Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
Erzurum Mart ayı 2. El Taşıt verileri açıklandı
TCMB faizi sabit tuttu
TCMB faizi sabit tuttu
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
Gazze’de can kaybı 34 bin 305’e yükseldi
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
‘Kadına şiddeti normalleştirmeyeceğiz’
HABERLER>GÜNDEM
13 Mart 2018 Salı - 08:15

Rektör Çomaklı, Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Kutlamalarına Katıldı

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve protokol üyeleri, Havuzbaşı'ndaki törenin ardından Kars Kapı Şehitliği'ne geçerek aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Rektör Çomaklı, Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yıl Kutlamalarına Katıldı

Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıl dönümü, kentte düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı. 
 Erzurum'un düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü etkinlikleri, İstanbul Kapı mevkiinden Havuzbaşı kent meydanına kadar süren kortej yürüyüşüyle başladı.

Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Zehra Taşkesenlioğlu, MHP Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Kamil Aydın, Erzurum Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal, Erzurum Bölge Adliye Mahkemesi Başsavcısı Ünal Bingül,  9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Uğur Tarçın, Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muammer Yaylalı ve çok sayıda vatandaş İstanbulkapı’dan Havuzbaşı’ndaki Atatürk anıtına kadar ay yıldızlı Türk Bayrağı ve atlı birliklerle yürüdü.

Kahramanlığın, yiğitliğin ve erliğin destansı hikâyesinin 100. yılını büyük bir mutlulukla kutladıklarını ifade eden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “12 Mart biz Erzurumlular için bütün benliğimizle idrak etmemiz gereken bir tarihtir. Aynı zamanda 12 Mart; acıyla çileyle yoğrulan bu toprakların gerçek sahipleri olan atalarımıza duyduğumuz minneti dile getirmenin anlamlı bir vesiledir. Erzurum, tarihte sayısız işgale uğramış, savaşlarda yakılıp yıkılmıştır. Her defasında kendi yaralarını kendisi sararak ayakta durmuştur. Bugün artık, ilim ve irfanla güçlü inşasını gerçekleştirmiş, güzel sesli müezzinleriyle, bağrında uyuttuğu mana erleriyle, medreseleriyle, şimdi üniversiteleriyle Anadolu coğrafyasını 2000 metreden vakarla seyretmeye devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

“Medeniyet Kurmak Zor  Olduğu Kadar, Onu Yaşatmak Ve Kuşaklar Boyu Sürdürmek De Ciddi Bir Eğitim  İşidir”

İnsanlık tarihinin 600 yılına damgasını vurmuş ve kendinden önceki medeniyetlerden istifade ederek yeni ve büyük bir medeniyet inşa etmiş olan Osmanlı çınarının, bugün çok sayıda yeni dallar ve budaklar verdiğine dikkat çeken Prof. Dr. Çomaklı: “Yüksek eğitim kurumları olarak bizler, bu yeni dal ve budakları gereği gibi değerlendirmekle mükellefiz. Medeniyet kurmak zor olduğu kadar, onu yaşatmak ve kuşaklar boyu sürdürmek de ciddi bir eğitim işidir. M.Ö. 6. yüzyılda Atinalıları Spartalılara üstün kılan, insan merkezli eğitimdi. Miladi 7. yüzyıldan Ortaçağın sonuna kadar Doğuyu, Batıya üstün kılan, insani değerlerle bütünleşmiş eğitimdi. Her iki Üniversitemiz, değerlerimiz üzerine inşa ettikleri eğitim sistemi ile tarihin değerli yadigârlarını geleceğe taşıyacak güçtedir” dedi.

“Erzurum, İstiklalde  Nasıl Öncü Rol Üstlenmişse İstikbal Mücadelemizde De Her Zaman Tarihi Duruşuyla  En Önde Yer Almıştır”

Her medeniyetin kendini ve kalıcılığını mekân sayesinde ifade edebildiğini belirten Rektör Çomaklı: “Toplumların modernleşme süreçleri, geleneksel yaşam algılarını veya mekân şekillerini etkilemiştir. Şehir ne sadece mekândır, ne de sadece insandır. İnsanların algıladığı, yaşadığı veya tasarladığı şehirler vardır. Bu şehirler aynı zamanda değişimin, dönüşümün vücut bulduğu mekânlardır. Erzurum geçmişten bugüne kadim medeniyet değerlerinin oluşmasında ve işlenmesinde önemli şehirler arasında yer almıştır. Aynı ruh güçlenerek gelecek nesillere taşınmaktadır. Erzurum, İstiklalde nasıl öncü rol üstlenmişse istikbal mücadelemizde de her zaman tarihi duruşuyla en önde yer almıştır”

“Serhat Şehri  Erzurum’un Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 100. Yılını Kutluyorum”

Sonuç olarak medeniyet tercihine uygun olarak değişen, dönüşen veya yok edilen mekânların şehirlerin hafızası olduğuna dikkat çeken Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Erzurum’un evvela toplum hayatına, Türkiye sanayi ve endüstrisine, yükseköğretimine ve hatta sosyal hayatına istikamet veren bir medeniyet merkezine dönüşmesi ümit ve temennilerimle, serhat şehri Erzurum’un kurtuluşunun 100. Osmanlı hâkimiyetine geçişinin 500.  İstiklâl Marşımızın güftesinin 97. yıldönümünü kutluyor, tarihten bugüne, şimdi de Afrin harekâtında canlarını veren tüm aziz şehitlerimizi, bizlere kadim bir medeniyet hediye eden ecdadımızı rahmet ve minnetle anıyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı ve protokol üyeleri, Havuzbaşı'ndaki törenin ardından Kars Kapı Şehitliği'ne geçerek aziz şehitlerimizin kabirlerine karanfil bıraktı.

Kars Kapı Şehitliğini ziyaretin ardından MNG AVM’ye geçen heyet, burada bulunan Müslüman Türk Soykırımı Sergisi, Eski Erzurum Resim Sergisi, Erzurum’un Eski Kadın Kahramanları Sergisi ile Kuş ve Kelebek Fuayesi Sergisinin açılışını yaptı. Sergiler protokol ve vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.

 
Türkiye Üniversitelerinde Bir İlk
 
Diyanet İşleri Başkanlığına ilişkin atamalar Resmi Gazete’de
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Türkiye Üniversitelerinde Bir İlk
Konukevi 2‘de düzenlenen kahvaltıda öğrencileri ağırlayan Rektör Çomaklı’ya, ...
Sekmen’den İstiklal Marşı mesajı
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstiklal Marşı’nın ...
Mehmet Akif Ersoy çeşitli etkinliklerle anıldı
Kurtuluş Savaşının amacını ve ruhunu Milletin bağımsızlık, istek ve azmini ...
 
Dadaşlar milli coşkuda yüreklerini buluşturdu
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 100. yıldönümü, kentte törenlerle kutlandı.
Erzurum’da İki Devlet, Tek Millet buluşması
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşu ve Azerbaycan’ın kuruluşunun 100. ...
“Erzurum bizim için kale gibidir”
Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun ve Azerbaycan’ın kuruluşunun ...
 
AK kadınlar kader mahkumlarıyla buluştu
AK Parti Erzurum Kadın Kolları İl Başkanı Avukat Ayşe Deniz Çelik, 8 Mart ...
Jandarma’dan Kadınlar Günü etkinliği
Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında Köprüköy İlçe Jandarma Komutanlığı ...
Oltu’da Kadınlar Günü etkinliği
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğüne bağlı Oltu Sosyal Hizmet Merkezi ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva