Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Dadaşlar 19 Mayıs coşkusunu paylaştı
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Allahuekber Dağı eteklerinde milli coşku
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
HABERLER>SPOR
4 Aralık 2010 Cumartesi - 05:10

TRT de olmasa yandık..

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın resmi yayıncısı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), organizasyon için inşa edilen tesislerden yaptığı canlı yayınlarını sürdürüyor.

TRT de olmasa yandık..

25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın resmi yayıncısı Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT), organizasyon için inşa edilen tesislerden yaptığı canlı yayınlarını sürdürüyor. Her hafta farklı bir tesisten yapılan yayınla organizasyonun tanıtımını gerçekleştiren TRT canlı yayınını bu hafta, Kiremitlik Tepe’de bulunan Atlama Kuleleri’nden gerçekleştirdi. TRT Muhabiri Murat Kaban’ın sunduğu ve sabah haberlerine canlı yayınla bağlanılan programa katılan; Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, Gençlik Spor İl Müdürü ve Tesisler Komitesi Direktörü Fatih Çıntımar, Gönüllüler Komitesi Direktörü Nurinisa Esenbuğa ve Çevre Komitesi Direktörü Zeynep Eren organizasyon için gerçekleştirilen çalışmalar hakkında yöneltilen soruları cevaplandırdı.
TESİSLERİN RESMİ AÇILIŞI 7 OCAK’TA
Programa katılan Gençlik Spor İl Müdürü ve Tesisler Komitesi Direktörü Fatih Çıntımar, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları için inşaa edilen tüm tesislerin tamamlandığını söyledi. Tesislerin resmi açılışlarının 7 Ocak’ta gerçekleştirileceğini belirten Çıntımar, ‘’Şu an çalışmalarımız yüzde 100 oranında tamamlandı. Bütün tesislerin geçici kabulunu gerçekleştirdik. Tesislerin içerisindeki tefrişatla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Bu çalışmalarda bu ayın 30’unda bitirilecek. Önümüzdeki ayın 7’sinde tüm tesislerin resmi açılışı yapılacak. Bugüne kadar  tesislerimizde iki adet test müsabakası gerçekleştirdik. Buradaki yarışmalarda kış oyunlarına hazır hale geldiğimizi gördük’’ dedi. Yöneltilen bir soru üzerine hava sıcaklığının mevsim normallerinin üstünde devam etmesinden endişe duymadıklarını ifade eden Fatih Çıntımar, ‘’Kar yağmamasıyla ilgili bir endişemiz yok. Kar mevsimine henüz var, biz birinci ayın ilk haftası kar bekliyoruz. Ondan sonrada yağan kar bizim işimizi görecek. İhtiyaç olduğunda da bütün pistlerde suni kar yağdırma sistemlerimiz var. Ben burda bize bütün tesislerimizde ve Erzurum 2011 Kış Oyunları’na destek veren, başta Başbakanımız olmak üzere sayın Bakanımıza, eski Genel Müdürümüz Mehmet Atalay’a, şu an ki Genel Müdürümüz Yunus Akgül’e, valilerimize ve belediye başkanlarımıza teşekkür ediyorum’’ dedi.
GÖNÜLLÜ BAŞVURUSU 10 ARALIK’TA BİTECEK
Düzenlenen canlı yayına beraberindeki gönüllülerle birlikte katılan Erzurum 2011 Genel Koordinatörlüğü Gönüllüler Komitesi Direktörü Nurinisa Esenbuga, gönüllü başvurusunun 10 Aralık’ta tamamlanacağını söyledi. Organizasyona gönüllü başvurusunun beklenilenin çok üstünde gerçekleştiğini ifade eden Esenbuğa,‘’Spor organizasyonlarında başarının yüzde 60’ı gönüllülere aittir. Bizim organizasyonumuzda da onlara çok büyük görevler düşüyor. Organizasyonumuza 6500 gönüllü başvurusu gerçekleştirildi. Bu başvurular arasından 2011 adet gönüllü seçeceğiz. 10 Aralık’ta başvurularımızı tamamlayacağız. Görevlendirilecek 2011 gönüllü içinden yüzde 10’u kent dışından olacak. Çok farklı gönüllü profilimiz var. Ev hanımı, öğrenci ve farklı mesleklerden başvurular alıyoruz’’ dedi.
EREN: ORGANİZASYONUMUZ ÇEVREYE DUYARLI  
Programın canlı yayın konuklarından olan Çevre Komitesi Direktörü Zeynep Eren ise, ‘’Beyaz Erzurum, Yeşil Universiade’ sloganıyla bugüne kadar çevreye duyarlı bir çok proje gerçekleştirdiklerini söyledi. Eren konuyla ilgili olarak, ‘’Beyaz Erzurum Yeşil Universiade sloganıyla ana amacımız oyunların çevreye duyarlı bir organizasyon olduğunu göstermektir. Bunun için en başta tüm tesislerimizde ve oyunlar köyünde oluşacak katı atıkları geri dönüşüme uygun olarak toplayacagız. Bu çalısma Erzurum’da ilk olacak. Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanlığıyla ortak çalışıyoruz. Bunun dışında 20 Ekim tarihinde atlama kuleleri etrafında bir universiade ormanı oluşturduk. Daha sonra tesisler civarında bulunan başıboş hayvanların toplanmasını sağladık. Çeşitli çevresel çalışmalar düzenliyoruz. Önümüzde ki günlerde halkımıza naylon poşetlerin çevreye olan zararını anlatacak ve bez torbalar dağıtacağız’’ dedi.  

 
Eğitim sorunları bitecek mi ?
 
Vatandaş kirli, Müdür temiz diyor..
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Televizyoncu 5 Aralık 2010 Pazar 19:11

Hani DOğu TV , nerede Kanal 25 veya başka kanalımız yokmu bu nasıl tekelleşme böyle ?

Yorumu oyla      0      0  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kanka sokağa indi
Erzurum'da düzenlenecek 2011 Kış Oyunları'nın maskotu olan Kanka, sokağa ...
Wang zoru başardı
Buz Sporları Federasyonu tarafından bir yıl önce Short Track (sürat pateni) ...
Boks Federasyonunda neler oluyor?
Erzurumlu Eyüp Gözgeç'in başkanlığını yürüttüğü Boks Federasyonunda istifaların ...
 
Palandöken Curlingcileri ağırlıyor
Curling Bayan Milli takımı, Erzurum’da karargah kurdu. Türkiye’nin ilk ...
Tanıtım işi AK Parti'ye kaldı
AK Parti İl Başkanlığı Erzurum halkını 2011 kapsamında yapılan tesislerle buluşturacak.
Kuleler Erzurum'un simgesi oldu
Erzurum’un adeta simgesi haline gelen atlama kuleleri, muhteşem ihtişamıyla ...
 
Akdağ curling’i sevdi
Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 61 gün kalan ...
Hız yarışmasında 'paten topladık'
Erzurum'da, düzenlenen Hız Pateni Anadolu Kupası Test Yarışları sona erdi.Türkiye ...
Rüya, kabus olmasın..!
2011 Kış Oyunlarıyla ilgili yatırımlar son kez Erzurum'da gözden geçirildi. ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva