KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Eğitim Öğretim İstatistikleri açıklandı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
Emine Erdoğan'dan anne adaylarına çağrı
İşverenlerin engelli projelerine destek
İşverenlerin engelli projelerine destek
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
Şimşek: 'Vergide adaleti sağlamakta kararlıyız'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
'81 ilde Kesintisiz Güvenli Haberleşme Sistemi'
HABERLER>SPOR
14 Aralık 2011 Çarşamba - 09:15

Okul yarışmalarına yeni yaklaşım

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü 2011-2012 eğitim öğretim yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları spor yarışma talimatnamesine göre fiziği yaşından büyük gösteren öğrenciler kemik testi raporu alarak yaşlarını ispatlamak zorunda kalacak.

Okul yarışmalarına yeni yaklaşım

Erzurum Milli Eğitim Müdürlüğü 2011-2012 eğitim öğretim yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları spor yarışma talimatnamesine göre fiziği yaşından büyük gösteren öğrenciler kemik testi raporu alarak yaşlarını ispatlamak zorunda kalacak.
2011-2012 eğitim öğretim yılı ilköğretim ve ortaöğretim kurumları spor yarışma talimatı yayımlanarak Erzurum'daki okullara duyuruldu. Birçok hususun yayımlandığı talimatnamede yaş hususu dikkat çekti. "Öğrencilerin Fiziki Görünümü" başlığıyla talimatnamede yer alan kısımda fiziği yaşından büyük gösteren öğrencilerin kemik testi raporu alarak yaşlarını ispatlamak zorunda kalacakları belirtildi.
KEMİK TESTİ ZORUNLULUĞU
Talimatnamede şöyle denildi:"Öğrencilerin Fiziki Görünümü: Küçükler kategorisinde (kız-erkek) düzenlenen yarışmalarda yer alan sporcu öğrencilerden bazılarının yaşları fiziki görünüm olarak nüfus hüviyet cüzdanlarında yazılı olandan daha büyük gösterebilmektedir. Fiziki görünüm olarak emsallerinin çok üstünde gösteren bu sporcuların, diğer normal görünümlü sporcularla birlikte yarıştırılması eşitsizlik yaratmakta, sakatlanmalara ve diğer bazı olumsuz sonuçların doğmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle; yaşıtlarından yaş olarak büyük
görünen sporcular için öncelikle hastanede doğan sporcuların durumlarını belgelemek için velisi tarafından sporcunun nüfus cüzdanında doğum yeri olarak yazılan il/ilçede bulunan doğduğu hastaneye yazılı olarak başvurulacaktır. (Başvuruda sporcunun adı soyadı, T.C. kimlik numarası yazılacaktır. Alınacak raporun başhekim imzalı ve hastane mührünün okunaklı olması zorunludur). Hastane doğum raporu bulunan öğrenciler fiziki uygunluk kontrolüne alınmadan yarışmalara katılacaktır. Hastane doğum raporu olmaması durumunda, sporcunun biyolojik yaşının tespiti için sadece devlet ve üniversite hastanelerinden alınacak olan el bileği grafisine dayalı kemik testi raporu istenecektir. Raporda belirtilen yaş aralığı üst yaş sınırı olarak kabul edilir. (12-13 yaş aralığı ifadesinde yaş 13 yaş olarak kabul edilir.) El bileği grafisinden belirlenen kemik testi raporunun resmi belge olarak kabul edilmesi için raporda sporcunun son üç ayda çekilen fotoğrafı, (fotokopi kabul edilmez) T.C. kimlik numarasının yazılması ve raporu veren hastanenin tarih ve sayısının bulunması gerekmektedir. Alınacak raporun başhekim imzalı ve net olarak okunan hastane mühürlü olması zorunludur. Yukarıda tanımı yapılmış rapor dışında başka bir belge kabul edilmeyecektir. İstenilen kemik testi belgelerinin yarışma esnasında sunulamaması durumunda, tertip komiteleri, yaş olarak büyük gösterdiğine kanaat getirdiği sporcuların yarışmalara tedbirli olarak katılmasına izin verecektir. Ancak, bu durumda olan sporcu öğrencilerin kemik testi raporunu müsabakayı izleyen ilk iş günü içerisinde İl Okul Sporları Organizasyonu Tertip Komitelerine vermek zorundadır. Söz konusu belgenin verilmemesi durumunda yarışmadan men edilmiş sayılacaktır. Mahallinde yapılan yarışmalarda konuya azami düzeyde hassasiyet gösterilecektir, grup, yarı final ve Türkiye birinciliklerinde bu tür olaylara mahal verilmeyecektir, böyle olaylara sebebiyet verenler hakkında disiplin işlemleri başlatılmak üzere kurumlarına bildirilecektir. İl Okul Sporları Organizasyonu Tertip
Komitelerince yarışmalardan alıkonulan sporcuların isim, okul ve il bilgileri Spor Genel Müdürlüğü'ne gönderilecek olan yarışma raporunda belirtilecektir. Tertip komitesinin kararları kesindir, herhangi bir makama itiraz ve şikayette bulunulamayacaktır. Yaş tespiti konusunda yukarıda belirtilen hükümler müsabakaların tüm aşamalarında uygulanır. "

 
Altın out, gayrimenkul inn
 
Gençlik Çalıştayı 24 Aralıkta başlıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum'u gururlandırdılar
Erzurum Atlı Spor Kulübü Adana'da katıldığı Cirit Türkiye Şampiyonası'nda ...
GSİM’de kar temizleme seferberliği
Yoğun kar Erzurum’da günlük yaşamı olumsuz etkilerken, futbol sahaları ...
Dadaş sporcuya bu yakışır...
Erzurum Gençliksporlu buz hokeyciler geçtiğimiz hafta sonu yaşanan kavgadan ...
 
B.Belediyespor 15'inciliğe geriledi
Erzurum Büyükşehir Belediyesispor kendi evinde oynadığı maçta Bursa Nilüferspor ...
Sertliğe sportif destur
Erzurum Gençlik Spor Kulübü'nün ABD'li antrenörü McAdam Keith, buz hokeyinde ...
B.Belediyespor'a övgü
Spor Toto 3. Lig 3. Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Tarsus İdmanyurdu'nun ...
 
Çintımar ne karar verecek?
Türkiye Buz Hokeyi Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Erzurum’da Cumartesi ...
Kağıtspor nerede?
Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ...
Aydın faturayı hakeme çıkardı
Büyükşehir Belediyesispor kulüp başkanı Mehmet Aydın, "Çok iyi bir Oyun ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva