KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>GÜNDEM
9 Mayıs 2011 Pazartesi - 07:31

Samsun'dan Erzurum'a Sevgi Bayrağı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını atmasının 92. yıldönümünde, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e sunulacak olan Sevgi Bayrağı Samsun'dan yola çıktı.

Samsun dan Erzurum a Sevgi Bayrağı

Türk gençliğinin Atatürk ve ilkelerine bağlılığının simgesi olan ve 19 Mayıs 2011'de Ankara'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e teslim edilecek olan bayrağın karaya çıkarılması töreni öncesinde Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tümgeneral Ömer Bayraklı, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz gençler ile birlikte anıta çelenk sundu. Yürüyerek Mustafa Kemal Atatürk'ün 18 silah arkadaşıyla birlikte ayak bastığı Kurtuluş Yolu Tütün İskelesi'ne geçildi.Yol boyunca öğrenciler ve vatandaşlar, protokolü ellerinde Türk bayraklarıyla karşıladı. Denizden balıkçı teknelerinin de eşlik ettiği törende, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Beden Eğitim Yüksekokulu 1. sınıf öğrencisi Fatih Ağın ile Karşıyaka Lisesi öğrencisi 11. sınıf öğrencisi Ebrucan Özyavuz, Atatürk'e bağlılığı sembol eden bayrağı sembolik olarak Bandırma Vapuru'ndan birlikte karaya indirdi. Fatih Ağın, bayrağı öperek Vali Hüseyin Aksoy'a teslim etti.
MİLLİ COŞKU
Bayrağı öperek alan Vali Hüseyin Aksoy,"Ulusal kurtuluş mücadelemizin başlangıcı ve bağımsızlık güneşimizin doğduğu kentimizde bugün bir coşkuyu bir kez daha yaşıyoruz" dedi. Rengini şehitlerimizden, ayyıldızını gökyüzünün en parlak gecesinden alan bayrağımızı yüce cumhuriyetimizin başkentine doğru bugün yola çıkardıklarını anlatan Aksoy, şöyle konuştu: "Bütün umutların tükenmeye başladığı bir dönemde, Mustafa Kemal Atatürk'ün Türk milleti için 'bağımlı yaşamaktansa ölmek daha iyidir' diyerek Samsun'a çıkması bağımsızlık ve özgürlük mücadelemizin başlangıcı olmuştur. Türk milleti esaret altında var olunamayacağını ve kutsal vatan topraklarının ilalebet işgal edilemeyeceğini tüm dünyaya haykırmıştır. İşte bu bayrak, tüm bu cesareti, coşkuyu, inancı, kararlılığı, bağımsızlık aşkını ve mücadele gücünü temsil ediyor. Sevgili gençler, binlerce şehit vererek sıkıntı ve yokluklar içinde büyük özverilerle kurulan Türkiye Cumhuriyeti, sizlere emanettir. Bu değerli emaneti yaşatmak ve sonsuza kadar korumak, gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarmak, en başta gelen görev ve sorumluluğunuzdur"
Vali Aksoy, üzerinde 'Gençlikten Atatürk Sevgisiyle Cumhurbaşkanımıza' yazılı bayrağı öperek, öğrenci Ebrucan Özyavuz'a teslim etti. Öğrenciler ve protokol üyelerinin katıldığı '71. Gençlik Bayrak Koşusu ve Gençlik Yürüyüşü' 9 Mayıs Bulvarı, İstiklal Caddesi ve Cumhuriyet Caddesi üzerinden Atatürk Anıtı'na kadar gerçekleşti. Buradan öğrenciler bayrağı Amasyalı öğrencilere teslim etmek üzere hareket ederken, yol boyunca vatandaşlar sevgi gösterisinde bulundu. Başbakanlık Özürlüler İdaresi Başkanlığı, Bağcılar Belediyesi ve Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nün 'Engelsiz Türkiye için Koşuyoruz' projesi kapsamında düzenlenen ortak etkinliğe, bedensel, zihinsel, görme, işitme ve süreğen engelli gruplardan İstanbul Bağcılar Belediyesi Engelli Atletizm Takımı sporcularından oluşan Samsun'a gelen 20 engelli de yürüyüşe katıldı. Engelli gençlerin yürüyüşünün 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e bayrağın takdim edilmesiyle son bulacağı öğrenildi. Samsun'da bazı engelli gençlerin yürüyüşe katılması dikkat çekti.

 
Adalet Bakanlığı firar iddialarını araştırıyor
 
Partilerüstü tepki
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Adalet Bakanlığı firar iddialarını araştırıyor
Adalet Bakanlığı, tutuklu bulunduğu sırada firar ettiği ileri sürülen ...
MÜSİAD'dan kınama
MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A. Mustafa Güvenli, Kastamonu’da, Başbakan ...
Ruhun şad olsun Gülhani...
Erzurumlu Aşık Mehmet Gülhani, ölümünün birinci yıldönümünde unutulmadı. ...
 
Aksak saldırıyı telin etti
AK parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ...
KKEF'te Orta Asya Rüzgarı
3. Türk Dünyası Aşıklar Şöleni’ne katılmak üzere Türk devletleriyle ve ...
'Onlar başımızın tacı'
Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, 8 Mayıs Anneler Günü ...
 
Şehit Şahin gözyaşlarıyla uğurlandı
Kastamonu'da Başbakan'ın konvoyuna yapılan bombalı ve silahlı saldırıda ...
Pasinler imajını kurtardı
Erzurum'un Pasinler ilçesinde 23 yaşındaki öğretmen A.K'nin okuldan eve ...
'Fitneye geçit yok'
Taşkesenli Kültür Eğitim Vakfı İkinci Başkanı Fahrettin Taşkesenlioğlu, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva