Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
29 Mayıs 2018 Salı - 08:24

Rektör Çomaklı: “Kolektif Bir Bilinçle Gelecek Stratejilerimizi Belirliyoruz”

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin Karar Konferansına katılım sağlayan gazeteci/yazar Kemal Öztürk izlenimlerini “Mutlu Eden Sahneler” başlıklı yazısıyla kaleme aldı.

Rektör Çomaklı: “Kolektif Bir Bilinçle Gelecek Stratejilerimizi Belirliyoruz”

Atatürk Üniversitesinin çehresini değiştirecek, çağa ayak uydurmasına imkân sağlayacak Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin Karar Konferansına yerel ve ulusal medya yöneticileri, temsilcileri ve köşe yazarları da katılım sağladı.

Atatürk Üniversitesinin geleceği için herkesin ve her kesimin görüşlerini aldıklarını, ortak akıl için sürekli görüşmeler yaptıklarını ve kolektif bir bilinçle gelecek stratejilerini belirlediklerini dile getiren Rektör Prof. Dr. Ömer Çomaklı: “Bu proje sayesinde üniversitemizin dinamiklerini harekete geçirerek bulunduğu şehre ve bölgesine daha fazla katkı sağlayacağına inancım tamdır.” dedi.

İç ve dış paydaşların katkılarıyla Atatürk Üniversitesinin dünya üniversitesi hüviyetine bürüneceğine vurgu yapan Çomaklı: “Üniversitemizi daha iyi yerlere taşımak için hedefler belirlemekteyiz ve bunu yaparken ortak aklı harekete geçiriyoruz. Bu düşüncemizin bir nişanesi olarak konferanslarımıza yerel ve ulusal medya kuruluşlarının yöneticileri, temsilcileri ve köşe yazarlarını davet ederek gösterdik, kendilerine katkılarından dolayı teşekkür ediyorum.” diyerek sözlerini tamamladı.

Kemal Öztürk Karar Konferansını Köşesine Taşıdı

Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesinin Karar Konferansına katılım sağlayan gazeteci/yazar Kemal Öztürk izlenimlerini “Mutlu Eden Sahneler” başlıklı yazısıyla kaleme aldı.

“Üniversitenin büyükçe bir salonuna girdiğimizde, onlarca akademisyenin, masalar etrafında hummalı bir tartışmanın  içinde olduğunu gördüm. Her masada bir  moderatör, önlerinde bilgisayar, doküman  belirli konuları tartışıyor,  sonra puanlıyor ve merkezi bir sisteme  aktarıyorlardı” ifadelerini kullanarak yazısına başlayan Öztürk, “Yeni nesil bir üniversitenin nasıl olacağına karar vermek için yapılan bir arama konferansıydı bu. Bir yıldan fazla bir süredir devam eden, bilimsel, disiplinli ve oldukça yoğun bir projenin son aşamalarında yapılan toplantıdaydım” diyerek konferanstaki gözlemlerini okurlarıyla paylaştı.

Öztürk yazısının devamında, “Atatürk Üniversitesi Rektörü Ömer Çomaklı heyecanla beni o masadan bu masaya götürüyor, yapılan bilimsel tartışmaları izlememi istiyordu.

Akademisyenlerin yüzlerinde hem bir ciddiyet hem bir neşe hem de bir heyecan vardı. Hocalık yaptıkları üniversitenin gelecekte, ideal olarak nasıl bir üniversite olacağına  karar veren mekanizmanın içindeydiler. Yani bir hikaye yazılacaksa, onlar da bir parçası olacakları için mutluydular.

Türkiye’de üniversitelerin ne denli sorunlu, hayatın ne denli dışında ve sorunlarımıza  çözüm üretmekten uzak olduğunu hepimiz yazıyoruz, çiziyoruz, konuşuyoruz. Dünyada rekabet eden bir akademiniz olmadığı sürece, ülkenizin dünya sahnesinde  güç olmasından bahsedemezsiniz. Bu düşüncelerle gittiğim Erzurum Atatürk Üniversitesi’nde gördüğüm sahne beni şaşırttı.

Rektör Ömer Hoca daha önceki görüşmelerimizde de üniversite için planlarından, projelerinden bahsediyordu. Çoğu rektör bahseder. İki sebeple yapamazlar. Bir, ayakları yere basan, bütçesi, ciddiyeti olan projeler değildir ve çoğu  popülisttir. İki, YÖK böyle reformların kendi dışında yapılmasına izin vermez.

Her ikisini de sordum. Meğer bir yıldan fazladır süren, bütçelendirilmiş, bilimsel alt yapısı oluşturulmuş bir projeymiş.

Ve daha da şaşıracağımız, YÖK bu yeniden yapılanma ve reform çalışmasından haberdarmış ve destekliyormuş. Doğrusu akademiyi çok önemseyen biri olarak, gördüğüm bu sahne karşısında mutlu oldum, umutlandım, heyecanlandım. 

Düşünsenize Erzurum’da, dünyadaki en önemli üniversitelerle rekabet etmeye hazırlanan, heyecanlı, istekli bir akademisyen ekip var.

Bu sıkıntılı günlerde beni mutlu eden sahneydi” ifadelerini kullandı.

 
FETÖ'nün bölge öğrenci sorumlusuna 9 yıl hapis
 
Erzurumspor Yunus Emre Karakaya ile söz kesti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlardan coşkulu karşılama
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ile birlikte ...
Erzurum’da Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün Erzurum’u teşrif edecek. Dadaşlar ...
Erzurum Protokolü Rektör Çomaklı’nın İftar Davetinde Bir Araya Geldi
Üniversite Camii imamı Memduh Karslı iftar öncesinde kuranı kerim tilaveti ...
 
Azizoğlu’ndan huzur ve kardeşlik vurgusu
Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, çeşitli incelemelerde bulunmak üzere Hınıs ilçesinde gitti.
Akdağ: "Kudüs bizim kırmızı çizgimizdir"
Başbakan Yardımcısı Recep Akdağ, "Filistin bizim gözbebeğimizdir, Kudüs ...
Rekor yine Erzurum’un
MAHMUT AKDAĞ-Bu yılın ocak-nisan döneminde bir önceki yılın aynı dönemine ...
 
Erzurum yine geçilmedi
MAHMUT AKDAĞ-Türk Patent ve Marka Kurumu(TÜRKPATENT) verileri Erzurum’un ...
Rektör Çomaklı: "Bilimsel Çalışmalar Paylaşılarak Anlam Kazanır"
Bu ve benzeri ziyaretlerde hiç kuşkusuz kurumlar arasındaki ilişkilere ...
Erzurum’da 4 ayda 2 bin 306 konut satıldı
TÜİK Nisan ayı Erzurum Konut Satış istatistiklerini açıkladı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva