Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
31 Aralık 2017 Pazar - 22:33

Rektör Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI'dan Yeni Yıl Mesajı

Geride bıraktığımız akademik yılda çalışmalarımızı geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirecek projeler ve Türkiyemizin sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümüne destek olacak bir akademiyi inşâ etmek üzerine yoğunlaştırdık.

Rektör Prof. Dr. Ömer ÇOMAKLI dan Yeni Yıl Mesajı

Ülke olarak gerek içeride, gerekse dışarıda çok hareketli olaylara sahne olan bir yılı geride bıraktık. Bu hareketli yılın önümüzdeki dönemlere yansıyacak etkileriyle 2018 yılına giriyoruz. Şükürler olsun ki, Atatürk Üniversitesi, 2017 yılını mensuplarımızın gayretli ve özverili çaba ve katkılarıyla birçok başarıya imza atarak tamamladı. Yeni yıla da aynı coşku ve heyecanla giriyor. 

Geride bıraktığımız akademik yılda çalışmalarımızı geleceğin teminatı olan gençleri yetiştirecek projeler ve Türkiyemizin sorunlarını bilen ve bu sorunların çözümüne destek olacak bir akademiyi inşâ etmek üzerine yoğunlaştırdık.

Nitelikli bilgi ve nitelikli bilim insanı, mutlak istiklâlin elde edilmesi ve devam ettirebilmesi için kaçınılmazdır.  Bu sebeple eğitim öğretimi bir dava olarak görüp, yükseköğretimi de önce ilimiz ve bölgemizin sonra da ülkemizin kalkınma hedeflerinin gerçekleştirilmesi süreçlerinde, mefkûre düzleminde bu davanın merkezine yerleştiren bir akademik politikayı yapılandırma ve sürdürme gayreti içinde olduk.

Ülkesi için durmaksızın çalışan hakikat aşkıyla dolu gençler yetiştirmek ve çağın zorunlu kıldığı Girişimci-Yenilikçi Üniversite profili doğrultusunda üniversitemizin yeniden yapılandırılması yolunda sağlam adımlarla ilerliyoruz. İnançla attığımız her adımı, gerek düşünce planında ve mevzuat değişikliklerinde gerekse uygulama alanında, bilimin yol göstericiliği ile gerçekleştirdik. Yönetime geldiğimiz günden bugüne, gece gündüz demeden, en iyi hizmeti vermek için yaptığımız çalışmalar, gerçekleştirdiğimiz projeler, umut ve beklentilerimizin arttığı 2018 yılında da hız kesmeden devam edecektir.

2018 yılı, başladığımız projelerimizin meyvelerini alacağımız bir yıl olacak. Özellikle üniversitemizin bir dünya üniversitesi olması hedefine yönelik çalışmalara, Ar-Ge ve teknoloji çalışmalarına hızla devam edeceğiz. 2018 yılında temel hedefimiz ve önceliğimiz, Üniversitemizin yükselen profilini daha da yukarılara çekmek olacaktır.

Medeniyet yarışından hiç kopmadan bugünlere, büyük atılımlarla ilerleyerek gelen Atatürk Üniversitesi, sahip olduğu kurumsal kültür,  akademik birikim ve bilimin ışığında yetiştireceği nesillerle 2018’de de ilimizi, bölgemizi ve ülkemizi geleceğe, çağdaş medeniyetler seviyesinin üstüne taşımaya devam edecektir.

Saygıdeğer  akademisyenlerimiz, kıymetli çalışanlarımız ve sevgili öğrenciler, 

Hepimiz ve ülkemiz için çok değerli ve önemli olan bu kurumu içinden geçtiğimiz dönemde koruyup geliştirerek geleceğe taşımak ancak sizlerin desteğiyle mümkün olabilecektir. Bu yolda sizlerden gelecek her türlü katkının önünü açmak ve fırsatlar yaratmak için çalışacağımızdan emin olabilirsiniz. Şahsıma ve yönetim kadrosunda bulunan arkadaşlarıma gösterdiğiniz anlayış, güven ve destek için teşekkür ederim. Atatürk Üniversitesi ailesi olarak bilimsel, sosyal ve kültürel alanda birçok başarılı çalışmalara imza atıp insanlığa faydalı projeler üreten ve toplumsal duyarlılığı yüksek bireyler yetiştiren üniversite olmak için çok çaba sarf ettik. Kurulduğu günden bu yana geniş vizyonu ve hedefleriyle topluma karşı sorumluluklarının bilincinde olan, özgür düşünce ortamında bilgi üretmeyi ve öğrencilerinin vizyonunu genişleterek yenilikçi ve girişimci ruhlarını ortaya çıkarmayı temel hedef edinen üniversitemizin, 2018 yılında daha da başarılı bir yıl geçireceğine olan inancım sonsuzdur.

Ülkemizde olduğu kadar uluslararası alanda da birçok başarıya imza atan, özgürlükçü, çoğulcu ve katılımcı bir anlayışla üniversitemizi akademik ve bilimsel alanda daha da yukarılara taşıyan, birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, tüm öğretim üyelerimize, çalışanlarımıza, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza çok teşekkür ediyorum.

2018’in tüm dünyada barış ve kardeşlik duygularının ön planda olacağı, hoşgörü kültürünün benimseneceği, İslâm âleminin daha huzurlu olacağı bir dönemin de başlangıcı olmasını temenni ediyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle aziz milletimizin, kıymetli hemşehrilerimizin, değerlerinin ve deneyimlerinin çeşitliliği ile birbirini besleyen, gelişime açık özel bir topluluğun saygın üyeleri olan Atatürk Üniversitesi Ailesi’nin yeni yılını tebrik ediyor, Cenâb-ı Allah'tan huzur ve esenlik içinde geçecek bir sene ve muvaffakiyetler diliyorum.

 
EGC'de Metin Barlak dönemi
 
Orhan'dan yeni yıl mesajı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EGC'de Metin Barlak dönemi
Erzurum Gazeteciler Cemiyeti’nde Metin Barlak dönemi başladı. Cemiyet ...
TÜBİTAK’tan Atatürk Üniversitesine Bilim Ödülü
Atatürk Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Metin, ...
Mazlumlardan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür
İsrail askerleri tarafından gözaltına alınan ve dün serbest bırakılan ...
 
Kaymakamlardan Vali Pehlivan’a ziyaret
Bingöl Yedisu İlçesi Kaymakamı Bünyamin Karaloğlu, Erzincan Kemah İlçesi ...
Rektör  Çomaklı Ürdün’de
Ürdün’deki ilk ziyaretini, Türkiye Cumhuriyeti Amman Büyükelçiliğine gerçekleştiren ...
Otizmli çocukların neşesini paylaştılar
Palandöken Otizm Derneği’nce düzenlenen konser etkinliğinde otizmli çocuklar ...
 
Bozhalil Kızılay 2017 hizmetlerini paylaştı
Erzurum Kızılay Şube Başkanı Hüseyin Bozhalil 2017 yılında yaptıkları yardımları değerlendirdi.
'Her şey Vatan için'
Birinci Dünya Savaşı sırasında Allahuekber ve Soğanlı Dağları’nda şehit ...
‘Kutsal Emanet Kudüs’
Hz. Ömer'in mirası, Selahaddin Eyyubi'nin rüyası ve Sultan II. Abdülhamid’in ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva