Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
10 Mayıs 2018 Perşembe - 10:24

Soylu trafik verilerini paylaştı

Bakan Soylu, "Trafik meselesi direkt hayatla ilişkili bir meseledir. Türkiye'nin gelişmişlik göstergelerinden birisidir' dedi

Soylu trafik verilerini paylaştı

Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kapsamında düzenlenen 'Trafikte Çocuk Güvenliği' seminerine katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Algılanan yakalanma riski duygusunu yakalamak için maket trafik ekipleri uygulamasını yaptık ve uyguladığımız yerlerde kazalarda yüzde 17,5 azalış elde ettik" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 'Trafikte Çocuk Güvenliği' seminerine katıldı. Seminerde konuşan Bakan Soylu, "Trafik meselesi direkt hayatla ilişkili bir meseledir. Türkiye'nin gelişmişlik göstergelerinden birisidir. Muasır medeniyet seviyesine ulaşmak bir taraftan da trafik meselesini çözmekle alakalıdır. Bizim sevdiklerimizi bu tehlikeden koruyabilmemiz lazım" ifadelerini kullandı.

"MAKET TRAFİK EKİPLERİ UYGULAMASINI YAPTIK VE UYGULADIĞIMIZ YERLERDE KAZALARDA YÜZDE 17,5 AZALIŞ ELDE ETTİK''

Türkiye'nin trafik kazalarında çok büyük mesafe aldığını belirten Soylu konuşmasına şöyle devam etti:

"Araç sayısı, sürücü sayısı ve nüfus artışına rağmen 100 bin araca düşen ölüm sayısını 2008 yılını 100 kabul edersek, bugün ulaştığımız rakam 52'dir. Alınan tedbirlerle 100'den 52'ye düşmüş bir tabloyla karşılaşıyoruz. Ancak hala istediğimiz yerde olduğumuzu elbette söyleyemeyiz çünkü söz konusu olan candır. İçişleri Bakanlığının asayişten teröre, trafikten uyuşturucuya, göçten nüfus vatandaşlık işlerine kadar geniş bir görev alanı var. Özellikle 15 Temmuz'dan sonra bakanlığın tamamında bir stratejik dönüşüm yaşandı. Bizim terörle mücadelemizin, uyuşturucuyla mücadelemizin bir stratejisi var. Aynı şekilde trafiği yönetmek için de belirlediğimiz bir strateji değerlerimiz var. Bunların ilki izlemektir. Yani teknolojik alt yapıyı kullanarak trafiği doğru ve eksiksiz bir şekilde izleyebileceğimiz bir yapıyı oluşturduk. Bunun içerisinde kent güvenliği yönetim sisteminin oluşturduğu avantajlardan, AVM otoparklarındaki kameraya kadar her sistemde her imkanı kurduk ve bunların olumlu dönüşlerini almaktayız. İkinci olarak hem denetimi arttırdık hem de denetim elemanlarını görünür kılmaya özen gösterdik. Böylece elde edeceğimizi politika algılanan yakalanma riskini düşüncesini arttırıp trafikteki insan davranışlarını olumlu yönde değiştirmeyi hedeflemektir. Algılanan yakalanma riski duygusunu yakalamak için maket trafik ekipleri uygulamasını yaptık ve uyguladığımız yerlerde kazalarda yüzde 17,5 azalış elde ettik."

"BU YILKİ YARIŞMA KAMPANYAMIZIN ADI 'BU KEMER SANA ÇOK YAKIŞTI' "

Şu anda 10 ilde uyuşturucuyla ilgili de testlerin yapıldığını belirten Soylu, "Uyuşturucu ve uyarıcı madde kullanmaktan işlem yapılan sürücü sayısı da yüzde 89,7 oranında artış sağlamıştır. 2017 sonu itibariyle toplam bin 110 sürücüye işlem yapılmıştır. Ayrıca trafik polislerinin görünürlüğünü arttırabilmek için de yeni üniformalara geçtiğimizi tekrar ifade etmek istiyorum. Asıl mesele geleceğin sürücülerini doğru yetiştirmek. Bugün bu salondaki çocukların hepsi birkaç yıl sonra ehliyet alacak. Onlara emniyet kemerini takmanın gerekliliğini, aşırı hız yapmanın tehlikesini, direksiyon başında cep telefonu kullanmanın yanlışlığını bugün öğretmek durumundayız. Bu yılki yarışma kampanyamızın adı 'Bu kemer sana çok yakıştı.' Bunu her birimiz sosyal medyada paylaşmak durumundayız ve bunu bir eğitim ve bir öğretim meselesi olarak ortaya koymalıyız. Yaya olarak nasıl davranacağımız da bu yaşlarda öğretmek durumundayız geç kalmış bir eğitim bizim işimize yaramaz" diye konuştu.

Soylu, 2017 yılında 4-17 yaş arasındaki çocukların karıştığı kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 11,24 azalma olduğunu belirterek, "İçişleri Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Polis Eşleri Derneği iş birliğiyle 2013 yılında bir proje başlattık. 2014 itibariyle 800 bin öğrenciye eğitim verildi. Bugün bu sayı 2017 sonu itibariyle iyi bir rakama ulaştı. 2017 yılında 4-17 yaş arasındaki çocuklarımızın karıştığı kazalarda hayatını kaybedenlerin sayısında yüzde 11,24 azalma oldu. Eğitimlerin başladığı 2013 yılı ile 2017 sonunu karşılaştırdığımızda ise 3-17 yaş arasındaki trafik kazası can kayıplarında yüzde 26 oranında bir azalma görüyoruz. 2017'ye göre 2018'de aynı yaş grubundaki çocuklarımızda yaya olarak karıştığı kazalarda can kaybını yüzde 29 oranında azaldığını görüyoruz" şeklinde konuştu.

Çocukları sadece trafik konusunda eğitmeyip, aynı zamanda geleceğin sürücülerini de doğru alışkanlıklarla yetiştirmeye çalıştıklarını vurgulayan Soylu, bu çalışmaların çok güzel neticeler vereceğini umduğunu kaydetti.

Seminere katılan ortaokul öğrencileriyle yapılan röportajda Ceyda Solak isimli öğrenci, trafik kurallarına uyulmazsa neler olabilir sorusunu yanıtlayarak, "Kaza ve can kaybı olabilir. Bir sürü kötü sonuçlar olabilir. Bunları engellemek için ailelerimizi uyarmalıyız. Kendileri de dikkat etmeli ve bilgilendirmeliyiz" dedi.

Bakan Soylu'nun konuşmasının ardından trafik polisi üniforması giyen minikler sahneye çıkarak, trafik kurallarıyla ilgili sloganlar attı. Program daha sonra Prof. Dr. Üstün Dökmen'in yaptığı konuşmayla sona erdi.

 
Erdem: "Türkçe kelime kullanımı esas alınacak"
 
‘Erzurum soğuk bir şehir ama insanları çok sıcak’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Yolcu otobüsüne kaçakçılık operasyonu
İstanbul'da ikamet eden ve Erzurum nüfusuna kayıtlı olan Aydın E.'ye (46) ...
TSK, İdlib’te 5 nolu gözlem noktasını kurdu
Türk Silahlı Kuvvetleri, İdlib’te 5 nolu gözlem noktasını kurdu. Halep'in ...
Terör örgütü YPJ’ye Türk bayrağı şoku
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından düzenlenen Zeytin Dalı Harekatı'nda ...
 
SOLOTÜRK Doğu semalarındaydı
Türk Hava Kuvvetleri’nin akrobasi ekibi SOLOTÜRK, Iğdır’da gösteri uçuşu yaptı.
FETÖ sanıklarına ceza yağdı
Ardahan'da, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) davasında yargılanan 6 sanığa ...
Stajyer avukatlar yarıştı
Kars Ardahan Bölge Barosu Van’da 5’incisi düzenlenen avukat stajyerleri, ...
 
Kuzey Irak'ta terörist mevzileri imha edildi
Türk Silahlı Kuvvetleri, Kuzey Irak'ta teröristlere ait sığınak ve silah ...
“22 terörist etkisiz hale getirildi”
İçişleri Bakanlığı, son bir hafta içerisinde ülke genelinde yürütülen ...
Kamyonet uçurumdan düştü: 4 yaralı
Bayburt’ta bir kamyonetin 300 metreden uçuruma yuvarlanması sonucu meydana ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva