Atatürk Üniversitesi 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına önemli katkılar sağlamaya devam ediyor. AÜ’ne ait sosyal tesisler, yerleşke içerisindeki Kredi Yurtlar Kurumu’na ait barınma ortamı, oyunlar süresince kullanılacağından, AÜ, 53 yıllık tarihinde ilk kez özel bir düzenleme yaptı. Cumartesi ve Pazar günleri de eğitime ilave edildi. Bu süreçte gerek öğrenciler gerekse öğretim üyeleri ve personel büyük bir özveriyle çalıştı. Böylece eğitimini akademik takviminden önce tamamlanması sağlandı ve Birinci Yarıyıl, 24 Aralık 2010 tarihinde sona erdi. AÜ’nde, Bahar Yarıyılı 28 Şubat 2011 tarihinde başlayacak.
TÜM TESİSLER TAHSİS EDİLDİ
Atatürk Üniversitesi kültür merkezleri ve sanat galeri salonları uzun bir süredir 2011 Koordinasyon Merkezi tarafından yürütülen çeşitli kültür ve sanat faaliyetlerine ev sahipliği yapıyor. Bu bağlamda onlarca konser, sergi ve konferans, Kültür Merkezi, Kültür ve Gösteri Merkezi ile Sanat Galerisi Salonlarında yapıldı.
Oyunların başlamasıyla birlikte, FISU tarafından talep edilen Oyunlar Köyü’ne yönelik bir Eğlence ve Gönüllü İletişim Merkezi kurulması talebini de yine AÜ karşıladı. Şu anda AÜ Bowling Salonu ve Gönüllü İletişim Merkezi bu amaçla hizmet veriyor. Ayrıca Dershane ve Amfiler Gurubundaki derslikler aylar boyunca 2011 organizasyon toplantılarına tahsis edildi.
ORGANİZASYON GÜVENLİĞİ VE DESTEK HİZMETLERİ
200 kişiden oluşan Atatürk Üniversitesi Özel Güvenlik Ekibi oyunların başladığı günden beri, 24 saat süreyle sporcuların ve tesislerin güvenliğini sağlıyor. Atatürk Üniversitesi’nin bütün makine parkı, taşıma araçları ve karla mücadele araçları, yüzlerce elemanla birlikte, organizasyonda bir aksaklığa meydan vermemek için, özveriyle görev yapmayı sürdürüyor.
İNSAN KAYNAKLARI
Atatürk Üniversitesi, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarına yetişmiş insan gücüyle de ciddi katkılar sağlıyor. Organizasyonun Kültür-Sanat Koordinatörlüğü, Konaklama, Yiyecek-İçeçek Hizmetleri Koordinatörlüğü, Seyirci Hizmetleri ve Biletleme Koordinatörlüğü, Açılış-Kapanış Koordinatörlüğü, Çevre Koordinatörlüğü, Karmaalan Koordinatörlüğü gibi görevler, yine AÜ öğretim üyelerince yürütülüyor.
GÖNÜLLÜLERİN SEÇİMİ VE EĞİTİMİ
Bu süreçte AÜ’nin gerçekleştirdiği bir başka ve önemli faaliyette, oyunlar boyunca görev yapacak gönüllülerin tespit edilmesi ve bunların eğitilmesiydi. Turizm Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Nurinisa Esenbuğa ve ekibi aylarca önceden başlattıkları çalışmayla büyük bölümü AÜ mensubu öğrencilerden oluşan 2 bin 500 civarındaki gönüllünün seçimini ve eğitimini sağladılar. Bu ekip şu anda organizasyonun bel kemiği olma görevini başarıyla yürütüyor.
UNİVERSİADE KIŞ KONFERANSI DÜZENLENDİ
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları kapsamında AÜ tarafından gerçekleştirilen çok önemli bir faaliyet ise 15 ülkeden 260 bilim adamının katılımıyla 80 civarında sözlü ve poster sunumun yapıldığı “Üniversite sporlarının bölgesel kalkınma ve sağlık üzerine katkıları” konulu Universiade Kış Konferansı idi. Katılımcılar, Erzurum’daki kış sporları tesislerinin geleceği konusunda da önemli değerlendirmelerde bulundular.
AÇILIŞ KAPANIŞ PROVALARI VE İNSAN DESTEĞİ
Atatürk Üniversitesi, 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının çok önemli bir aşamasını oluşturan açılış ve kapanış seremonilerinin hazırlık sürecine de kapalı salonları, öğrencileri ve öğretim kadroları üstlendikleri görevlerle oyunların görsel yüzünün ortaya çıkmasına büyük bir katkı sağladı.
YERLEŞKEDE YENİ DÜZENLEMELER
25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları bağlamında gerçekleştirilen bir başka çalışma ise yerleşke içerisinde yeni yolların açılması oldu. AÜ’nin tahsis ettiği arazi üzerinde kurulan Oyunlar Köyü ile yerleşkenin bağlantısını sağlayacak yüksek standartlı yolların açılması, asfaltlanması ve aydınlatılması çalışmaları da yine üniversitenin kendi kaynaklarıyla gerçekleştirildi.