Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
23 Temmuz 2010 Cuma - 06:14

Son çare Bakan Akdağ

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Yoncalık Mahallesi’nde yaşayan 31 yaşındaki Muhammet Lütfi Karataş, 13 yıldır Parapleji hastalığının pençesinde kıvranıyor.

Son çare Bakan Akdağ

Erzurum’un Yakutiye ilçesine bağlı Yoncalık Mahallesi’nde yaşayan 31 yaşındaki Muhammet Lütfi Karataş, 13 yıldır Parapleji hastalığının pençesinde kıvranıyor. Çalıştığı inşaatta üzerine asansör düşen ve beli kırılan Karataş’ın yeniden yürüyebilmek için verdiği mücadele, maddi engellere takıldı. Sakat kaldığı için malulen emekli edilen Karataş’ın, İzmir, İstanbul ve Ankara gibi şehirlerde geçirmek zorunda kaldığı tedavi süreci, tam da olumlu sonuç verecekken, araya bu kez maddi engeller girdi. Yeni çıkan bir yönetmelik gereği; fizik tedavi ve rehabilitasyon masraflarının yılda sadece bir kez karşılanabileceğini öğrenen 31 yaşındaki Muhammet Lütfi Karataş, “Uzun yıllar fizik tedavi gördüm, gitmediğim hastane, kapısını çalmadığım doktor kalmadı. Bu uzun sürecin sonunda tam yürümeye başlayacaktım ki, karşıma maddi engeller çıktı.” dedi.

//TEDAVİ İMKANLARI SINIRLI

31 yaşındaki Muhammet Lütfi Karataş, 1997 yılında çalıştığı bir inşaatta iş kazası geçirdiğini vurgulayarak, “Çalıştığım inşaatın beşinci katından başıma asansör düştü. Belim kırıldı, omuriliğim zedelendi. Yapılan muayenede, vücudun iki yanının felç hali demek olan Parapleji teşhisi konuldu. Genellikle, belden aşağı, iki bacak­ta birden görülen bu hastalık, omuriliğin boyun bö­lümünün zedelenmesine bağlı durumlarda ortaya çıkıyor.” diye konuştu.  Geçirdiği o talihsiz kazanın ardından 13’üncü yılına giren yaşam mücadelesinin başladığını anlatan Karataş, “Yolun büyük bir bölümünü aştım, tam sonuna gelmiştim ki, karşıma ekonomik sorunlar çıktı.” diye konuştu.

//KARATAŞ, BAKAN AKDAĞ’DAN YARDIM İSTEDİ

İstanbul, Ankara ve İzmir’de çeşitli sağlık kurumlarında fizik ve rehabilitasyon tedavisi gördüğünü ve alanında uzman olan doktorların, yürüyebilme ihtimalinin çok yüksek olduğu yönünde görüş belirttiklerini söyleyen Karataş, “Doktorlar, geçirdiğim tedavilerin ardından yürüyebileceğimi ve sağlığıma yeniden kavuşabileceğimi söylediler. Fakat bunun için bir müddet daha fizik tedavi görmem gerektiğini belirttiler. Bunun üzerine ben de yeniden yaşama tutundum. Tedavilerime devam edecek ve ayaklarıma yeniden kavuşabilecektim ki, karşıma bu kez yeni çıkan bir yönetmelik çıktı. Bu yönetmelikle, fizik tedavi ve rehabilitasyon masraflarının sadece senede bir kereye mahsus olarak karşılanabileceği öngörülüyor. Yani bu yönetmelik benim tedavi masraflarımın karşılanmasına engel teşkil ediyor.” ifadelerini kullandı. Bu yönetmelik nedeniyle tedavisinin yarım kaldığını ve umudunun giderek tükendiğini vurgulayan Karataş, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ’dan yardım istedi.

Karataş, “13 yıl boyunca çalmadığım kapı kalmadı. Yeniden yürüyebilmek için birçok sıkıntıya göğüs gerdim, mücadele ettim. Halimden hiç şikayetçi olmadım, olmam da. Benim başıma gelen kaza, Allah’ın bir takdiriydi, ‘hamdolsun’ dedim. Şimdi de Allah rızası için Sağlık Bakanımdan yardım istiyorum.” ifadelerini kullandı.  

//“DOKTORLAR MÜJDE VERMESE, PROTEZ BACAKLARIMLA YAŞAMAYA DEVAM EDERDİM, AMA…”

Karataş, doktorların kendisine yeniden yürüyebileceği müjdesini verdiklerine dikkati çekerek, “Doktorlar bana demiş olsalardı ki, ‘senin yürüme şansın yok’ diye; ben de kanaat eder, hayatımın geri kalan kısmını protez bacaklarla geçirirdim. Ama yürüme şansım var fakat ben bu şanstan çok uzaklardayım. Devletimin bana bu şansı tanıyacağına ve ayaklarıma yeniden kavuşacağıma inanıyorum. Devlet yetkilileri beni bu halde bırakmasınlar, yardımcı olsunlar istiyorum.” dedi.

 
Baba acı olayı anlattı
 
MHP'liler toplandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Baba acı olayı anlattı
Sel felaketine eşi Keziban kızı Aysel ve oğulları Cüneyt, Yusuf, Sezer'i ...
Başbakan Erzurum’a geliyor
AK Partinin referandumla ilgili yapacağı miting programı belli oldu. Başbakan ...
Türk Tarihi'ne 23 Temmuz dagası
Milli önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Samsun’a çıkışının ...
 
Yaralar en kısa zamanda sarılacak
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, altı kişiye mezar olan Erzurum'un Horasan ilçesinin ...
Alım satımdan çok devir işlemi
Erzurum’da ikinci el araçların alım ve satım işlemlerinden alınan masraflar ...
Öztürk sel bölgesini inceledi
Erzurum'un Horasan ilçesinin Saçlık köyüne sağanak yağışın ardından gelen ...
 
Se felaketi: 6 ölü
Erzurum merkezi ile ilçelerinde dün öğleden sonra etkili olan sağanak ...
Kılıç yorumladı
AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç, parti binasının önüne bırakılan bombayı ...
AK Partiye bomba
Önceki gün gece saat 24.00 sıralarında AK Parti İl Başkanlığı önüne parça ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva