Beykoz-Tarabya arasında yapılmasının planlandığı belirtilen 3. Boğaziçi Köprüsü projesi protesto edildi.
Sarıyer Tarabyaüstü Ömürtepe mevkisinde bir araya gelen bir grup, ellerinde ''Rant Köprüsüne Geçit Yok, Mahalleme Dokunma'' yazılı pankart açarak yürüyüşe geçti.
Cumhuriyet Mahallesi'nde başka bir grupla buluşan kalabalık, ''Köprü değil toplu ulaşım'', ''Ormanına, suyuna, mahallene sahip çık'' ''Barınma hakkımız engellenemez'', ''Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana'', ''Köprü değil insanca yaşam'' şeklinde sloganlar eşliğinde Tarabya Meydanı'na kadar yürüdü.
Burada grup adına açıklama yapan Sarıyer Halkevi Şubesi Başkanı Hasan Polat, 1995'te ''3. Köprü bir cinayettir'' diyen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün ''3. Köprü mutlaka yapılacaktır'' diyebildiğini ifade etti. Polat, Başbakan'ın bu görüş değişikliğinin 2003'teki Malezya ziyaretinde Malezyalı firmaların yap-işlet-devret modeli tekliflerinden sonra ortaya çıktığının bilindiğini öne sürdü.
Marmaray'ın fizibilite raporlarında, 3. Boğaz Köprüsü'nün gereksiz görüldüğünü ve Marmaray'ın işletmeye geçmesiyle yeni bir köprü ihtiyacının ortadan kalkacağının belirtildiğini kaydeden Polat, ''Bu bilgiler, devletin resmi raporlarında da yer aldığı halde, 3. Köprü'nün yeniden gündeme gelmesi, yap-işlet-devret yöntemiyle köprü rantını bekleyen çevrelerin Marmaray'dan önce amaçlarına ulaşmak istediklerini gösteriyor'' dedi.
Göztepe ile 4. Levent arasındaki bir metronun maliyetinin 450 milyon dolar, 3. Köprü'nün çevre yolları ve viyadükleriyle birlikte maliyetinin en az 900 milyon dolar olacağını ileri süren Polat, ''Dolayısıyla 3. Köprü sadece İstanbul'da yaşayanların sorunu değildir. İstanbul'da çarçur edilen kaynaklar, vergi ödeyen Türkiyelileri ilgilendirmektedir'' görüşünü dile getirdi.