Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurum’un milletvekili sayısı değişmedi
Erzurum’un milletvekili sayısı değişmedi
Aydemir'in “Vefa ziyaretlerinde” çarpıcı tespitler…
Aydemir'in “Vefa ziyaretlerinde” çarpıcı tespitler…
Bunu yapanlar Erzurumlu olamaz
Bunu yapanlar Erzurumlu olamaz
Erzurum’da her bin kişiye 182 araç düşüyor
Erzurum’da her bin kişiye 182 araç düşüyor
AK Parti’den eğitimde tarihi adım
AK Parti’den eğitimde tarihi adım
HABERLER>EKONOMÄ°
18 Haziran 2012 Pazartesi - 07:08

Sultan Sekisi'nde tohumculuk konuşuldu

Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sultan Sekisi toplantılarının bu yılki konusu “Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk” olarak gerçekleştirildi.

Sultan Sekisi nde tohumculuk konuşuldu

Erzurum Kalkınma Vakfı tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen Sultan Sekisi toplantılarının bu yılki konusu “Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk” olarak gerçekleştirildi.
Tohum ve tohumculuğun Doğu Anadolu Bölgesinin kalkınmasındaki önemine kamuoyu, ilgili kurumlar, müteşebbisler ve sivil toplum kuruluşlarının dikkatini çekmek amacıyla Erzurum Kalkınma Vakfı ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü (DATAE) işbirliğinde düzenlenen panel bugün DATAE’nin Dr. Ömer Menteşe toplantı salonunda gerçekleştirildi.
Toplantıya Erzurum Milletvekili Sayın Adnan Yılmaz, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Erzurum İl Özel İdare Genel Sekreteri Selami Altınok, Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Canbolat, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanvekili Eyüp Tavlaşoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Ersan Gemalmaz, DSİ VIII Bölge Müdürü Sayın Sabahattin Çapkınoğlu, Erzurum Orman Bölge Müdürü Cafer Orhan, Aziziye Belediye Başkanı Fatih Cengiz, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, Alvar Belediye Başkanı Zihni Tekman, TİGEM Bitkisel Üretim Daire Başkanı Şükrü Beyazkaya, Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürü Necati Temir ile çok sayıda tohumculuk firması temsilcisi ve davetli katıldı.
ERVAK Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Erdal Güzel, Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdür Yardımcısı Dr. A. Ahmet Yücer, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ve Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, tarafından yapılan açılış konuşmalarında bölge kalkınması ile ilgili olarak seçilen tohumculuk konusunun önemine değinildi.
Programda açılış konuşmalarının ardından Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyelerinden Prof. Dr. Vahap Yağanoğlu tarafından yönetilen, aynı üniversitenin öğretim üyelerinden Prof. Dr. Kemalettin Kara, Prof. Dr. Binali Çomaklı, Türkiye Tohumcular Birliği Yönetim Kurulu üyesi Doç. Dr. Seyit Ahmet Bağcı ve Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürü Şerafettin Çakal’ın konuşmacı olarak katıldığı “Bölgesel Kalkınmada Tohumculuk” konulu panel düzenlendi.
Konuşmacılar tarafından yapılan sunumlarda konu ile ilgili çeşitli bilgiler verilerek tohumculuğun bölge kalkınmasındaki önemine vurgu yapıldı.
Panelde Enstitü Müdürü Şerafettin Çakal tarafından tohumculuğun tarihçesi, Dünya ve Türkiye’deki tohumculuk ticareti, DATAE’nin konu ile ilgili çalışmaları ve Doğu Anadolu Bölgesi şartları için geliştirilen çeşitler ile tohumculuğun bölge kalkınması açısından önemi hakkında bilgiler verildi.
Plaket takdiminin ardından verilen öğle yemeği sonrasında katılımcılara Enstitü bünyesinde yer alan ve tohumculuk ile ilgili çalışmaların yürütüldüğü Doku Kültürü Laboratuvarı ve Soğuğa Dayanıklılık Çalışmaları Test Merkezi ve Tarla Denemeleri davetlilere gezdirildi.

 
Erzurum gün sayıyor
 
Söğütlü yasta
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kayıp kaçak bedeli geri alınabilecek
Erzurum'da elektrik faturası ile ilgili yaşanan bir olay neticesinde elektrik ...
Berberler pazar izni istiyor
Erzurum Cumhuriyet Caddesi’nde faaliyet gösteren berberler Pazar günleri ...
Şirketleşmede mayıs freni
TOBB 2012 Mayıs ayı bazlı kurulan ve kapanan şirket sayılarını açıkladı. ...
 
SODES tanıtım fuarı açıldı
Erzurum’da 2010-2011 yılları içerisinde yapılan SODES projeleri, Yakutiye ...
Kursiyerler emeklerini yarıştırdı
Üretim-Satış ve Pazarlama Projesi (KİDEP) kapsamında aşçılık eğitimi alan ...
Her şey ekmek parası için
İzmir, Artvin ve Şırnak illerindeki cezaevlerinde boş bulunan 380 kişilik ...
 
KUDAKA öncelikleri belirledi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun 9. Olağan Toplantısı ...
Gözgeç veda etti
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Güneş Vakfı Genel ...
TÜFE düştü, sıra piyasalarda
Erzurum, Erzincan ve Bayburt’tan oluşan KUDAKA sorumluluk alanındaki bölgede ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva