KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Baruş Şehit Ailelerinin duasını aldı
Baruş Şehit Ailelerinin duasını aldı
KUDAKA'da Mesleki Mükemmeliyet Merkezi gündemi
KUDAKA'da Mesleki Mükemmeliyet Merkezi gündemi
Işıkhan: Kalkınma yerelden başlar
Işıkhan: Kalkınma yerelden başlar
Erdoğan’dan Babalar Günü mesajı
Erdoğan’dan Babalar Günü mesajı
Gençlerden Erdoğan'a Babalar Günü sürprizi
Gençlerden Erdoğan'a Babalar Günü sürprizi
HABERLER>TÜRKİYE
22 Haziran 2026 Pazartesi - 04:20

Tekin, yeni ve eski Türkiye'yi karşılaştırdı

Bakan Tekin, Bülent Ecevit döneminde Cumhuriyetin 100. yılı için bakanlığa gönderilen tarihi mektuplar ile eski ve yeni Türkiye kıyaslaması yaptı.

Tekin, yeni ve eski Türkiye yi karşılaştırdı

Bülent Ecevit döneminde Cumhuriyetin 100. yılı için bakanlığa gönderilen tarihi mektuplar ile eski ve yeni Türkiye kıyaslaması yapan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "O dönem öğretmenler okullarda farelerin cirit atmadığı, bir tane bilgisayarın bulunduğu sınıfları hayal ediyordu. Eski Türkiye ile yeni Türkiye arasındaki farkı bu mektuplar ortaya koyuyor" dedi.
Denizli'de AK Parti Genişletilmiş İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, partililer ile bir araya geldi. AK Parti döneminde yapılan hizmetlerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde yapıldığını ifade eden Bakan Tekin, "Allah Cumhurbaşkanımızdan razı olsun. Eğer Cumhurbaşkanımız bunları yapıyor ise eğer bizler bu hizmetleri yapabiliyorsak arkamızı döndüğümüzde dimdik duran, heyecanlı bu teşkilatın hakkı var. Hakkınızı helal edin, Allah hepinizden razı olsun. Bir şeyler yapabiliyorsak, biz eğer hizmetlerimizi yapabiliyorsak, biz eğer devlet malını, kamu malını vatana millete hizmet edecek şekilde kullanıyorsak, biz eğer baklava kutularında para taşıyan belediye başkanlarından değil de, millete hizmet aşkı ile çalışan belediye başkanlarına sahipsek arkamızda dimdik duran bu teşkilatın hakkı var" dedi.

"Muhafazakar Anadolu insanlarına denildi ki, "Siz çok dürüstünüz. Siz siyaset yapmayın"
Muhafazakar insanların uzun yıllar siyasetten engellendiğini vurgulayan Bakan Tekin, "Siyasetin dürüstlük üzerinde kurulmuş bir ilişki olduğuna inanıyorum. Hatırlayın 1970'li yıllarda Yeşilçam'da filmlerinde siyaset hep ahlaki olarak sorumlu, karakteri zayıf insanların yaptığı iş olarak gösterildi. muhafazakar Anadolu insanlarına denildi ki, 'Siz çok dürüstünüz. Siz siyaset yapmayın. Siz siyasetin dışında kalın.' Bilinçaltımıza bu işledi. Sonra siyasete girmeye başlayınca bu sefer de 10'ar yıllık periyotlarla darbeler ile önümüz kesildi. Darbelerle yapılmak istenen şeyler engellenmeye çalışıldı. 2001 yılında Cumhurbaşkanımız 'Artık Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' dedi" diye konuştu.
Bakan Tekin, Başbakan Ecevit döneminde cumhuriyetin 100. yılına gönderilen mektupları açıkladı. Eski Başbakan Bülent Ecevit döneminde hayata geçirilen "Cumhuriyetin 100. yılında nasıl bir Türkiye bekliyorsunuz?" projesi kapsamında 23 yıl önce öğretmenlerin Milli Eğitim Bakanlığına gönderdiği mektupları açıklayan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Eski Türkiye ile ilgili eğitime dair konuları sizlerle paylaşayım. Eski Türkiye'de eğitim nasıldı? Bugün nasıl? Ben bunu anlatırken muhalefetin milletvekilleri, muhalefet siyasi partiler bana kızıyorlar. Benim sözlerimden alınıyorlar, rahatsız oluyorlar. 2023 yılında elime bir dosya geçti. Ben de o dosya üzerinden anlatıyorum bunları. Peki o dosya ne? Rahmetli Bülent Ecevit Başbakan iken 2002 yılında bir proje başlatıyor. Diyor ki 'Cumhuriyetin 100. yılı yaklaşıyor. Cumhuriyetin 100. yılında nasıl bir Türkiye istiyorsunuz? Herkes mektup yazsın' diyor. Başlatılan proje PTT üzerinden yürütülüyor. 29 Ekim 2023 günü PTT o mektupları bana teslim etti. O mektuplar AK Parti iktidarı başlamadan önce Türkiye'ye özgü mektuplar. O gün eğitim nasılmış? Ben anlatayım. Bir öğretmenimiz orada 100. yıldaki Milli Eğitim Bakanlığına yazdığı mektupta, 'İnşallah Cumhuriyetin 100. yılında 45-50 kişilik sınıflarda ders yapabilirim' diyor. 2002 yılında bir öğretmenimizin hayali 45-50 kişilik sınıfta ders yapabilmek. Bugün Denizli'de sınıf başına düşen öğrenci sayımızı liselerde 9, ortaokul ve ilkokullarda 12-15. Bir başka öğretmenimiz diyor ki, 'İnşallah cumhuriyetin 100. yılında koridorlarında farelerin cirit atmadığı bir okulum olur.' Arkadaşlar bütün inşaatlarımız 1. sınıf inşaat. Doğalgazına kadar tüm ihtiyaçları tamamlanmış. Bunu siz yaptınız arkadaşlar. Allah razı olsun sizlerden. Bir başka öğretmenimiz diyor ki, 'İnşallah cumhuriyetin 100. yılında ben çocuklarımızı tuvalet ihtiyacını gidermek için okul dışına göndermek zorunda kalmam.' 22 -23 yıl önce okullarımız nasılmış? Şimdi nasıl? O yüzden eski Türkiye'yi sık sık hatırlamak lazım. Mesela bir başka öğretmenimiz diyor ki, 'İnşallah Cumhuriyetin 100. Yılında okulumuzda bir tane bilgisayar olur.' Şu anda 65 bin okulumuzun tamamı internet erişim hattıyla birbirine bağlı durumda. 65 bin okulumuzun tamamında ücretsiz internet hizmeti veriyoruz. 65 bin okulumuzdaki 650 bin sınıfımızın hepsinden devasa bir bilgisayar niteliğinde akıllı tahtalar var Öğretmenimiz neyi hayal etmiş? Biz neyi yapmışız? Eski Türkiye nasılmış? Şimdi nasıl bir Türkiye var? Bunlar AK Parti ailesinin Cumhurbaşkanımıza verdiği destekler ve onun sayesinde yaptığımız yatırımlar sayesinde bu noktaya geldik" diye konuştu.

"Sizi eleştirecekler çünkü siz bütün muhalefeti çırak çıkardınız"
CHP'li belediyelerin sadece polemik üretip ve dedikodu yaptığını dile getiren AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da, "Sizin müsteşarlığınız döneminde başlattığınız, bakanlığınız döneminde çok da ileriye götürdüğünüz Mesleki Eğitim Merkezlerimiz (MESEM). Bunun kıymetini en çok Denizli bilir. Çünkü Denizli bir üretim şehridir, çünkü Denizli bir istihdam şehridir. Biz asla ara eleman demiyoruz. Bizim terminolojimiz farklıdır. Biz çırak diyoruz, biz kalfa diyoruz, biz usta diyoruz. Bu şehir önümüzdeki dönemde önümüzdeki 10 yıllarda çıraklığın, kalfaların ve ustaların üzerinden yol yürüyecek. Onun için MESEM noktasında sizlere çok teşekkür ediyoruz. Muhalefet konuda sizi çok eleştiriyor, iş kazaları başka bahaneler diyorlar. İnanın Denizli teşkilatı olarak biz sizin arkanızdayız. Biz sizin her daim yanınızdayız. Sizi eleştirecekler çünkü siz MESEM projesiyle birlikte bütün muhalefeti çırak çıkardınız. Onun için sizlere çok teşekkür ederiz. 2024 seçimlerinden bugüne iki yılda fazla zaman geçti. Bugün biz sadece üç ilçede belediyede hizmet veriyoruz. Geri kalanın neredeyse tamamı CHP'li belediyeler tarafından yönetiliyor. Maalesef son iki yıldır Denizli'mize hiçbir şey yapılmadı. Bunların hiçbir projesi yok. Bunların hiçbir kitabı yok. Bunların hiçbir programı yok. Her şeyden önemlisi bunların bir şey yapmaya niyetleri yok. Onun için biz AK Parti teşkilatı olarak dindik ayaktan durmak zorundayız. CHP'li belediyeler ne yapıyor? Sadece ayda bir kere mecliste toplanıyor dedikodu yapıyorlar, polemik üretiyorlar. Başka hiçbir şey yapmıyorlar. Sonra 1 ay yatıyorlar, yine polemik üretiyorlar" şeklinde konuştu.

 
Tekin ve Çiftçi'den birlik beraberlik mesajı
 
Gençlerden Erdoğan'a Babalar Günü sürprizi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekin ve Çiftçi'den birlik beraberlik mesajı
Türkiye'nin en büyük cemevi Hacıbektaş Horasan Erenleri Dergâhı Cemevi'nde ...
MGK Bildirisi yayımlandı
MGK, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Cumhurbaşkanlığı ...
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi yayımlandı
Mülki İdare Amirleri Atama Kararnamesi Resmi Gazete’de yayımlandı.
 
Erdoğan: 86 milyona hizmet için koşturuyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde gerçekleştirilen ...
Erdoğan: 2026 Türkiye için zirveler yılı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Havalimanı ve Bağlantı Yolları ...
Erdoğan: 'Memnuniyetle karşılıyorum'
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ...
 
Erdoğan: Başkalarıyla değil kendimizle yarışıyoruz
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Edirne’de Selimiye Camii Şerifi’nin ...
Erdoğan: Kızılay, medeniyetimizin kimlik vesikası
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde ...
Erdoğan: 'Biz sadece işimize bakıyoruz'
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye ...
 
YAZARLAR
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
Yurdagül’ün Tokadı: Babasının Malı Değil!
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Darfur’da kan, Sakarya’da çelik, futbolda utanç
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva