Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Yılmaz 'Aile Kurumu' yaklaşımını paylaştı
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Şimşek’ten enflasyonla mücadele açıklaması
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
Piyasanın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi
HABERLER>GÜNDEM
7 Şubat 2010 Pazar - 08:54

TARİHÇİ İLBER ORTAYLI'YA DESTEK YAĞIYOR!

Her milletin kendine göre vasıfları var. Türklerin de birinci vasfının asker millet olması ve tarih yapması. Son yıllarda Türkiye'de milliyetinden utanma duygusunun, antimilitarist, asker düşmanı bir topluma doğru gidişi körüklüyor. Burada aynı vasfa sahip olmayan Avrupa devletlerinin kışkırtmasının olmadığını söyleyemeyiz.

TARİHÇİ İLBER ORTAYLI YA DESTEK YAĞIYOR!

Bir siyasi partinin Siyaset ve Liderlik Okulu’nda verdiği konferansta yaptığı tespitlere milli duyarlılıkları törpülemekle görevli kesimlerin gösterdiği tepkilere inat Erzurum'dan  büyük destek geldi.

Ortaylı yaptığı konuşmada, Batı toplumlarında büyük heyecanlar yaratan buluşların Türk toplumunda sıradan kabul edildiğini ifade ederek, bunun “Türklerdeki tarih şuurunun noksanlığından” kaynaklandığını öne sürdü. Her milletin kendine göre vasıfları bulunduğunu, Türklerin de birinci vasfının asker millet olması ve tarih yapması olduğunu anlatan Ortaylı, “Türkleri sevmek için dünyanın en mükemmel vasfına sahi olmamız gerekmiyor. Bizim en önemli vasfımız da tarih yapmamız, teşkilatçı bir yapıya sahip olmamız” diye konuştu.

‘Bizde filozof yok, resim, musiki yok, ölmeyen tek vasıf askerlik’


İlber Ortaylı, konuşmasında son yıllarda Türkiye’de milliyetinden utanma duygusunun, antimilitarist, asker düşmanı bir topluma doğru gidişin körüklendiğini de iddia etti. “Burada aynı vasfa sahip olmayan Avrupa devletlerinin kışkırtmasının olmadığını söyleyemeyiz” diyen Ortaylı, şöyle konuştu: “Türk toplumunun militarist olmasından Belçika’nın, İsviçre’nin ne zararı olabilir? Resim sanatı Fransa’da öldüyse, Fransa bu sanatın bütün dünyada da ölmesini ister, mimari İtalya’da öldüyse, İtalyanlar bütün dünyada mimarinin yok olmasını ister. Hiçbir kavim kendi kaybettiği vasfın başka bir kavimde devam etmesini istemez. Türk askeri sanatından, askeri toplum özelliğinden insanlar rahatsız oluyor ama ne yapalım bu Türklerin en önemli vasfı. Bizde de resim, heykel sanatı yok, musikiyle uğraşılmaz, filozof yoktur, fakat ölmeyen sanatımız, vasfımız askerliktir.”

ORTAYLI'DAN DİKKAT ÇEKİCİ İDDİA:

Üniversite sınavlarında Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da açıkça kopya çekildiğini öne süren Topkapı Müzesi Müdürü tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, “Böylece ehil olmayan öğrenciler iyi üniversitelerde okuyor. Bunu Galatasaray’da görüyorum” dedi.

 
EKSPRES’TEN YERİNDE ÇAĞRI…
 
Enes'le övünüyoruz
YORUMLAR
Toplam 16 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 5 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurumlu fani 10 Şubat 2010 Çarşamba 18:26

Ortaylı'ya DADAŞ desteği haberiniz ve yorumlarıyla destek olan arkadaşlar, Sn Ortaylı görüşlerinde düzeltme yaptı zaten söylediği toplumu aşagılayıcı inciticiydi, Askerimizin görevi Savaş Sanatını kusursuz yapması, Vatan toprağını ve Milletini dış mihraklara karşı savunması Askerden, Ekonomi Kültür-sanat sağlık sanayi sosyal hayatı deruhte etmesini beklemek Tataristandan gelip Bu Toprağın İnsanı Yetmiş milyonun aklıyla alay etmektir.Sn Ortaylıyı tebrik ediyorum hatadan dönmek fazilettir...

Yorumu oyla      0      0  
misafir 10 Şubat 2010 Çarşamba 10:29

Maalasef bizim ülkemizde türklüğünden utanan türk olmayanlar var!

Yorumu oyla      0      0  
Darbe demişken 8 Şubat 2010 Pazartesi 23:19

Darbe ve söylentileri bile çok kötü geliyor kulağa ve olmaması gerekiyor artık o dönemler kapanmalı, ancak !! En az onun kadar vahim bir durum ise çeşitli bahanelerle Ordu'nun sırlarının deşifre edilmesidir bana göre , Arınç'a suikast iddialarının ardından Ordu'nun tüm gizli odalarına girildi ve en gizli bilgiler ele geçirildi ! Ne işşş ???? Hayırdır....

Yorumu oyla      0      0  
Misafir 8 Şubat 2010 Pazartesi 13:48

Sayın Dadas TV! Haberin niçin "... bir siyasi partinin siyaset okulunda ..." seklinde verildiğini anlamadım. MHP ile İlber Ortaylı adının yan yana gelmesi mi rahatsız edici yoksa birileri tarafından MHP li olarak etiketlenme endişesi mi taşıyorsunuz? Bir ayar varrr.. Ama sebebini anlayamadık... NOT: HABERDE ESAS VURGU ORTAYLI VE SÖYLEDİKLERİDİR. GERİSİ BUZAĞI ARAMAK... SİZ ARAMAYA DEVAM EDİN, BULDUĞUNUZDA DA HABERDAR ETMEYİ UNUTMAYIN SEVGİLİ OKURUMUZ.

Yorumu oyla      0      0  
Erzurumlu fani 8 Şubat 2010 Pazartesi 09:11

Sn Ortaylının Tespitleri acı gerçektir yanlız Darbeye zihni zemin hazırlığı, bir bardak ballı süte KAN katmaktır, darbelerde en büyük hasarı Erzurum ve Erzurumlu görmüştür, fabrikalar kapanmış ve hala zindanda olan dadaşlar vardır, Kenan Evrenin Erzurum ekonomisine zararını bilmemek görmemek Erzuruma ihanettir, Sanatı İnsan inşaa eder Erzurumun ressamıda Şairide ozanıda musikiside vardır, cehaleti marifet gibi göstermek ve kabulunu kişisel yapın ama Erzurum'u Dadaşı katmayın lütfen...

Yorumu oyla      0      0  
Demokrasi ! 7 Şubat 2010 Pazar 21:05

Güneydoğu'da dönen usülsüzlük , terör , üçkağıt , kaçakçılık acaba hangi bölgede var bu kadar ? Her türlü acayiplik mevcut ve nedense demokratik açılımlar da o bölge için açılıyor ! Ülkeye beş kuruşluk faydası yok o bölge koskoca ülkeden besleniyor , zarar veriyorlar çalışma,üretme yok , milletin sırtından besleniyorlar terör estiriyorlar bir de hak ve özgürlük istiyorlar neyin hakkı özgürlüğü bu hadi ordan derler adama ,Doğu bölgelerinin ne suçu var canı taş mı onların ?? Doğu açılımı istiyoruz

Yorumu oyla      0      0  
Z.ARAZ 7 Şubat 2010 Pazar 20:55

ÇOK ZAMANDIR DUYMAYA HASRET KALDIĞIMIZ TÜRKİYE GERÇEĞİNİ İFADE ETTİĞİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER SAYIN HOCAM.

Yorumu oyla      0      0  
cemalettin sevgaç 7 Şubat 2010 Pazar 14:10

Hocam o güzel yüzüne gurban olurum. ne güzel demişsin. Allahım senden razı olsun.

Yorumu oyla      0      0  
yılmaz arslan 7 Şubat 2010 Pazar 14:08

KPSS'ye dikkat! Güneydoğuda kopya serbest diyorlar. hatta Erzurum'dan bile oraya sıonava girmek için gidernler varmış. Dikkat.

Yorumu oyla      0      0  
123 7 Şubat 2010 Pazar 14:07

BRAVO HOCAMMMM: ALLAH SENDEN RASI OLSUN. İsmetullah karacan

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EKSPRES’TEN YERİNDE ÇAĞRI…
“ Erzurum’u sev… Erzurum’da kal… Nüfus kaydını Erzurum’a al… Plakanı 25’e ...
ERZURUM GENÇ DOKTOR'A AĞLIYOR!
ERZURUM Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'nde anestezi ve reanimasyon uzmanı ...
Erzurum'u sevmek lafla olmaz
Vali Öztürk; “Erzurumluluk gurur abidesidir. Ancak Erzurum’u sevmek lafla ...
 
Koçak'tan dadaşça çıkış
Rektör Koçak, göç olayından duyduğu rahatsızlığı, Ege’de yaşayan Erzurumlulara ...
'Karikatür Bakan' sözüne tepki
MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Dışişleri Komisyonu üyesi olan Deniz ...
Ege'den Palandöken'e sıla-i rahim
Ege Bölgesi Erzurum Dernekleri Birliği Federasyonu Başkanı Muzaffer Okumuş ...
 
Evren ismi değişmeli mi?
Evrenpaşa Mahallesi sakinleri, mahalle isminin değiştirilmesini istedi. ...
Ceza yükünü nasıl taşıyacaklar?
Ulaştırma Bölge Müdürlüğü, kural ihlalinde bulunan yük ve yolcu taşımacılarına ...
Başka şehirde mi yaşıyoruz?
Ekonomik durgunluğun tavan yaptığı Erzurum’da enflasyon rakamlarının düşük ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva