Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
8 Ekim 2019 Salı - 17:34

PKK'ya ağır darbe: 13 sığınak imha edildi

Jandarma ve MİT'in yaptığı ortak çalışmayla terör örgütü PKK/KCK yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 sığınak ve depo imha edildi, kalaşnikof, el bombaları, roket atar mühimmatları dahil çok sayıda malzeme ele geçirildi

PKK ya ağır darbe: 13 sığınak imha edildi

Bingöl'de Jandarma ve MİT'in yaptığı ortak çalışmayla terör örgütü PKK/KCK yönelik düzenlenen operasyonlarda 13 sığınak ve depo imha edildi, kalaşnikof, el bombaları, roket atar mühimmatları dahil çok sayıda malzeme ele geçirildi. Yardım ve yataklık yapan 11 şüpheliye de işlem yapıldı.

Edinilen bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ile yürütülen istihbarat çalışmaları sonucunda terör örgütü PKK/KCK yardım yataklık yapan şahısların yakalanması ve örgütün kullandığı sığınak ve barınakların tespit edilerek imha edilmesine yönelik operasyon başlatıldı. Terör örgütünün ana işbirlikçilerine yönelik Bingöl genelinde yapılan operasyonlarda 11 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler yapılan işlemlerin ardından adli kontrol şartıyla serbest kaldı. Ekiplerin istihbari çalışmaları ve şüphelilerin yer göstermeleri sonrasında arazi aramalarında 13 sığınak ve depo tespit edildi. İmha edilen sığınak ve depolardan kaleşnikof silah, 17 det el bombası, 22 adet personel roket atar mühimmatı, 1 adet antitank roket atar mühimmatı, 300 adet mermi, 240 adet elektrikli fünye, 15 metre infilaklı fitil, 10 adet kaleşnikof şarjörü, gece görüş ve keskin nişancı dürbünleriyle birlikte çok sayıda, malzeme ve yiyecek ele geçirildi.

VALİLİK ELE GEÇİRİLEN MALZEMELERİ AÇIKLADI

İl Jandarma Komutanlığı ve MİT Başkanlığı ile 30 Eylül 7 Ekim tarihleri arasında yürütülen operasyonlarla ilgili bilgi veren Valilik, ele geçen malzemeleri açıkladı.

Açıklamada, "1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 10 adet kaleşnikof şarjörü, 17 adet el bombası, 22 adet anti personel roketatar mühimmatı, 1 adet antitank roketatar mühimmatı, 6 adet fişek 12,7 mm, 60 adet fişek 5,56 mm, 265 adet fişek 7,62 mm, 240 adet elektrikli fünye, 15 metre infilaklı fitil, 3 adet büyük telsiz, 1 adet el telsizi, 1 adet el telsiz anteni, 3 adet el telsiz mikrofonu, 2 adet keskin nişancı dürbünü, 1 adet gece görüş dürbünü, 1 adet lazermetre ve kılıfı, 22 adet patlayıcı patlatmak için alıcı devresi, 3 adet patlayıcı patlatmak için verici devresi, 6 adet patlayıcıya zaman ayarı vermek için kullanılan kol saati, 3 adet patlayıcı patlatmak için el telsizli devre, 13 adet patlayıcı patlatmak için elektronik devre kartı, 1 adet patlayıcı patlatmak için sayısal kodlu elektronik verici devresi, 1 adet invertör, 1 adet rms cihazı, kılıfı ve 2 adet kablosu, 1 adet batarya, bin 200 metre elektrik kablosu, 2 adet harddisk kablosu ve kılıfı, 3 adet flash bellek, 2 adet hafıza kartı, 2 adet aksiyon kamerası, 2 adet fotoğraf makinesi objektifi, 1 adet kıl suit (keskin nişancı kamuflajı), 4 adet kütüklük, 1 adet palaska, 90 adet pil, 2 adet hücum yeleği kayışı, 55 adet el bombası kılıfı ele geçirilmiştir" denildi.

Silah ve mühimmatın yanı sıra operasyonda yaklaşık 1 ton civarında yiyecek ile kıyafet ve barınma malzemeleri de ele geçirildiği aktarıldı.

Valilik ayrıca güvenlik güçlerinin bölge halkının da desteğiyle huzur ve güvenliği sağlamak maksadıyla, kent genelinde bölücü terör örgütü ile mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü bildirdi.

 
Erzurum’da Macaristan gündemi
 
HDP önündeki ailelerin evlat nöbeti 36’ncı gününde
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Karabörk Kayseri’ye atandı
2014 -2016 yıllarında Erzurum’da görev yapan emniyet Müdürü Kamil Karabörk ...
9 PKK'lı etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri ve Milli İstihbarat Teşkilatıyla ...
Teröre ait izlerin silindiği köylere geri dönüş
Muş’ta 1993 yılında terör örgütü PKK’nın eylemleri nedeniyle köylerinden ...
 
PKK'nın kritik ismine nokta atışı
MİT ve TSK'nın Kandil'deki operasyonunda, PKK'nın kadın yapılanmasından ...
5 hain etkisiz hale getirildi
Tunceli'de son 3 gündür devam eden ve 5 teröristin etkisiz hale getirildiği ...
3 terörist etkisiz hale getirildi
Milli Savunma Bakanlığı, Hakkari’nin Çukurca bölgesinde devam eden operasyonda ...
 
Kuma istemeyen eşi ve kızını öldürdü
Ağrı'nın Patnos ilçesinde Bünyamin Solmaz isimli şahıs, kumayı kabul etmeyen ...
‘Ölsem bile bekleyeceğim’
Çocuklarının dağa kaçırıldığını iddia eden ailelerin HDP Diyarbakır İl ...
Horasan yolunda otomobil takla attı: 1 ölü
Horasan ilçesinde yoldan çıkan otomobilin takla atması sonucu meydana ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva