Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
Işıkhan: 'İstihdam 32 milyon 423 bin kişiye yükseldi'
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
SGK’dan 7 bin anne ve bakıcıya destek
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Şubat ayı işsizlik verileri açıklandı
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Gazze’de can kaybı 33 bin 729’a yükseldi
Türk Medyası Filistin’in yanında
Türk Medyası Filistin’in yanında
HABERLER>GÜNDEM
8 Aralık 2022 Perşembe - 04:22

Tarımda Aras Havzası gündemi

Öksüz, ‘Aras Nehri Havzası ülkemiz ve bölgemiz için elbette çok önemli bir konumdadır. En büyük nimetlerden biri olan sudan en etkin şekilde yararlanılması, su baskınları ve taşkınlardan insanlarımızın korunması, sulak alanların korunması, içme suyunun etkin şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.’

Tarımda Aras Havzası gündemi

Öksüz, ‘Aras Nehri Havzası ülkemiz ve bölgemiz için elbette çok önemli bir konumdadır. En büyük nimetlerden biri olan sudan en etkin şekilde yararlanılması, su baskınları ve taşkınlardan insanlarımızın korunması, sulak alanların korunması, içme suyunun etkin şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir.’ dedi

Kars’ta Aras Havzası Havza Yönetim Heyeti Toplantısı düzenlendi.
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün başkanlığında, Ardahan Valisi Hüseyin Öner, Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Maruf Aras, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Biber, DSİ 24. Bölge Müdürü Şükrü Baysal ve diğer heyet üyelerinin katılımıyla Kars DSİ 24’üncü Bölge Müdürlüğü Toplantı Salonunda yapıldı.
DSİ 24. Bölge Müdürü Şükrü Baysal’ın yaptığı açılış konuşmasının ardından, Su Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Maruf Aras’ın sunumuyla toplantı devam etti.
Daha sonra söz alan Aras Havzası Yönetim Heyeti Başkanı Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz, temel yaşam kaynağı olan suyun öneminin her geçen gün artmakta olduğunu söyledi.
Öksüz, “Günümüzde dünya nüfusu hızla artmakta, buna karşılık içilebilir ve kullanılabilir su kaynakları ise çeşitli sebeplerle azalmaktadır. Bu durum da, suya olan ihtiyacın her geçen gün daha da artmasına neden olmaktadır. Dünya üzerinde birçok ülke şimdiden su sıkıntısıyla karşı karşıya kalmış durumdadır. Bugün dünya nüfusunun yüzde 30’undan fazlası yetersiz su kaynağı problemiyle mücadele etmekte, bu oran her geçen gün daha da artmaktadır. Hızla artan nüfus, artan kullanım gereksinimleri, doğal dengeyi bozabilen iklim değişiklikleri, küresel ısınma ve bilinçsiz kullanım gibi birçok sebepten dolayı önümüzdeki on yıl içinde dünya nüfusunun yüzde 60’ının su sıkıntısıyla karşı karşıya kalabileceği öngörülmektedir. 2025 yılında 2 milyardan fazla insanın su sıkıntısı çekeceği öngörülmüştür” dedi.
Türkiye’nin sanıldığı gibi su zengini bir ülke olmadığı hatta su fakiri ve su stresi altındaki bir ülke konumunda olduğunu, nüfus artış hızına göre yakın bir gelecekte su kıtlığı çeken ülke konumuna gelebileceğine dikkat çeken Öksüz, “Yapılan çalışmalarda ülkemizde, kaynaktan çekilen suyun önemli bir bölümünün son kullanıcıya ulaşıncaya kadar kaybolduğu da tespit edilmiştir. Ülkemiz genelinde ortalama su kayıp oranının yaklaşık yüzde 33 olduğu göz önüne alındığında, ilgili mevzuat çerçevesinde belediyeler başta olmak üzere ilgili tüm kurumlarca bu konuda da acil önlem alınması gerekmektedir. Aras Nehri Havzası ülkemiz ve bölgemiz için elbette çok önemli bir konumdadır. Sahip olduğumuz bu havzanın etkin yönetimi, insanlar ve tüm canlılar için en büyük nimetlerden biri olan sudan en etkin şekilde yararlanılması, zaman zaman meydana gelen su baskınları ve taşkınlardan insanlarımızın korunması, sulak alanların korunması, içme suyunun etkin şekilde değerlendirilmesi gerekmektedir. Olumlu ve olumsuz tüm argümanların değerlendirilerek, iyi planlanmış bir program ile Valiliklerimiz ve Kurumlarımız arasında koordinasyon sağlayarak toplantılarımızı amacına ulaştırmamız büyük önem arz etmektedir. Bu konuda elbette hepimize büyük görev ve sorumluluk düşmektedir” diye konuştu.
Kars Valisi ve Belediye Başkan Vekili Türker Öksüz’ün konuşmasının ardından, taşkınlar, sel, iklim değişikliği, dere ıslahı, kuraklık gibi konularda sunumlar yapıldı.
Ayrıca Aras havzasında yaşanan sorunlar, talepler ve önerilerin istişare edildi. Toplantı Vali Türker Öksüz’ün yaptığı değerlendirmenin ardından toplantı sona erdi.

 
TÜİK Sağlık harcamaları verilerini paylaştı
 
‘Ovit’te 4 mevsim dağ turizmi’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
TÜİK Sağlık harcamaları verilerini paylaştı
Toplam sağlık harcaması 2021 yılında bir önceki yıla göre yüzde 41,6 artarak ...
56 yıldır dinmeyen acı
Erzurum’da, 7 Aralık 1966 tarihinde Yeşildere 247. Piyade Alayı'nda yaşanan ...
'Türk Dünyası yeni bir ufka açılıyor'
Ahmet Yesevi Üniversitesi tarafından diplomatik ilişkilerin 30’uncu yılında ...
 
Kızıldağ ve Sakaltutan beyaz örtüye büründü
Doğu Anadolu Bölgesinin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili olmaya başladı.
Tarih Yazan Çocuklar Hınıs’ta
Büyükşehir Belediyesi himayelerinde Erzurum’da hayata geçirilen tarih ...
Doğu Anadolu’da ‘Buğday Tanesi’ gündemi
Engelli Milletvekili Serkan Bayram'ın hayat hikayesinin konu edildiği ...
 
Doğu’dan 2 ürün daha coğrafi işaret aldı
Malatya’nın zengin mutfağında yer alan Pöçüklü Lahana Sarması (Nahna Köftesi) ...
Türkgözü sınır kapısı inşaatı devam ediyor
Türkiye’nin Kafkaslara açılan Posof Türkgözü Sınır Kapısı inşaatı çalışmaları ...
5 zincir market savunma yaptı
Aralarında 5 zincir marketin de bulunduğu hızlı tüketim malları sektöründe ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva