZ"

Türkiye’nin önünü açacak hizmetlere konusunda çalışmalarını sürdürdüklerini belirten Oktay, ’’Yeni ekonomik ve ticari düzende Türkiye’nin önünü açacak kilit alanlar hiç kuşkusuz Ar-Ge, yenilik, yüksek teknoloji, katma değer, tasarım, üretim ve markalaşmadır. Bu bağlamda, yatırım-üretim-istihdam-ihracat değer zincirini ön plana çıkaran, Ar-Ge, yenilik, tasarım ve markalaşma odaklı bir yaklaşımı öne çıkarıyoruz. Ve bu yaklaşımla yeni devlet destekleri kurguluyor, mevcut desteklerde iyileştirmelere gidiyoruz. Bunun yanı sıra, ihracatçılarımıza sağlanan hizmetlerde basitleştirmelere gidiyor, hizmetlere daha hızlı ulaşılmasına dönük çalışmalar sürdürüyoruz. Her ne pahasına olursa olsun orta gelir tuzağından kurtularak, yeni bir ruh ve atılımla yeni bir hikaye yazacağız. Bu çerçevede, üretim ve ihracata dayalı büyüme hedefimiz yüksek teknolojiye dayalı ve yüksek katma değerli ürünlerimizle hayata geçmelidir’’ ifadelerini kullandı.

"DENETİMLERİMİZE DEVAM EDİYORUZ"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise bakanlık olarak tüm paydaşlarla beraber Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında çalışmalara devam edildiğinin altını çizdi. Pekcan,"Bu konuda Hal Kanunu olarak bilinen 5957 sayılı kanunun değişikliği üzerinde çalışmalarımızı hızlandırdık ve haksız fiyat artışlarının önlenmesi yönünde bu çalışmalarımızı güncelliyoruz. Bir yandan da iç piyasada spekülasyon oluşturarak tüketicimize zarar veren uygulamaların önlenmesi açısından denetimlerimize devam ediyoruz. Ben serbest piyasa ekonomisinden yanayım. Bu denetimleri, bu geçiş döneminde zorunlu bulduğumuz için gerçekleştiriyoruz. Bu süreci atlatır atlatmaz bu denetimlere son vereceğiz. Sizlerin de çok iyi bildiği gibi bazı fırsatçılar; yüzde 200, yüzde 300 oranında fiyatlara aşırı zam yapmışlardı. Bunları tespit ettik, firmalarla iletişime geçtik. Kendilerinden savunma istedik. Etiketlerde hatalar tespit ettik ve bu yönde de cezaları uyguladık’’ şeklinde konuştu.

 
Kurtulmuş: “Bir kere daha tarih yazacağız"
 
‘Bu sıkıntılardan güçlenerek çıkacağız’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Konut Satış istatistikleri açıklandı
TÜİK Eylül ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı. İlde ay ...
Ticarette ‘Yerel Para’ gündemi
Pekcan, "Yerel para ile ticaretin arttırılması ile birlikte, cari açığımızın ...
ETB Sanayi Odaları Konsey toplantısına katıldı
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ( TOBB) tarafından düzenlenen Sanayi ...
 
Selçuk, istihdam hedefini paylaştı
Selçuk, 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı himayesinde çalışma hayatında milli ...
Varank: "Üretimde yapısal dönüşüme ihtiyacımız var”
Varank, üretimde yapısal dönüşüme ihtiyaçlarının olduğunu bu dönüşümün ...
2019 yılı bütçesi Komisyona sunuldu
2019 yılı bütçesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla TBMM'ye geldi.
 
“Türkiye yeni bir başarı hikayesi yazıyor”
Bakan Albayrak geçtiğimiz gün 5 yıllık bir tahvil ihracı noktasında ortaya ...
DAST BİR’de nöbet Erzurum'dan Elazığ'a geçti
Doğu Anadolu Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (Dast-Bir) Genel Koordinatörlüğü ...
Canlı Hayvan Borsasında geri sayım
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, “Erzurum, hayvancılık sektöründe ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva