Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>EKONOMÄ°
5 Aralık 2017 Salı - 11:33

TKK'dan Erzurum çiftçisine ısınma desteği

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği çiftçiyi ısıtan bir desteğe imza attı. Bu yıl üretim noktasında hüsrana uğrayan çiftçiye, Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, uygun fiyattan kömür dağıtımı yaptı.

TKK dan Erzurum çiftçisine ısınma desteği

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, kurum bünyesinde yaptıkları çalışmalarla ilgili değerlendirmelerini paylaştı.

Üreticinin bu yıl yaşanan kuraklık nedeniyle hububatta istediği ürünü ve verimi alamamasının getirdiği olumsuzlukları değerlendiren Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdürü Ali Karaarslan, bu noktada istenilen performansın yakalanamadığını kaydetti. Önümüzde ki sezon için mazotla ilgili yeni düzenlemeler yaptıklarını kaydeden Karaarslan, çiftçinin zorlu kış ısınma ihtiyacını da temin etmek üzere kaliteli ve güvenilir firmalarla yaptıkları sözleşmeler çerçevesinde de uygun fiyattan kömür dağıtımı yaptıklarını belirtti.

Yörede özellikle süt hayvancılığı yapan işletmelerde, silaj kullanma konusunda bir çekincenin olduğunu aktaran Karaarslan, çiftçinin daha çok kesif yeme yöneldiğini dile getirdi. Özellikle mısır silajının yörede yaygınlaşması için çalışmalar yaptıklarını belirten Karaarslan, Bu sene yaklaşık 3 bin ton civarında paketli silajlık mısır satışımız oldu” dedi.

“CİDDİ BİR YÜKSELİŞ TRENDİ YAKALADIK” 

2017 yılı itibari ile özellikle gübre, karma yem, zirai alet-makine ve ihtiyaç maddelerinden olan kömür konusunda ciddi bir yükseliş trendi yakaladıklarını belirten Karaarslan, “Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği olarak Merkez Birliğimiz tarafından her yıl olduğu gibi, 2017 yılı için de bize verilmiş olan hedefleri en yüksek düzeyde karşılamak temin etmek, ortaklarımıza da bu hizmetleri ulaştırmak adına yıl içinde özellikle gübre, karma yem, zirai alet-makine ve ihtiyaç maddelerinden olan kömür konusunda ciddi bir yükseliş trendi yakaladık.  Bunun yanın da tabi özellikle ilimizde yaşanan kuraklık nedeniyle hububatta istenilen beklenilen ürünü, verimi üreticimiz alamadı. Bize de bunun dönüşü çok pozitif olmadı. Biz her yıl istiyoruz ki hububat alımında, özellikle arpa, buğday, çavdar alımında çiftçimize, üreticimize ortak ürünleri değerlendirme kapsamında faydalı olalım.  Çünkü değerinde alalım, kıymetinde alalım hem bunda üreticimiz alın terini hakkıyla kazanmış olun, hem de burada üreticimizin bize olan borçlarını, kredi alacağımız karşılık mahsul edelim, ya da nakit olarak ödeyelim istiyoruz. Bu yıl bu konuda istediğimiz ürünü, performansı yakalayamadık. Bunun sebebi de iklim şartları ve kuraklığın olması. Bunun bize yansıması karma yem konusunda pozitif oldu, ancak hububatında eksi bir yansıması odu. Çiftçimize bu konuda çok faydalı olmak istememize rağmen ürün olmadığı için insanlarımızda, ürünlerini bizlere getiremediler. Tabi her yıl böyle geçecek diye bir şey yok, iklim şartlarında doğrultusunda meydana gelen bir şey” diye konuştu.

“ÖNÜMÜZDE Kİ SEZON MAZOTLA İLGİLİ CİDDİ PROJELERİMİZ VAR”

Mazotla ilgili yenilemelere gideceklerini kaydeden Karraarslan,  “Bu sene çiftçimize yine Tarım Bakanlığının bize vermiş olduğu görevler çerçevesinde Genç Çiftçi Projelerine dâhil olduk. 57 tane küçükbaş ve büyükbaş Genç Çiftçi projesi yaptık. Çiftçilerimize proje kapsamında Bakanlık tarafından öngörülen teslimatlarını yaptık. Yine önümüzde ki sezon için mazotla ilgili ciddi projelerimiz var. Mazot filolarımızda yenilemeler yapıyoruz.  Mazotu verirken çok ciddi imkânlar sunuyoruz. Çiftçimiz bugün aldığı fiyattan 5 ay sonrasında aynı fiyattan ödemek kaydıyla vade yapıyoruz, peşin satışlarda yüzde 4 pompa fiyatı üzerinden indirim uyguluyoruz. Bu da çiftçimiz tarafından çok benimsendi ve tutuldu” ifadelerini kullandı.

 

UYGUN FİYATTAN KÖMÜR DAĞITIMI

Çiftçinin ısınma ihtiyacını da temin etmek üzere kaliteli ve güvenilir firmalarla yapılan sözleşmeler ile uygun fiyattan kömür dağıtımı yaptıklarını söyleyen Karaarslan, “Çiftçimizin ihtiyaç malzemeleri kapsamında verdiğimiz kömür var. Soğuk bir iklime sahibiz ve insanlarımızın bu zorlu kış şartlarında ihtiyacı olan esas ihtiyaçlarından biri olan ısınma ihtiyacını da temin etmek üzere kaliteli ve güvenilir firmalarla yaptığımız sözleşmeler çerçevesinde uygun fiyattan kömür dağıtımı yapmaktayız. Gerek nakdi, gerek ayni kredilerimizden çiftçimizi üreticimizi yararlanmaktayız” dedi.

MISIR SİLAJI YÖREDE YAYGINLAŞMALI

Yörede mısır silajının yaygınlaşması gerektiğini belirten Karaarslan, bul yaklaşık 3 ton dağıtım yaptıklarını ifade ederek,  “Yörede özellikle damızlık işletmelerimizde süt hayvancılığı yapılmasına rağmen, hayvanlarımıza silaj verme noktasında bir ürkeklik var, daha doğrusu böyle bir alışkanlık yok. Hayvanlarımızın ihtiyacı olan enerjiyi daha çok kesif yeden karşılamaya çalışıyorlar. Biz bu yörede bunu yaymaya çalışıyoruz. ;Özellikle mısır silajı batı bölgelerinde çok ciddi bir şekilde kullanılıyor. Bu sene aşağı yukarı 3 bin ton civarında bir paketli silajlık mısır satışımız oldu. Ama bunun daha da yaygınlaşması lazım. 2 türlü faydası var; hem enerjisi yükse, hem hayvanlarımızın ihtiyacı olan kaba yem kısmını da buradan temin edebilir, bunun yanında fiyatı da uygun. Yöremizde de saman sıkıntısı ile ilgili yaşanan fiyat artışları olduğu dönemde insanlarımızın silaja yönelmesine çok büyük fayda görüyoruz” şeklinde konuştu.

 
Şimşek’ten Yeni Sistem açıklaması
 
ATAÜNİ'de 2 bin engelli öğrenci eğitim alıyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
MÜSİAD Oltu'da toplandı
MÜSİAD Erzurum İl yönetimi her haftanın ilk günü yapış oldukları hafta ...
Erzurum Kasım ayı TÜFE’si açıklandı
TÜİK Kasım ayı Erzurum İstatistik Bölgesi TÜFE sonuçlarını açıkladı
Erzurum’dan ihracatta yüzde 7.74’lük artış
Erzurum’dan bu yılın ocak-kasım ayları arasında gerçekleştirilen ihracat, ...
 
Erzurum’dan ihracat 19 milyon doları aştı
TİM Kasım ayı ihracat rakamlarını paylaştı. Erzurum’dan kasım ayında 1.7 ...
Çiftçilerin borçları 1 yıl ertelendi
Başbakan Binali Yıldırım’ın talimatı ile çiftçilerin borçları 1 yıl ertelendi.
Erzurum’da 10 ayda 182 şirket kuruldu
Erzurum’da 2017 yılının on aylık diliminde 182 yeni şirket kurulduğu açıklandı. ...
 
Erzurum’da 16 yılda 394 yatırım yükseldi
Erzurum’da bu yılın ekim ayında 1 bölgesel, 4 genel toplam 5, 2017 yılının ...
Bin 916 kişiye istihdam imkanı
Hizmete aldığı tesisler ile ülke kalkınmasına büyük katkı sağlayarak bölgenin ...
YTHE Projesi başladı
Ak Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı, Türkiye'de Yolcu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva