Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
Ömer Arda Kara Futsal U19 Millî Takımı'nda
MEB’den yeni bir ilk
MEB’den yeni bir ilk
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Gazze’de can kaybı 35 bin 272’ye yükseldi
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Kurtulmuş: 'TBMM anayasa yapma yetkisine sahiptir'
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
Yılmaz yerel seçim yaklaşımlarını paylaştı
HABERLER>GÜNDEM
2 Eylül 2010 Perşembe - 09:55

Tank Namluları Millete Dönmeyecek

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 12 Eylül 1980 Günü Tanklarla Uyandıklarını Belirterek, Bu Sefer Yine Aynı 12 Eylül'de, Vazifesi Milleti Korumak Olan Tankların Namlularının Bir Daha Millete Dönmeyeceğini Söyledi. Bakan Recep Akdağ, 'Referanduma Evet' Mitingleri Kapsamında Erzurum'un En Uzak İlçelerinden Karaçoban'a Geldi.

Tank Namluları Millete Dönmeyecek

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, 12 Eylül 1980 günü tanklarla uyandıklarını belirterek, bu sefer yine aynı 12 Eylül'de, vazifesi milleti korumak olan tankların namlularının bir daha millete dönmeyeceğini söyledi.

Bakan Recep Akdağ, 'Referanduma Evet' mitingleri kapsamında Erzurum'un en uzak ilçelerinden Karaçoban'a geldi. Eşi ve 2 kızı ile birlikte Polis helikopteriyle Bitlis'ten Karaçoban'a gelen Bakan Akdağ, burada kalabalık bir grup tarafından karşılandı. Daha sonra vatandaşlara hitap eden Bakan Akdağ, referanduma 'evet' çağrısında bulundu.

'Sandığa gitmeyin' diyen partilere değinen Bakan Akdağ, Karaçobanlılardan, kendi vicdanlarının sesini dinlemelerini istedi. Sandığa giderek evet oyu kullanmalarını isteyen Bakan Akdağ, referandumdan 'evet' çıkması halinde Ramazan Bayramı ve demokrasi bayramı olmak üzere çifte bayram yaşanacağını söyledi. Referanduma 'evet' diyenlerin demokrasiyi isteyen, halkın iradesini yüksekte tutanlar olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, Karaçobanlıların kendilerine bidon kafalılar diyenlere 12 Eylül'de en iyi cevabı vereceğini vurguladı. 1980 darbesini hatırlatan Bakan Akdağ, "Bir 12 Eylül sabahı güne tanklarla uyanmıştık. O tankların esas vazifesi milleti korumaktır. Referandumdan sonra o tankların namluları bir daha millete dönmeyecek." dedi.

Anayasayı insanı kıymet verdikleri için değiştirdiklerini dile getiren Bakan Akdağ, helikopter ve uçak ambulanslarla yapılan hizmetlere değindi. 2003 yılına kadar doğru düzgün ambulans olmayan Karaçoban'dan bir yıl içerisinde 12 hastanın helikopterle Erzurum'a kaldırıldığını dikkat çeken Bakan Akdağ, bu hizmetin bir zamanlar hayal olduğunu vurguladı. Vatandaşı muayene kapılarından kurtardıklarını söyleyen Bakan Recep Akdağ, bu uygulamaya CHP'nin engel olmaya çalıştığını anlattı.

Türkiye'de Sağlık Bakanlığı'nda 28 bin uzman doktor bulunduğunu kaydeden Bakan Akdağ, "Bunlardan sadece 2 bin 370'inin muayenehanesi var. CHP bunlar için Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor. Sağlık bakanınız olarak sizin yüzünüzü şu ana kadar sağlık alanında yere baktırmadım. Sizlerin duası arkamızda oldukça kimseden korkmayız." diye konuştu.

Bakan Akdağ, 1950'de Türkiye'ye demokrasi geldiğinde milletin çok sevindiğini hatırlattı. Akdağ, "Milletimizin üzerinde o zaman bir güç vardı. Ezanı aslıyla okutmadılar. Başbakan Adnan Menderes iktidara geldiğinde herkes sevinmişti. 1960 darbesiyle o insanı astılar. Sonra 1980'de darbe yaptılar. İşte biz bu darbe anayasasını değiştiriyoruz. Bu referandumla 12 Eylül'de darbelere hayır diyoruz. YAŞ kararlarıyla askeriyeden atılan subaylarımız haklarını arayamıyorlardı. Bu anayasa değişikliğiyle ordudan ihraç edilen subaylar mahkemelerde haklarını arayabilecek. Van Savcısı Ferhat Sarıkaya, Şemdinli'deki olayları araştırırken o zamanki genel kurmay başkanının ismini iddianameye yazmıştı. Bu insan mesleğinden ihraç edildi. HSYK'nın çoluk çocuğuna ekmek parası götürüyor musun demeden ihraç ettiği bu savcı da hakkını arayabilecek." ifadelerini kullandı.

'Sandığa gitmeyin' diyenleri eleştiren Bakan Akdağ, bazılarının bir taraftan hem demokrasi ve özgürlük dediğini, bir taraftan da sandığa gitmediğini söyledi.

Bakan Akdağ, miting sonrası bir lokantada vatandaşlarla bir araya geldi. Bu sırada Bakan Akdağ'ın önüne çıkan Sercan Özmen adlı çocuk, Bakan Akdağ'a hormon zayıflığı olduğunu söyledi. Bakan Akdağ, danışmalarına talimat vererek, gerekenin yapılmasını istedi.
 

 
Başbakan Erdoğan, Erzurum'a Geldi
 
Kılıç'tan "12 Eylül milat olacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Başbakan Erdoğan, Erzurum'a Geldi
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, özel uçak 'ANA' ile 13.10'da Erzurum'a geldi.
Milli Eğitim'e şok baskın
il Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube ...
Cengiz basınla buluştu
Yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelen Aziziye Belediye Başkanı ...
 
ESKİ'den Skandal uygulama
ESKİ Genel Müdürlüğüne ait bir vidanjör, içinde bulundurduğu mikrop yüklü ...
Vali'den örnek dayanışma..
Erzurum Valisi Sebahattin Öztürk ramazanda şehit ailelerini unutmadı. ...
Ramazan durgunluğu
Erzurum’daki lokantaların Ramazan bilançoları belli oldu. Çok sayıda lokanta ...
 
Hamam deyip geçmeyin!
Erzurumlu bayanların hamam kültürü araştırma konusu oldu. Uzmanlar tarafından ...
Olay kitabın yazarı konuşuyor
Hanefi Avcı, NTV'de Mirgün Cabas ve Ruşen Çakır'ın sorularını yanıtlayacak:
Ne Hallere Düştük!
HAKKARİ’de bir ay önce PKK’lıların silahlı ve el bombalı saldırı düzenlediği ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva