Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Erzurumspor deplasmanda galibiyet arayacak
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 622'ye yükseldi
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Tekin: 'Öğretmenlerin yüzde 80'i son 20 yılda atandı'
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Yumaklı’dan ‘Orman Benim’ projesi açıklaması
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
Erdoğan’a anlamlı hediye: ‘One Minute’ hattı
HABERLER>GÜNDEM
8 Şubat 2011 Salı - 09:09

Palandöken'e bir de bu gözle bakın!

Hürriyet Gazetesi Köşe Yazarı Yalçın Bayer'e mektup yazan bir kayaksever, "şapkayı önümüze koyup, aklı başında çözümlerle, Palandöken'i yeniden dizayn etmemiz gerektiğini" bize dostça söylüyor! Tabi ders alana.

Palandöken e bir de bu gözle bakın!

İşte, 8.2.2011 tarihli Hürriyet Gazetesindeki  Yalçın Bayer'in köşe yazısı...

 

ANKARA’dan Mehmet Cemal Ören ‘Haydi kayağa Erzurum’a’ yazısına atıfta bulunarak geçen hafta Avusturya’ya gitmiş; özetle şunları anlatıyor:

“Erzurum Palandöken bana göre ülkemizdeki en iyi pistlere sahip bir merkez. Ayrıca bu yıl açılan Konaklı’daki pistler de muhteşem... Böyle bakınca çok güzel, ben son 10 yıl içinde 7 kez tatil seçeneğimi Palandöken olarak kullandım. Geçen yıl Avusturya Alpleri’ne gittim (Zellam see-kaprun) ve son 10 yılımı boşa harcadığımı fark ettim. Diyorsunuz ki 160 bin kişi Alpler’e gider de niye Palandöken’e gitmez? Ben bundan sonra niye gitmem onu anlatayım.

Ben ve eşim 25 Şubat’ta yine Avusturya’ya gideceğiz. Palandöken’de Dedeman hariç oteller aşağıdadır. Polat Rönesans 5 yıldızlıdır; fiyatı da 5 yıldızlıdır. Palan Otel ve Dedeman skilodge 4 yıldızlıdır. Sizi yukarı çıkaracak ilk lifte (gondola) kadar bu otellerden kayak botları ile 200 metre kadar yürürsünüz. Bu botlarla elinizde kayaklar yürümek çok zordur. Biraz rüzgâr varsa gondola çalıştırılmaz siz dağa, dağ size bakar ya yukarı Dedeman’a 2 km için 20 TL taksi parası verirsiniz ya da bakarsınız.

Yukarıda Dedeman’da kalmak en azından bu sorunları çözer, ama bugün Hürriyet’teki otel ilanına bakın kişi başı 190 TL; o da pazar günü girecekseniz cuma günü çıkacaksınız. Peki ben 7 gün kalmak istersem ortalama fiyat 240 TL oluyor. Ayrıca benim gibi kayakçılar Palandöken’e sadece ejder pisti, 21 numaralı pist ve 19 numaranın girişi için gider.

Ejderi hafta içi açmazlar; her türlü bahaneyi sunarlar, rüzgâr var, kar yok vs. vs... Ejdere sadece bir adet köhne telesiyej çıkar o da 17 dakikada... Çok şanslı iseniz her yıl bir kere pazar günü ejderi yakalarsınız. Neyse 21 ve 19’a razıyım dersiniz. 21’e bir gelirsiniz kayak milli takımı çalışma yapacakmış pist kullanıma kapalı, ‘Ama ben para verdim bunu bana daha önce söyleseydiniz gelmezdim vs.’ demeniz bir şeyi değiştirmez, sizi 0-6 yaş grubunun kaydığı pistlere yönlendirirler. Palandöken’de toplam 15 adet pist vardır; onun da sadece 3-5’i gerçekten zevk verir. Avusturya’ya bakalım toplam 47 adet pist var ve hiçbiri kayak milli takımına tahsis edilmiyor. Her otelin önünden geçen otobüs seferlerinin dakik tarifesi var.

Bana göre Alpler’i keşfedenler bir daha bu ülkede kayak yapmazlar derim. Erzurum’dan hiçbir şey olmaz yine Erzurum olarak kalır. Keşke mekanik tesisler kurmak yerine ‘beyinsel’ tesisler kursalardı.

Aynı problemler Uludağ 1. bölgede zamanında vardı. Sonra yatırımcılar bir şeyi anladılar ve 2. gelişim bölgesini kurdular, 4 otel yatırım yaptı, gerçek kayakçılar şu an 2. bölgeyi tercih eder. Sosyete ise 1. bölgede boy gösterir. Umarım Konaklı’ya yatırım yapılır ve gerçek kayakseverleri bölgesine çeker.”

Mehmet Cemal ÖREN-ANKARA

 
Üstad Kabaklı rahmetle anılacak
 
Kılıç, protestoya el koydu
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Cemil 9 Şubat 2011 Çarşamba 06:20

Erzurum aynı Erzurum, Erzurum'da değişen tek şey dağa eskiden bizler de gidebilirdik şimdi sadece zenginler gidebiliyor. Ben gençken, Üniversite öğrencisiyken bizler dağın her türlü imkanını kullanabiliyorduk. Şimdilerde dağda imkanlar gelişti diyorlar ama benim seviyesinde geliri olanlar dağı ancak uzaktan seyrediyor. Ne para yeter ne de başka birşey. Oteller dağı halka kapatmış adı da Erzurumda kış sporu. Hadi oradan ...

Yorumu oyla      0      0  
İçler acısı 8 Şubat 2011 Salı 23:02

Erzurum nasıl gelişiyor ki kardeşim dağda bir tane bile Erzurumlu görmüyorum ??? İnsanların ayaklarında 300-400 milyonluk en kaliteli dağ ayakkabıları var benim Dadaşım dağa gelmiş incecik paltosuyla kırık dişleriyle ve güler yüzüyle sakallarıyla hevesleriyle topuklu eski yırtık kunduralarıyla dağa gelmiş kaya kaya düşe kalka yürümeye çalışıyor Ağladım yüreğim sızladı yemin ediyorum bugüne kadar gelinen nokta bu mudur ?? Milyarlık kayak takımlarını alan geliyor,Erzurumlunun halini görün lütfen

Yorumu oyla      0      0  
Kenan 8 Şubat 2011 Salı 20:55

Erzurumlu hamaset sever. En büyük, en iyi, en ilk de onların aklını al. Ama hizmet de, açlışma de boş. Şimdi erzurum'da kış oyunları yapıldı, bitti. Hadi kayak yapmaya dağa gidin bakın ne para yeter, ne de sabır. Yukarıdaki yazının eksiği var, fazlası yok. Dağa gelenleri hala yolunacak kaz gören zihniyet erzurumu işgal etmiştir. Bütün valiler, bakanlar dağdaki otellerde yer, içer, spor yapar ama sormazlar ki buraya gelenlerin ne sorunu var, çünkü kendileri beleş yer ve içerler.

Yorumu oyla      0      0  
İzmirli Efe Tolga 8 Şubat 2011 Salı 15:38

Ben de Erzurumu severim İzmirliler ve egeliler kayak v.s. doğa sporlarını severler ancak Erzuruma geçen hafta geldiğimizde çok sıkıntılar çektik yani eleştiri yapalım Türkiyemizin her yeri bir siyasilerin oy hesaplarını bırakıp dost olalım eleştirelim ya da birbirimize sahip çıkalım. Erzurum havalimanında ulaşım sıkıntısı çektik bir belediye otobüsü vardı taxiye mecburen bindik şehir içi berbat aracımız buzda kaldı hiç ilerleyemedik hiç çalışma görmedik insanlar çok sıkıntılı ve işsiz çok !!!

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Üstad Kabaklı rahmetle anılacak
Edebiyat ve fikir dünyasının önemli şahsiyetlerinden h merhum Ahmet Kabaklı, ...
Güvenç gitti, Öztürk geldi
25 yıl önce meslek yaşamına memur olarak başladığı kuruma, bu kez müdür olarak atandı.
Belçikalı sporcu ölmek istedi
Erzurum’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’na katılan ...
 
Akdağ'dan sağlık personeline övgü
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları'nda (Universiade ...
Akal Universiade 2011'i değerlendirdi
Erzurum Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası (SMMMO) Başkanı M. ...
Akdağ: 'Ağızlarına tat verdi'
FISU Başkanı George E. Killian'ın geçtiğimiz gün yaptığı "Erzurum isterse ...
 
Tarih yok oluyor, biz seyrediyoruz
Erzurum’daki bazı mahallelerin yok olduğunu belirten Dadaş Ocakları Derneği ...
Atatürk Portreleri sergisi yoğun ilgi görüyor
2011 Üniversiteler Kış Oyunları Genel Koordinatörlüğü Kültür ve Sanat ...
Küçükler'den yatırım gündemi
2011 Kış Oyunları ile adını dünya turizm literatürüne yazdıran Erzurum, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva