Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>EĞÄ°TÄ°M
23 Aralık 2020 Çarşamba - 04:06

Selçuk Milli Eğitim Proje yaklaşımını paylaştı

Selçuk, ''Son 1 yılda özel bütçe kullanmaksızın tamamen bağışlarla 10 bin civarında atölye açtık. Geleceğimiz olan çocuklarımız için yaptığımız dersliklerin nitelikli, atölyelerle donatılı okullar olmasına önem veriyoruz’’ dedi.

Selçuk Milli Eğitim Proje yaklaşımını paylaştı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ''Son 1 yılda özel bütçe kullanmaksızın tamamen bağışlarla 10 bin civarında atölye açtık. Geleceğimiz olan çocuklarımız için yaptığımız dersliklerin nitelikli, atölyelerle donatılı okullar olmasına önem veriyoruz’’ dedi.
''ATÖLYELERLE, SPOR SALONLARIYLA DONATILI OKULLAR İNŞA ETMEYE ÇALIŞIYORUZ’’
Projeler kapsamında yapılacak okullarla ilgili olarak konuşan Bakan Selçuk, ''Eğitimin daha kaliteli olması için çalışmalarımızı yapıyoruz. Projelerimizde uluslararası kriterleri göz önüne alıyoruz. Milli Eğitim Bakanlığı olarak salgın ortamında enerjimizi yitirmeden daha fazla çalışarak yeni hedeflere odaklandık. Bir çocuk veya bir öğretmen gününün çoğunu okulda geçiriyor. Bu nedenle az katlı çok fonksiyonlu okullarla eğitime destek vermek istiyoruz. Atölyelerle spor salonlarıyla donatılı okullar inşa etmeye çalışıyoruz. Çocukların potansiyellerini ortaya çıkaracak ortamlar istiyor, bu ortamları sağlamak için gayret ediyoruz. Çocuklar atölyelerde yaşayarak öğrenince daha verimli oluyor. Çocuğun bilmesi değil yapabilmesi önemli. Bunun için atölyeleri artırmaya çalışıyoruz’ dedi.
''SON 1 YILDA ÖZEL BÜTÇE KULLANMAKSIZIN SADECE BAĞIŞLARLA 10 BİN CİVARINDA ATÖLYE AÇTIK’’
Son dönemde açılan atölyeler ile ilgili de bilgi veren Selçuk, ''Son 1 yılda özel bütçe kullanmaksızın tamamen bağışlarla 10 bin civarında atölye açtık. Bu gurur verici bir durum. TMSF’de bu atölye yapımına oldukça destek oluyor. Bu kaynakların eğitim için harcanması bizi güçlendiriyor, umutlandırıyor’’ diye konuştu.
Eğitimin kaliteli olmasına önem verdiklerini de dile getiren Bakan Selçuk, ''Bugün temelini attığımız projeler gerçekleştiğinde yoldan geçen insana kadar herkes mutlu olacak. Çocuklar sıkılmadan okula gidecek. Sadece çatısını kapatalım, derslikleri yapalım şeklinde değil daha kaliteli nitelikli okullar inşa ediyoruz. Derslik sayısındaki artış eğitime verdiğimiz önemin göstergesi, büyük bir başarı hikayesidir. Eğitimin daha kaliteli olması için uluslar arası kriterleri göz önüne alıyoruz. Bu okulların açılması bizlerin ortak çabasıyla gerçekleşecek. Bu okullar açıldığında bir öğretmenin bakışı, bir velinin bakışı, bir çocuğun gülüşü bizi mutlu edecek. Bu okullarımızı ülkemize hayırlı olmasını diliyorum’’ açıklamalarında bulundu.
Vali Ali Yerlikaya ise şöyle konuştu: ''İstanbul'da 3 milyon 26 binin üzerinde öğrenci, 3 bin 310'u devlete ait olmak üzere, toplam 7 bin 700 okul bulunuyor. 2003-2020 yılları arasında bin 424 okulun devlet ve hayırseverler tarafından şehrin hizmetine sunuldu. Kentte 36 okulun yapımı sürüyor, bugünkü temel atılanlarla birlikte 62 okulun yapımına da henüz başlandı. 100 okul arsası için iki yıl didindik. İstanbul'un dünyanın 14’üncü büyük metropolü ve 121 ülkeden daha büyük ancak yüzölçümü olarak küçük. Bizim okul yapmayla ilgili en büyük sorunumuzu tahmin ediyorsunuz, arsa, arsa, arsa... Arsa bulamıyoruz. Karış karış aradık. Arkadaşlarımla beraber İl Milli Eğitim Müdürümüz, YİKOB'dan Vali Yardımcılarımız, Milli Emlak'tan arkadaşlarımız belediye başkanlarımızın kapısını çaldık, gezdik, 2 senede ne toplayabildik, 100 tane arsa toplayabildik’’.
Yeni okulların tasarımlarının eskiye de benzemediğini vurgulayan Vali Yerlikaya, artık "yaşanacak" okullar tasarlandığını dile getirdi. İstanbul'da 1999 ve öncesinde yapılmış bin 322 okul bulunduğunu kaydeden Yerlikaya, bu okulların da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatlarıyla ya güçlendirilmesi ya da yıkılıp yerine yenisinin yapılması yönünde çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Yerlikaya, bu çalışmalara 1 milyar 33 milyon 429 bin euro harcandığını aktardı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) öncülüğünde gerçekleştirilen okulların temel atma töreninde konuşan TMSF Başkanı Muhiddin Gülal ise sosyal sorumluluk projelerine oldukça önem verdiklerini belirterek, ''TMSF olarak gerçekleştirdiğimiz projeler kapsamında eğitim en çok önem verdiğimiz konulardan birisi. Bugün; Fatih’te 24, Çekmeköy’de 24, Eyüp Sultan’da 32 ve Sultanbeyli’de 24 derslik olmak üzere 4 ilçemizdeki 4 okulda toplam 104 dersliği kapsayan projemizin temel atma töreni için bir araya geldik. Bu okullarımızın dışında Üsküdar’da 2 okulumuzun ihalesini de Ocak ayında bitirmeyi planlıyoruz. Proje kapsamında Üsküdar’da bitirmeyi planladığımız projelerden birisi 16 derslikli ilköğretim ve 4 derslikli anaokulu diğeri ise ortaokul düzeyinde 16 derslikli 2 okul. Projelerimiz tamamlandığında 143 derslik sayısına ulaşmış olacağız. Bu okul projelerimizi 2021-2022 eğitim yılına yetiştirmeyi planlıyoruz’’ açıklamalarında bulundu.
Gülal, projenin 200 milyon lira bedele sahip olacağını belirterek, ''TMSF olarak eğitime verilen destekler anlamında, kamu kurumlarımız arasında memnuniyet verici bir durumda olduğumuzu söyleyebilirim'' dedi.

 
Çimşir’den ayrılık açıklaması
 
Kadın Kooperatif sayısında rekor artış
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bilge Kolejinde dijital dönüşüm
Tüm dünya ülkelerini etkisi altına alan korona virüsün Türkiye’de görülmesinin ...
ATAUNİ organizasyon yapısında köklü değişim
Yeni Nesil Üniversite Tasarım ve Dönüşüm Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı ...
Akademisyen Aydoğan AYK Bilim Kuruluna atandı
Oltulu Öğretim Görevlisi Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi Enstitüsü ...
 
Erzurum yeni bir öğrenci yurduna kavuştu
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Atatürk Üniversitesi Kampüsünde yaptırılan ...
Erzurum’da 504 Okul “Okulum Temiz” belgesi aldı
2020-2021 Eğitim Öğretim yılında eğitim kurumlarında hijyen standartlarının ...
MEB eğitim – öğretim takvimini paylaştı
Milli Eğitim Bakanlığı, yarıyıl tatilinin 3 hafta olacağını ve 2020-2021 ...
 
'Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye'
Diyanet İşleri Başkanlığı, “Haydi Türkiye Evden Kur’an Öğrenmeye” sloganıyla ...
YÖK’ten MYO değerlendirmesi
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yekta Saraç, Meslek Yüksekokulu (MYO) ...
Yüz yüze eğitim genelgesi yayımlandı
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva