Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>HAYATıN İÇÄ°NDEN
15 Aralık 2010 Çarşamba - 00:30

Sağlıkta çağdaş açılım

Sağlık Bakanlığı onay verirse, Erzurum’da sağlık hizmetlerinde bir ilke imza atılacak. Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde kurulan “Evde Bakım Birimi” sayesinde, kronik astım ve bronşit hastaları, bundan böyle evlerinde tedavi edilecek.

Sağlıkta çağdaş açılım

Sağlık Bakanlığı onay verirse, Erzurum’da sağlık hizmetlerinde bir ilke imza atılacak. Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde kurulan “Evde Bakım Birimi” sayesinde, kronik astım ve bronşit hastaları, bundan böyle evlerinde tedavi edilecek.
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi, sağlık hizmetlerinde yepyeni bir çığır açmaya hazırlanıyor. Hastane bünyesinde oluşturulan “Evde Bakım Birimi”, Sağlık Bakanlığı’nın yeşil ışık yakması halinde yeni yıldan itibaren hizmete girecek. Hekim, hemşire, laboratuar teknisyeni ve şoför olmak üzere 4 kişilik bir ekipten oluşan birim, kronik astım ve bronşit hastalarını, hastaneye gelmelerine bile gerek kalmadan evlerinde tedavi edecek.
Konuyla ilgili olarak bir açıklama yapan Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uzman Dr. Ayhan Yiğit, sağlık hizmetlerinde devrim niteliğinde bir uygulamayı hayata geçirmeye hazırlandıklarını bildirdi. Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nde tedavi gören hastaların büyük bir bölümünün, kronik hastalardan oluştuğunu ve devamlı tedavi görmeleri gerektiğini kaydeden Yiğit, “Oluşturduğumuz Evde Bakım Birimi sayesinde, bu tür hastalarımızın ihtiyaç duyacakları tedavi hizmetlerini hastaneye gelmelerine bile gerek kalmadan evlerinde verebileceğiz.” dedi.
Evde Bakım Birimi’nde görev yapmak üzere; 1 hekim, 1 hemşire, 1 laboratuar teknisyeni ve 1 de şoförden oluşan 4 kişilik bir sağlık ekibi kurduklarını anlatan Başhekim Yiğit, “Ekibimiz mesai saatleri içerisinde kronik astım ve bronşit hastalarının yaşadıkları evleri ziyaret edecek. Gerekli tedavi ve sağlık kontrolü hizmetlerini artık evde vermeye başlayacak olan ekibimiz, hastanın sağlık durumunu göz önünde bulundurarak, tedavinin şeklini ona göre belirleyecek.” diye konuştu. Söz konusu sağlık hizmetinden istifade edebilmek isteyen hastaların iki yolla tespit edileceğini dile getiren Başhekim Ayhan Yiğit, “Hastanemizde devamlı tedavi gören hastalarımıza öncelik tanınmak kaydıyla hekimin uygun görmesi halinde diğer talepler de değerlendirilecek. Böylece hastalarımız, hastanede kalmalarına gerek duyulmadan yaşadıkları ev ve aile ortamında ihtiyaç duydukları sağlık hizmetini alabilecekler.” şeklinde konuştu.
Evde Bakım Birimi’nde görev yapacak sağlık personelinin, evde bakım hizmeti alan hastanın sağlık durumundaki değişiklikleri de gözlemleyeceğini anlatan Başhekim Yiğit, “Birimimizden ev bakım hizmeti alan hastalarımızın sağlık durumlarındaki değişiklikler anında değerlendirilecek; gerek görülmesi durumunda tedavilerine kendi hastanemizde ya da bir başka sağlık kuruluşunda devam edilmesi sağlanacak.” ifadelerini kullandı.
Kronik astım ve bronşit hastalarına evde tedavi hizmeti ulaştıracak olan birimin, her an faaliyete başlayabilecek şekilde hazırlandığını kaydeden Başhekim Yiğit, “Hazırlıklarımızı tamamladık ve bu çalışmamızı tüm ayrıntılarıyla Sağlık Bakanlığı’nın ilgisine sunduk. Bakanlığımızın onay vermesi halinde birim hemen faaliyete sokularak, evde tedavi hizmetlerine başlanacak. Bu nedenle Ankara’dan gelecek olan cevabı büyük bir heyecan içerisinde bekliyoruz.” diye konuştu.
 

 
Vergide denetmen sayısı artırıldı
 
Erzurum Emniyeti bölgeyi eğitiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Engellilerin umudu yeni yasada
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şubesi, 5378 Sayılı Özürlüler Kanunu’nun ...
Saffet Dadaş'a mevlit okutuluyor...
Erzurum'un sevilen işadamlarından Saffet Dadaş vefatının birinci yılında ...
Sarı'nın acı günü
Hemşehrimiz Davut SARI'nın babası 12 Aralık Pazar günü hakkın rahmetine kavuşmuştur.
 
Burcunuzu okumadan 2011 için plan yapmayın
Kişisel sitesini her ay ortalama 6 milyon kişinin takip ettiği Miller, ...
Mucit'ten 'Yusufçuğun Yükselişi'
Erzurum’da uçak, kayaklı otomobil, kumla çalışan değirmen ve tsunamiye ...
HES gelecek, doğa bitecek
Doç. Dr. Rafet Aslantaş, “Çoruh Vadisi’ndeki HES’lerin inşaatı ve sonrasındaki ...
 
Erzurum 2011 belgesel çekimi başladı
Erzurum 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için Genel Koordinatörlük ...
2011'e Gripin'li tanıtım
İstanbul’da düzenlenen 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları meşale koşusunun ...
24 saat poliklinik hizmeti verecekler
Erzurum Nihat Kitapçı Göğüs Hastalıkları Hastanesi, 24 saat poliklinik ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva