Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
18 Nisan 2018 Çarşamba - 10:45

Trafik karnemiz kırık..!

2018 Mart Dönemi Trafik istatistik Bülteni yayımlandı.

Trafik karnemiz kırık..!

2018 Mart Dönemi Trafik istatistik Bülteni yayımlandı.  Erzurum’da mart ayında kaydedilen 83 ölümlü yaralamalı trafik kazasında 3, bu yılın ilk üç ayında ise 243 kazada 8 kişi yaşamını yitirdi. İlk üç aylık düzeyde Erzurum bölge illeri içinde en fazla maddi hasarlı kazanın kaydedildiği il olurken, ilde meydana gelen kaza sayısı bölge toplamında yüzde 20.5’lik oran gösterdi.

ERZURUM MART AYI

Trafik İstatistik Bülteni sonuçlarına göre, mart ayında Erzurum’da 83 ölüm ve yaralamayla biten trafik kazası, 131 maddi hasarlı trafik kazası meydana geldi. Trafik kazalarında 3 kişi yaşamını yitirirken 163 kişi de yaralandı. İlde mart ayında meydana gelen kaza sayısı yüzde 18,16, ölüm sayısı ise yüzde 10,7’lik dilim gösterdi.

ERZURUM OCAK-MART DÖNEMİ

Erzurum’da bu yılın ocak-mart ayları kapsamında 243 ölüm ve yaralanmayla biten kaza, 462 de maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi.  243 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan kazada 8 kişi yaşamını yitirdi, 480 kişi de yaralandı. Bölge toplamında, İlde üç ayda kaydedilen trafik kazası sayısı yüzde 20.5, ölüm sayısı yüzde 11.1, yaralı sayısı ise yüzde 13.1’lik oran oluşturdu.

3 AYDA 72 KAYIP

Doğu Anadolu Bölgesi illerinde Mart ayı içinde 694 ölüm ve yaralanmayla sonuçlanan, 721 maddi hasarlı trafik kazası belirlendi.  694 kazada 28 kişi öldü, bin 295 kişi de yaralandı. Bölgede bu yılın ilk üç ayında ise bin 917 ölüm ve yaralanma sonuçlu, 2 bin 253 de maddi hasarlı trafik kazası tespit edildi. Bin 917 kazada 72 kişi yaşamını yitirdi, 3 bin 649 kişi de yaralandı.

MART AYI BÖLGE SONUÇLARI

Doğu Anadolu Bölgesinde mart ayında en fazla sayıda yaralama ve ölümle biten kaza 125 olayla Elazığ’da belirlenirken Erzurum, Elazığ ve Malatya’nın ardından 3’üncü sırada yer aldı. Mart ayında en fazla ölüm 17 kişi ile Iğdır’da kaydedilirken, trafik kazaları sonucu yaşamını yitiren kişi sayısı bakımından Erzurum 2’inci sırayı aldı.

OCAK-MART DÖNEMİ BÖLGE SONUÇLARI

Ocak-Mart 2018 döneminde Doğu Anadolu Bölgesinde en çok sayıda ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazasız Malatya’da maddi hasarlı trafik kazası ise Erzurum’da kaydedildi.  Erzurum ölüm ve yaralanmayla biten trafik kazası sayısı bakımından Malatya ve Elazığ’ın ardından 3, kaybedilen kişi sayısı bakımından ise Iğdır, Van ve Muş’un ardından 4’üncü sırayı aldı.

BÜLTEN VERİLERİ

Emniyet Genel Müdürlüğü, 2018'in Ocak-Mart döneminde meydana gelen 94 bin 47 trafik kazasında 722 kişinin öldüğünü, 60 bin 90 kişinin de yaralandığını duyurdu. 2017'nin ilk üç ayında 88 bin 335 kazada 587 kişi kaza yerinde hayatını kaybetmiş, 54 bin 998 kişi de yaralanmıştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Eğitim ve Araştırma Dairesi Başkanlığı, Ocak-Mart dönemindeki kaza bilançosunu kamuoyu ile paylaştı. Sadece Mart ayında ülke genelinde 33 bin 218 trafik kazasında 260 kişi hayatını kaybetti, 21 bin 620 kişi yaralanarak hastaneye kaldırıldı. Yılın ilk üç ayında ülke genelinde meydana gelen 94 bin 47 trafik kazasında 722 kişi hayatını kaybetti, 60 bin 90 kişi yaralandı. Kazalara yine sürücü kusurları damga vurdu.

Üç ayda vuku bulan 38 bin 674 trafik kazasında kural tanımayan sürücüler dehşet saçtı. 3 bin 926 kazaya ise yaya kusurları sebebiyet verdi. 242 kazada yol kusurlu bulunurken 180 kazaya ise araçlardaki yolcular kazaya davetiye çıkardı. Yılın ilk 3 ayındaki kazalardan bin 45'i kırmızı ışıkta durmayan sürücüler yüzünden gerçekleşirken, taşıt giremez trafik işareti bulunan yerlere giren bin 210 sürücü de kazaya davetiye çıkardı. 2018'in Ocak - Mart dönemindeki 707 kazaya da alkol alıp direksiyon başına geçen sürücüler sebep oldu. Hatalı şerit değiştiren 557 sürücü de onlarca ocağın sönmesine sebep oldu. Yılın üç aylık dönemindeki bin 199 kazaya bisiklet, 19 kazaya at arabası, 346 kazaya aktör, 87 kazaya ambulanslar, 14 kazaya da tren neden oldu.

Resmi verilere göre; Artvin, Erzincan, Kilis ve Ardahan'da yılın ilk 3 ayında ölümlü kaza yaşanmadı. Aynı dönemde Ankara'da 37, Bursa'da 21, İstanbul'da 37 ve İzmir'de 22 kişi trafik kazalarında hayatını kaybetti. 2018'in ilk üç ayında bin 322 yaralamalı kazanın meydana geldiği Bursa'da 3 bin 87 de maddi hasarlı kaza gerçekleşti. Bursa'da trafik kazalarında yaralanan 2 bin 50 kişi ise hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bursa Emniyet Müdürlüğü, sürücülerin anlaştığı kazaların ise rakamlara dahil olmadığını duyurdu.

Öte yandan üç aylık dönemde ülke genelinde 3 milyon 147 bin 279 sürücü ve yayaya 921 milyon 552 bin 901 lira ceza kesildi. Cezalardan 574 milyon 688 bin 848 liralık bölümü kural ihlali yapan araçların plakasına yazıldı. Ocak - Mart döneminde alkol alıp direksiyona geçen 36 bin 213 sürücü hakkında ise yasal işlem uygulandı. Çeşitli kural ihlalleri sebebiyle 242 bin 618 araç ise trafikten men edildi.

 
Erzurum kamuda ilk sırada
 
Erzurumspor haftanın en karlı takımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Onlara minnettarız
Ağrı Valisi Süleyman Elban, Doğubayazıt’ta PKK’lı teröristlerde çıkan ...
6 bin 846 kaçak göçmen ülkesine döndü
Türkiye'ye İran üzerinden yasa dışı yollarla giren Afganistan uyruklu ...
Jandarma timleri terörist avında
Gümüşhane’nin Kürtün ilçesi kırsalında 10 gün önce PKK terör örgütü mensupları ...
 
Polis haftasında engelli çocuklar unutulmadı
Asayiş Şube Müdürü Mehmet Remzi Köpüklüoğlu, Güvenlik ve Çevik Kuvvet ...
11 gün hayata tutunabildi
Bayburt'ta geçtiğimiz 29 Mart’ta meydana gelen ve 8 kişinin öldüğü trafik ...
Oltu polisinden şühedaya vefa
10 Nisan Polis Haftası, Oltu'da da bir dizi etkinlikle kutlandı.
 
Horasan’da 173. Yıl coşkusu
Horasan’da Polis Haftasının 173. yıldönümü etkinlikleri kapsamında çelenk töreni düzenlendi.
Şehit Güneş Niğde'ye uğurlandı
Erzincan’ın Kemaliye ilçesinde patlayıcı madde imhası esnasında kazara ...
3 terörist etkisiz hale getirildi
Ağrı İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince Ağrı Dağı bölgesinde gerçekleştirilen ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva