Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
Aydemir: 'Başbağlar katliamını unutmayacağız'
TÜED seçime gitti
TÜED seçime gitti
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Erzurum’da 3 bin 979 araç devredildi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Sefa Akgün ve Mustafa Akbaş 'Erzurumspor' dedi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
Bolat’tan girişimciliğe destek müjdesi
HABERLER>GÜNDEM
16 Eylül 2011 Cuma - 09:55

Polis teröre havadan müdahale edecek

Erzincan Emniyet Müdürlüğü, terör, asayiş ve trafik olaylarına artık model uçakla müdahale edecek.

Polis  teröre havadan müdahale edecek

Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün talebi üzerine gerçekleştirilen proje kapsamında emniyet personeline radyo kontrol model uçaklar konusunda eğitim veriliyor. 100 personelin katılacağı eğitim sonrası seçilecek 20 personele radyo kontrol model uçakların emniyette kullanılması mümkün olan birimlere göre eğitim verilecek.
THK ve Erzincan Emniyet Müdürlüğü'nün ortaklaşa yürüttüğü proje kapsamında özel harekat, terör, asayiş ve trafik şubelerinde olmak üzere tüm birimlerden toplam 100 personelin eğitim aldığı emniyet görevlileri model uçakları amacı dışında kullanabilmenin yollarını arayacaklar. Model ve tiplerine göre 10 kilometrekarelik bir alan içerisinde uçabilen ve 1 kilogram ile 10 kilogram yük kapasitesine sahip model uçakların görüntü alma, bomba taşıma ve lojistik destek amaçlı kullanılması planlanıyor.
ORTAK PROJE
Türk Hava Kurumu eğitmenlerinden Aydın Aydemir, "Radyo kontrol model uçaklar şu ana dek hobi amaçlı amatör havacılık faaliyetlerinde kullanılan bir araçtı. Bu uçakla uçağın kapasitesine göre ve içindeki yakıta da bağlı olarak yarım saat ile 40 dakika veya15-20 dakika havada kalınabiliyor. Uçuş hızı, uçağın kapasitesine göre 80 ile 150 kilometre hıza ulaşabiliyor" dedi.
Erzincan Emniyet Müdürü Mehmet Tüzel ise, hobi olarak kullanılan model uçakçılık becerisini polis teşkilatında terörle mücadele ve suçla mücadelede kullanmak için çalışma başlattıklarını belirterek, "Bunların profesyonel olanları çok pahalı. Biz 3-4 bin dolarlık küçük bir model uçakla keşif ve gözetleme faaliyetlerini nasıl icra edebileceğimizi, bir pusu veya tuzaklama konusunda önceden havadan keşif yapmak konusunda uçakları kullanabileceğimizi ve bu uçaklarla da tahrip ve sisleme amacıyla küçük bombalar atabileceğimizi arkadaşlarımızla yaptığımız araştırmalarda ve değerlendirmelerde tespit ettik. Uçaklarım motor kapasitesine göre ağırlığını artırabiliyoruz. Yeni çıkan teknolojilerle uçağın menzilini artırabiliyoruz. 5 kilometre yarıçapından 10 kilometre tam çapa kadar bir dairesel alan içinde havadan gözetleme yaptığımız gibi yine havadan belli kilogramdaki malzemeleri bir yerden diğer bir yere transfer edebiliyoruz. Burada birinci amacımız bilinmeyen şüpheli yerlerde terörle mücadelede bir bomba atma amaçlı kullanabilir miyiz bunu denedik ve becerdik. İkinci amacımız online görüntü aktarımını yapmaya çalışıyoruz. Bunu 3G görüntü teknolojisi ülkemizde geliştikten sonra havadan cep telefonu hatları üzerinden görüntü aktarabileceğimizi keşfettik. Onun üzerinde çalışıyoruz. İleriye dönük model uçağa termal kamera koyup, termal ısıları tespit edip, gizlenmiş art niyetli kişilerin tespitine yönelik kullanmayı düşünüyoruz. Bir başka aşamada da bununla bir malzeme transferi yapıp, ihtiyaç anında el telsizi ya da batarya aktarımı gibi konularda da yararlanmayı düşünüyoruz. Karayolu ile araç intikali yapılırken havadan da uçak önümüzden giderek önümüzde ne var ne yok, yapılan ihbar doğru mu değil mi, tuzak mı değil mi bunu tespit etme imkanı da tanıyacak. Bunu teşkilatımıza suçla mücadele konusunda kazandırmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

 
Eylemciye konuşmama cezası
 
Cindilli Otomotiv bir ilki gerçekleştirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Eylemciye konuşmama cezası
Erzurum'un Tortum ilçesine bağlı Bağbaşı beldesinde geçen hafta yapılan ...
Ekonomide Erzurum'un gururu
İnşaat sektöründe çığır açan Karadayı Group, kentsel yapılaşmada Erzurum’u ...
Erzurum’da evlenme gelenekleri yaşatılıyor
Türkiye’de geçerliliğini kaybetmeye başlayan birçok gelenek ve görenek Erzurum’da hala uygulanıyor.
 
Türkiye şehidine ağladı
Hakkari'de şehit edilen er Serkan Duman, askere giderken diktiği Türk ...
Şehit Darendelioğlu dualarla uğurlandı
Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen polis memuru Mustafa Eyyup ...
Şehide gözyaşlı uğurlama
Kars'ta vatani görevini yaparken, operasyon dönüşü şehit düşen Jandarma ...
 
Karaçoban’da meraklı bekleyiş
Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) tarafından Erzurum'un Karaçoban ...
Kazıdan tarih çıktı
- Erzurum Su ve Kanalizasyon İdaresi (ESKİ) ekiplerinin su borularının ...
Kadın çiftçiler bilinçleniyor
Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından 2010 yılı Tarım, Turizm ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva