Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>GÜNDEM
5 Kasım 2018 Pazartesi - 16:21

Sağlık Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi Güç Birliği İçin İlk Adımı Attı

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurumlar ile Atatürk Üniversitesi arasında, sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılması yönünde bir toplantı gerçekleştirildi.

Sağlık Bakanlığı ile Atatürk Üniversitesi Güç Birliği İçin İlk Adımı Attı

Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurumlar ile Atatürk Üniversitesi arasında, sağlık tesislerinin ortak kullanımı ve kurumlar arası iş birliği yapılması yönünde bir toplantı gerçekleştirildi.

Atatürk Üniversitesinde gerçekleştirilen bilgilendirme toplantısına; Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Fuat Gündoğdu, Erzurum il Sağlık Müdürü Dr. Mahmut Uçar ile şehirdeki sağlık kurum ve kuruluşlarının yöneticileri katıldı.

Milletvekili Akdağ: “Bu İş Birliği, Sağlık Hizmetlerinin Başarılı Bir Şekilde Sunulması İçin Gerekli”

Toplantının amacına değinen Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ temel hedefin; tıp ve sağlık eğitimi dinamiklerine katkı sağlamak olduğunu belirtti. Planlanan protokolün; Sağlık Bakanlığına bağlı sağlık tesisleri ile üniversitenin ilgili birimlerinin görev ve hizmetlerini etkin ve verimli yürütülmesine olanak sağlayacağını aktaran Milletvekili Akdağ, ortak gaye ve menfaatler doğrultusunda sağlık hizmetlerinin başarılı bir şekilde sunulması, halk sağlığının geliştirilmesi ve kurumların diğer faaliyet alanlarında birlikte hareket etmesi için böyle bir adımın atılması gerektiğinin önemine değindi.

Rektör Çomaklı: “Kurumlar Deneyim ve Birikimlerini Paylaşacak”

Hedeflenen iş birliğinin tecrübe paylaşımına olanak tanıyacağını ve uygulamalarda kolaylıklar sağlayacağını kaydeden Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı, Araştırma Hastanesi ile Sağlık Bakanlığına bağlı hastaneler arasında çeşitli iş birliklerinin geliştirilmesi yönünde görüş alışverişinde bulunulduğunu dile getirdi.

Son derece gerekli olan bu protokol sayesinde kurumların deneyim ve birikimlerini paylaşacaklarına vurgu yapan Rektör Çomaklı; insani, fiziki ve teknolojik kaynakların ortak kullanılmasının, yatırımların birlikte planlanmasının, bina ve fiziksel alanlar, ekipman ve teknik donanım ile insan kaynaklarının uygun bir planlama ile etkileşimlerinin sağlanmasının Erzurum’u sağlık alanında daha da önemli bir konuma taşıyacağına dikkat çekti.

Hastaların En İyi Bakım Hizmetini Alabilmeleri Öngörülüyor 

Şehirdeki sağlık kurumlarının altyapısı, çalışan sayısı ve hasta dağılımı hakkında bilgilerin sunulduğu iş birliği toplantısında; Yanık Merkezi, Organ Nakli Merkezi, Su Altı ve Hiperbarik Oksijen Tedavisi, Kemik İliği Nakli Merkezi gibi birimlerin bulundukları yerde güçlendirilmesi ve diğer hastanelerin de bu merkezlerden istifade etmesi yönünde mutabakata varıldı.

Ayrıca Sağlık Bakanlığı hastanesinde bulunan Da Vinci ismi ile bilinen “Robotik Cerrahi” işleminin üniversite hastanesinde görev yapan hekimler tarafından da kullanılması yönünde fikir birliği sağlandı. Bunun yanı sıra palyatif tedavi gerektiren hastaların en iyi bakım hizmeti alabilmeleri amacıyla kurumlar arasında iş birliğine karar verildi.

Kanserle Mücadele Konusu da Ele Alındı

Toplantıda ayrıca kanserle mücadele konusunda bilgi alışverişinde bulunuldu. 2015 verilerine göre Türkiye’de her 100 bin kişiden 213’üne kanser teşhisi koyulduğunu ve 2017 yılında 81 bin 527 kişinin kanser nedeniyle hayatını kaybettiğinin altı çizildi. Erkeklerde en fazla akciğer kanser türünün görüldüğü, kadınlarda ise tiroit kanserinin ilk sırada yer aldığına dikkat çekildi.

Sağlık Turizminde Artış Hedefleniyor

Çevre illerden gelen hastaların tanı ve tedavi amacıyla en iyi hizmeti alabilmeleri için etkin bir koordinasyonun sağlanmasının hedeflendiği toplantıda, sağlık turizmi konusunda Erzurum’a düşen payın artırılması yönünde üniversite ve Sağlık Bakanlığına bağlı hastanelerin iş birliği yapması ve bu yöndeki adımların takip edilmesi kararlaştırıldı.

 
Dadaşlar 9 Kasım’da Ecdatla buluşacak
 
Cumhurbaşkanından yerli ve milli vurgusu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gümüşhane Vali Memiş’i Erzurum’a uğurladı
Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan kararname ile 2,5 yıldır sürdürdüğü ...
Sağlık Bakanlığı ile ATAÜNİ güç birliği yaptı
Sağlık Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarına ait kurumlar ile Atatürk Üniversitesi ...
Vali Memiş: ‘Haram yemedik’
Erzurum Valiliği görevine atanan Gümüşhane Valisi Okay Memiş için veda ...
 
Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı
Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Kömür İşletmeleri Genel Müdürlüğü ile ...
Azizoğlu helallik aldı
Azizoğlu, 'Çalışmalarımıza verdikleri destek ve iş birliği nedeniyle Başkan ...
Azizoğlu’ndan veda turu
Mülkiye Başmüfettişliği görevine atanan Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, ...
 
Azizoğlu: ‘Erzurum en iyi hizmetleri hak eden bir şehir’
Erzurum Valiliği görevi sona eren Seyfettin Azizoğlu, Yakutiye Belediye ...
Anadolu ve Gürcistan İlişkileri Atatürk Üniversitesinde Konuşuldu
Türkiye ile Gürcistan arasındaki ilişkileri geliştirmek ve iki ülke arasındaki ...
Dadaşlar milli coşkuyu paylaştı
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Erzurum Havuzbaşı Kent ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva