KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Trendyol 1. Lig: Manisa FK: 5 - Yeni Malatyaspor: 1
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Atatürk Üniversitesi yeni döneme hazır
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
Yerlikaya 8 aylık operasyon verilerini paylaştı
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
ATAUNİ yerli ilaç üretiminde lokomotif olacak
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
Çintimar: 'Aday olmayacağım'
HABERLER>GÜNDEM
26 Nisan 2010 Pazartesi - 10:05

REKTÖR KOÇAK'TAN BAKAN AKDAĞ'A MESAJ

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, son bir yıl içinde Tıp Fakültesinde görevli profesör ve doçent düzeyindeki 20 bilim adamının başka üniversitelere gittiğini, bir bölümünün de istifa yolunu seçerek özel hastanelere geçiş yaptığını bildirdi.

REKTÖR KOÇAK TAN BAKAN AKDAĞ A MESAJ

 Tamgün Yasası nedeniyle doktorların yol ayırımında bulunduklarına dikkati çeken Kalp – Damar Cerrahı Rektör Prof. Dr. Koçak, “Konsültasyona çağrılan doktor, buzdolabı için çağrılan servis tamircisinden daha az ücret alıyor” dedi.
Atatürk Üniversitesi sosyal tesislerinde kahvaltılı basın toplantısı düzenleyen Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, iki yıl içinde yaptıkları çalışmaları değerlendirdi. Aralarında Organ Nakli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. K. Yalçın Polat, Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalından Prof. Dr. Sedat Kadanalı, Deri ve Zührevi Hastalıklardan Prof. Dr. Mustafa Teoman Erdem, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyondan Prof. Dr. Refik Ali Sarı’nın da bulunduğu 20 bilim adamının Tıp’tan ayrıldığına
işaret eden Rektör Prof. Dr. Koçak, özellikle doktorların gidişinin Tamgün Yasası ile hızlandığını belirtti. Ayrılanlara “Niçin gidiyorsunuz” deme hakkının bulunmadığını anımsatan Prof. Dr. Koçak, gidenlerin bir bölümüyle ‘can ciğer arkadaş’ olduğunu söyledi. Gidenlerin büyük bir bölümünün yerlerini dolduracak bilim adamlarını yetiştirdiğini vurgulayan Prof. Dr. Koçak, gidişlerin önüne geçmek için Atatürk Üniversitesi’ni cazibe merkezi yapmak zorunda olduklarını bildirdi.

SERVİS ÜCRETİ 50, KONSÜLTASYON 6 TL
Üniversitelere ait hastanelerin durumunun iyi durumda olmadığını kaydeden Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak, doktor ile servis elemanı ücret kıyaslamasını şu örnekle yaptı:
“Evinizde buzdolabınız çalışmıyor. Hemen servise telefon ediyorsunuz. Servisten bir görevli geliyor. Elektrik fişinin takılı olmadığını görüyor. Karınız süpürgeyi çalıştırdıktan sonra dolabın fişini takmayı unutmuş. Servis elemanı fişi takıyor ve çağırdığınız için hiçbir parça değiştirmediği halde servis ücreti olarak 20- 30- 50 lira arasında bir ücret alıyor. Bir adli olay nedeniyle bir anabilim dalından uzman doktor çağrılıyor. Konsültasyona katılan doktor vergi dahil yaptığı bu işten dolayı 6 lira ücret alıyor. Atatürk Üniversitesi kurulduğu günden bu yana Türkiye’nin her ilindeki üniversitelere öğretim üyesi yetiştirmiştir. Atatürk Üniversitesi, bilim adamı yetiştiren bir fabrika gibidir. Yurt dışında bile Atatürk Üniversiteliler vardır. Atatürk Üniversitesi’nde 17 fakülte, 3 adet dört yıllık yüksekokul, 11 meslek yüksekokulu, 7 enstitü ve 17 araştırma merkezi var. Üniversitemizde 363′ü profesör, 276’sı doçent, 568′i yardımcı doçent, 932’si araştırma görevlisi 2 bin 431 akademik personel bulunuyor.

Atatürk Üniversitesi’nin kendi enerjisini üretmek için çalışmalar yaptıklarını anımsatan Koçak, önümüzdeki yıllarda uzay çalışmalarına yöneleceklerini söyledi. 28- 31 Mayıs tarihleri arasında İpekyolu Rektörler toplantısını Atatürk Üniversitesi’nde yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Koçak, böylesine önemli bir toplantı için Avrupa ve Asya’dan rektörlerin Erzurum’a geleceğini bildirdi. Koçak, rektörlerin ülkelerinden getirecekleri fidanlarla da Atabotanik Parkı’nı zenginleştireceklerini ifade etti.

 
KILIÇ İÇİN YER TARTIŞMALARI YERSİZ
 
PALANDÖKEN'DE İŞ KAZASI: 1 ÖLÜ
YORUMLAR
Toplam 3 yorum var, 3 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Dr. A. L.P 29 Nisan 2010 Perşembe 15:42

Recep Akdağ beyin asli problemi üniversite hastanelerini 3. sınıf hastaneler haline getirmektir. Burada üniversite hastanelerinden olan istifalar, ayrılmalar bakanı pek memnun etmektedir. en azından benim de görev yaptığım Atatürk üniversitesinden kaç prof. ve doç. götürmüştür bakmak gerek. Sayın Recep Akdağ sağlık sistemini parası olana hizmet verecek hale getirmektedir. Ama bizler şu an cebimizden sağlık için çıkan paraları bile görmüyoruz. Yarın çok geç olacak herkes bilsin

Yorumu oyla      0      0  
Op.Dr.Zakir ARAZ 26 Nisan 2010 Pazartesi 17:09

ZAMAN ZAMAN SAĞLIK HİZMETLERİNİN GÜNDEN GÜNE DAHADA ÇIKMAZA GİRECEĞİNİ YAZDIM.BAZI KİŞİLER BUNA KARŞILIK İLAÇLARI ECZANELERDEN KOLAY ALDIKLARINI,SIRA BEKLEMEDİKLERİNİ,HEKİMLERİMİZ DÖNER SERMAYEDEN İYİ PARA ALDIKLARINI İLERİ SÜREREK TEPKİ GÖSTERDİLER.34 YIL VATANDAŞLARIMA YILLIK İZİN DAHİ KULLANAMADAN HİZMET ETMİŞ HEKİM OLARAK HAFTADA BİR MEVZUAT DEĞİŞTİRMEKLE,MASA BAŞINDA BEN YAPTIM OLDU İLE SAĞLIK HİZMETLERİNİN İYİYE GİTMESİ MALESEF MÜMKÜN DEĞİL.BEN BİLE TUTARSIZ MEVZUAT TAKİP ETMEKTEN YORULDUM

Yorumu oyla      0      0  
Doktorla uğraşma 26 Nisan 2010 Pazartesi 14:22

Doktorlarla uğraşmak konusunda çok ustalaşmış bu hükümet bundan yıllar önce de Erzurumda büyük sayıda Doktor istifa ettirilmiştir kadrolaşma olmuştur, inceleyin bakın Erzurumun en değerli Doktorları istifa ettiler ve terkettiler küskün ayrıldılar memleketlerinden , muayenehanelerini kapattılar işlerinden oldular yazıklar olsun.Bir daha oy verirsem de namerdim.Ülküyle kalınız...

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CAMİ SOKAK, ATATÜRK EVİ CADDESİ OLDU
Yukarı Mumcu Mahallesinde ki Cami Sokağın ismi, esnafın toplu başvurusu ...
PARAYI ÜRETİCİLER DEĞİL, SPEKÜLATÖRLER KAZANIYOR
Besiciler, et ithalatının spekülatörleri değil üreticileri olumsuz etkileyeceğini ...
ÇİFTELER ÇEKİM SETİNDE
Erzurum’la adeta özdeşleşen anıtsal yapıların başında gelen Çifte Minareli ...
 
TABYALAR TURİST AKININA UĞRUYOR
Avrupa Birliği (AB) Gençlik Değişim Programı kapsamında Erzurum’a gelen ...
AZİZİYE'YE 500 KİŞİLİK KAPALI SPOR SALONU
Aziziye Belediyesi ilçenin çehresini değiştirecek yatırımların startını ...
BELGELERLE CEVABA DEVAM
Sözde soykırım iddiaları, Erzurum’da yapılacak olan yeni kazılarla bir ...
 
AŞIKLAR GECESİNDE MİLLİ SES
Oltu Havzası Aşıklar Kültür ve Dayanışma Derneği 5. Geleneksel Aşıklar ...
ŞENGEL AİLESİNİN ACI GÜNÜ
Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel’in ...
ŞEHİTLERİMİZİ ANDIK
Erzurum’un Aziziye ilçesi Alaca Şehitliği’nde 95 yıl önce Ermeni mezalimine ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva