KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
3 Nisan 2010 Cumartesi - 08:49

PROJENİN ADI "HUKUK KLİNİĞİ"

CHP, 'Avukatlar Günü' dolayısıyla gerçekleştirdiği kokteylde yeni projesini açıkladı.

PROJENİN ADI  HUKUK KLİNİĞİ

CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın 5 Nisan Avukatlar (Hukukçular) Günü dolayısıyla Kadıköy'de düzenlediği kokteyle CHP'ye üye olan ve olmayan avukatlar yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Kokteyle, CHP Parti Meclisi Üyesi Begüm Yavuz, Hüsniye Kaya ve Avni Aksu da katıldı.

CHP İl Başkan Yardımcısı ve Hukuk Komisyonu Başkanı Av. Nalan Gonca Çelik'in ve CHP'de çeşitli kademelerde yöneticilik yapan avukatların organize ettiği kokteylde AKP'nin anayasa ile ilgili yapmaya çalıştığı değişiklikler eleştirildi. AKP'nin kendi anlayışına göre bir yargı sistemini hayata geçirmek istediği vurgulandı.
Kokteyle CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, CHP İstanbul İl yöneticileri ve ilçe başkanları katıldı.

AKP, bizleri birbirimizden uzaklaştırıyor

Kokteylde ilk sözü alan CHP İl Başkan Yardımcısı Av. Nalan Gonca Çelik, meslektaşlarına seslenerek hukukçuların varlığının ve mücadelesinin bugün ki süreçte her zamankinden daha fazla önem taşıdığını vurguladı. Çelik, "Bugün her zamankinden daha çok birbirimizle kenetlenmeye ve dayanışma içinde olmaya ihtiyacımız var. Bizi birbirimizden uzaklaştırarak yabancılaştırmaya ve yanlızlaştırmaya çalışan bu sisteme karşı birlikte mücadele etmek, omuz omuza vermek zorundayız" dedi.

AKP'nin amacı örgütsüz bir toplum yaratmaktır

Demokrasinin bir uzlaşma kültürü olduğunu ifade eden Çelik, "Oysa AKP dayatmacıdır. Çoğulculuk değil çoğunluk yönetimini demokrasi gibi algılamaktadır. AKP, takkiyecidir, ciddiyetsizdir ve samimiyetsizdir. Demokrasi dediğiniz zaman demogoji ile biz sol değerlere sahip aydınları duygu sömürüsü ile etkesi altına almaya çalışmaktadır. Bunu cumhurbaşkanlığı seçimi, anayasa paketi, demokratik açılım gibi kritik anlarda açıkça ortaya koymuştur. AKP kafaları karıştırıp demogoji ile bizleri en zayıf noktamızdan özgürlük ve demokrasi tutkumuzdan vurmaya çalışıyor. AKP'nin amacı örgütsüz bir toplum yaratmaktır. Yoksulluk ve yolsuzluk onun sorunu değildir. Yoksulluk onun besin kaynağı, yolsuzluk güç kaynağıdır" dedi.

Tekin: Hukuk klinikleri kuracağız

Avukatlar Günü dolayısıyla gerçekleştirilen kutlamaların, hukukun ayaklar altına alındığı bir dönemde, halkın iradesi ve istemlerini kapsamayan Anayasa değişikliği tartışmalarının gölgesinde gerçekleştirildiğini ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin de, "Sizlerin ve bizlerin mücadelesiyle hukukun ülkemizde gerçek anlamda hayata geçeceğine olan inancımla, bu anlamlı gününüzü yürekten kutluyorum" diye konuştu. CHP İstanbul İl Örgütü'nde çok sayıda avukatın çeşitli kademelerde yöneticilik yaptığını belirten Tekin, "Avukat arkadaşlarımızın sayısı fazla olmasına rağmen buna denk bir bütünlük sağlayamadık. İnanıyoruz ki sizlerin de katkısı ve desteğiyle bu bütünlüğü sağlayacak, birlik ve dayanışma ruhuyla hem bağımsız bir hukuk anlayışının hayata geçmesini sağlayacak hem de baskıcı iktidardan kurtulacağız" dedi.

CHP İstanbul İl Örgütü içinde görev yapan avukatların bir hukuk komisyonu oluşturduğunu açıklayan Tekin, "Bu çalışmayla partililerimize, özellikle seçim dönemlerinde yaşanan hukuka aykırı durumlar karşısında nasıl davranmaları gerektiği, konu ile ilgili hangi yasal haklarının olduğuna yönelik bilgiler ve eğitimler verilecek. Yaz tatiline girmeden yaklaşık 30 bin arkadaşımızı bu konularda bilgilendireceğiz. Sandıklar nasıl kurulur, sandık görevlilerinin sorumlulukları nelerdir, hukuki yollar nelerdir? vs. konularda bilgilendirmeler yapılacak. CHP İstanbul İl Örgütü olarak 39 ilçemizde bu çalışmamızı hayata geçireceğiz" diye konuştu.

Selami Öztürk: Teslim olmayacağız


Gürsel Tekin'in ardından kürsüye çıkan Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk de anayasa paketi etrafında yaşanan tartışmaları değerlendirdi. Aynı zamanda bir hukukçu olduğunu da belirten Öztürk, "Bağımsız yargıya her zamankinden daha çok ihtiyacımız var. Yargıyı bağımlı kılmak isteyenler bunu başaramayacak. Teslim olmayacağız. Bağımsız yargıyı koruyacağız" dedi.

 
PARTİ İÇİ GİZLİ ANKET
 
NİSAN KARI ŞAŞIRTTI
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
PARTİ İÇİ GİZLİ ANKET
AKP, Anayasa değişikliğinin 330 barajına takılmaması için, “sessiz” bir çalışma yürüttü.
BU TUZAĞA DÜŞMEYİZ!
CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin bölgeye yönelik en doğru siyaseti ...
BAŞBAKAN ABD'YE GİDECEK
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, yaklaşık 5-6 ay önce davet edildiği Küresel ...
 
AKP, VEKİLLERİNİ SEFERBER ETTİ
AKP, Anayasa değişiklik paketi için vekillerini seferber etti. İşte son yazılı emir:
YOKLAMALI AÇILIŞ!
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirilen “Cer Modern ...
TEKEL EYLEMİNDE RESTLEŞME
Türkel: Açıklama yaptırılmazsa Türkiye'deki tüm Tekel işçilerini buraya çağırırız.
 
Çetin Doğan'dan açıklama
'Hep beraber, güzel ve aydınlık günlere, ulusça kavuşacağımıza inanıyorum.'
AYASOFYA ISRARI
SP İl Başkanı Teoman Kümbet, Van’daki Akdamar Kilisesi’nin, yılda bir ...
Başkana ‘talih kuşu’ konmuş
İhalelere fesat karıştırma ve rüşvet iddiasıyla gözaltına alınan AKP'li bakın nereye atandı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva