Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Cumhur İttifakı MHP İftarında buluştu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
Erzurum’da 2 ayda 48 şirket kuruldu
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
‘646 terörist etkisiz hâle getirildi’
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
'Türkiye ekonomisi en çok büyüyen ekonomi'
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
Erdoğan’dan birlik ve beraberlik mesajı
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
14 Aralık 2018 Cuma - 11:18

Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonunu paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Biz okullarımız arasındaki imkan farklılıklarını azaltabilirsek başarı farkları da azalacaktır. ' dedi

Selçuk, 2023 Eğitim Vizyonunu paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, “Biz okullarımız arasındaki imkan farklılıklarını azaltabilirsek başarı farkları da azalacaktır. Sınav merkezli bir Türkiye’den de biraz kurtulmuş olacağız. Bundan kurtulmuş olduğumuzda da eğitim sistemi, mahiyetine uygun bir insan yetiştirme düzenine hizmet edecektir” dedi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Beyoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen 2023 Eğitim Vizyonu Paylaşım Toplantısı'na katıldı. Toplantıya Bakan Selçuk’un yanı sıra İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan, okul müdürü, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan toplantıda konuşan Bakan Selçuk, “Bütün Anadolu’da karşılaştığımız çocuklarımız, öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz bu bayrağı nasıl yükseltiriz konusunda güven inşa ediyorlar. Ben Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde eğitimle ilgili yeni bir soluk ve nefesle yola devam edebileceğimizi düşünüyorum. Bunu söylerken elbette bir güvencem var. Bu zamana kadar yapılan çok güzel işler var. Türkiye’de eğitimle ilgili ne yapılabilir konusunda birçok meslektaşımız ve müdürler rahatlıkla ifade edebilir. Bu işin omurgasında yer alan merkezi düşünce şöyle özetlenebilir; biz okullarımız arasındaki imkan farklılıklarını azaltabilirsek başarı farkları da azalacaktır. Sınav merkezli bir Türkiye’den de biraz kurtulmuş olacağız. Bundan kurtulmuş olduğumuzda da eğitim sistemi, mahiyetine uygun bir insan yetiştirme düzenine hizmet edecektir. İnsan yetiştirme derken, sistemimizin tam da omurgasına yerleşmelidir. Çünkü insan meselesi halledilmeden fiziki meselelerin ya da teknik meselelerin halledilmesi gerçekten çok mümkün değildir” dedi.

“ÇOCUĞUN HİZASI BOZULURSA İNSANLIĞIN DA HİZASI BOZULUR”

Bakan Selçuk, “Bazen uluslararası toplantılarda kendime soruyorum. Biz dünyanın gitmek istediği yere gitmek istiyor muyuz? Şahsen ben gitmek istemiyorum. Çünkü insanı endüstrinin ihtiyaçlarıyla sınırlayan ve ilgili becerilerle sınırlı gören bir eğitim bakışıyla insan geleceğini kurtaramayız. Bugün dünyadaki eğitim seviyesi yükseldikçe silahlanma, obezite, açlık ve çevre kirliliği de artıyor. Bir şeyin yanlış gittiğini çok net görebiliyoruz. Biz sadece maddede mükemmel olarak insanın hizasını koruyamayız. Çocuğun hizasını ise hiç koruyamayız. Çocuğun hizası bozulursa, insanlığın hizası bozulur. Bu sebeple bizim çocuğun tabiatına muhakkak suretle riayet etmek konusunda duyarlı olmamız icap ediyor” şeklinde konuştu.

“OKUL ARASINDAKİ FARKLILIKLAR AZALIRSA VELİLERİN HARİTASI DEĞİŞECEKTİR”

Bakan Selçuk, “Biz eğitimin gayesi konusunda önce bir sadeleştirme yapalım. Bu amacı sadeleştirdikten sonra yapı ve organizasyon kuralım. Sonra da süreç tasarımına geçelim. Bu süreçlerin de sonunda da fonksiyonları icra edelim. Bütün yapmak istenilen şey sistem kurgusu içerisinde bunu hem evrensel boyutuyla hem de milli boyutuyla ileriye götürmeye gayret etmektir. Bunu milli boyutuyla düşünmezsek o zaman bizim çocuklarımızın ayağı pergel metaforunda olduğu gibi dolaşmakta güçlük çekecektir. Bütün bu süreç içerisinde tüm valilerimizden istirhamım şu oldu; ilimizdeki okullar arasındaki imkan farklılıklarını azaltmak çok ama çok önemlidir. Bunu azaltırsak o zaman velilerin okul talebi konusunda haritası değişecektir. Bu azalırsa eğitim gerçek işini yapacak ve kuruluşlara çok fazla ihtiyacımız kalmayacak. Eğitim sistemi okuldan yükselecektir” diye konuştu.

 
Uzay araştırmalarında tarihi adım
 
Erdoğan: “Heveslerini kursaklarında bıraktık”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gençlik Meclisi’nden “İletişim” semineri
Erzurum Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin düzenlediği Etkili İletişim Semineri ...
İhtisas Üniversiteleri içinde Doğu’dan bir üniversite var
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, “Bölgesel Kalkınma Odaklı ...
Eğitimde değişim ve dönüşüm vakti
Bakan Selçuk, "Teknolojinin aşırı kullanımı sonucunda ortaya çıkabilecek ...
 
AYM’den başörtüsü kararı
Anayasa Mahkemesi (AYM), başörtüsü yasağından dolayı devam edemediği üniversitesinden ...
ATAUNİ Milli Teknoloji hamlesini paylaştı
Türkiye Verimlilik Vakfı tarafından 7-9 Aralık 2018 tarihinde Ankara Ticaret ...
“Bir yanımız Yemen’de”
Erzurum Yakutiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Dadaş Ortaokulunda; ...
 
‘Türkçe de bilim yapılır’
Dünya bilim çevrelerince kabul gören Ankara merkezli Milli Folklor dergisinin ...
ATAUNİ’de engelli beklentilerine bilimsel yaklaşım
Atatürk Üniversitesinde “En Büyük Engel Engellenmektir Paneli” yapıldı
İlkokul öğrencilerinden örnek etkinlik
Pasinler İbrahim Hakkı İlkokulu öğrencileri güzel bir etkinliğe imza attı.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva