Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kuvvetli yağış uyarısı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
Terör bitti, köylere geri dönüş arttı
AGF başvuru verileri açıklandı
AGF başvuru verileri açıklandı
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 34 bin 568'e yükseldi
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
1. Ligde Erzurumspor özel sinerji oluşturdu
HABERLER>SPOR
22 Aralık 2023 Cuma - 04:12

Trendyol 1. Ligde 17’inci hafta gündemi

Erzurumspor‘un Trendyol 1 Lig’in 16. Haftası’nda 20 Aralık Çarşamba günü Kazım Karabekir Stadyumu’nda konuk ettiği Ümraniyespor maçında girdiği hava topu mücadelesinde burnuna darbe alan Erzurumsporlu Celal Hanalp’ın maç sonu yapılan tetkiklerde burun kemiğinde kırık tespit edildi.

Trendyol 1. Ligde 17’inci hafta gündemi

Trendyol 1. Ligde bu hafta oynanacak karşılaşmalarla 2023 -2024 sezonunun ilk yarısı tamamlanacak. İlk yarının son maçında lider Eyüpspor ile karşılaşacak olan Erzurumspor’da zorlu karşılaşmanın hazırlıkları sürüyor. Teknik Direktör Hakan Kutlu futbolcularına güvenlerinin tam olduğunu, Ümraniyespor karşılaşmasının ikinci yarısındaki oyunlarını sergilemeleri durumunda maçı kazanabileceklerini açıkladı.

Erzurumspor‘un Trendyol 1 Lig’in 16. Haftası’nda 20 Aralık Çarşamba günü Kazım Karabekir Stadyumu’nda konuk ettiği Ümraniyespor maçında girdiği hava topu mücadelesinde burnuna darbe alan Erzurumsporlu Celal Hanalp’ın maç sonu yapılan tetkiklerde burun kemiğinde kırık tespit edildi.

Futbolcunun, burun operasyonu başarıyla gerçekleştirildi.

MARMARA DERBİSİ

Marmara derbisinde Kocaelispor karşı oynayacakları maç öncesinde açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Direktörü Tuncay Şanlı, "Bütün şehir bu maça odaklanmış durumda, bunun bilinciyle sahada olacağız. Bu bir derbi, seyircimizin önünde oynuyoruz, oyun anlayışımızdan vazgeçmeden aynı oyun ve coşkuyla sahada olacağız ve en önemlisi mücadele gücümüz daha yüksek olacak. Bu düşünceyle sahada olduğumuz zaman istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum" dedi.

Sakaryaspor, Trendyol 1. Lig’in 17. haftasında konuk edeceği Kocaelispor müsabakasının hazırlıklarına yaptığı antrenmanla başladı. Rüstemler Tesisleri'nde Teknik Direktör Tuncay Şanlı yönetiminde basına açık olarak yapılan antrenman dinamik ısınma başladı ve istasyon çalışmasıyla devam etti. Yeşil-siyahlılar, 23 Aralık Cumartesi günü saat 19.00’de Yeni Atatürk Stadyumu’nda Kocaelispor ile karşılaşacak. Sakarya ekibi, bu karşılaşmadan 3 puan almayı hedefliyor. Marmara derbisi olarak nitelendirilen karşılama öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Sakaryaspor Teknik Direktörü Tuncay Şanlı, derbide takımın mücadele gücünün daha fazla olacağını ifade etti.

"Bütün şehir bu maça odaklanmış durumda, bunun bilinciyle sahada olacağız"

Şanlı, önemli bir maç oynayacaklarını belirterek, "Seyircimizin önünde oynuyoruz. Takımla birlikte toplantıdaydık. Onlara sadece şunu söyledim; çok fazla konuşulacak bir şey değil, istediğimi anlatayım, anlamayacaksınız çünkü bu maça odaklanmış durumdasınız, hem takım olarak hem taraftar hem de camia. Yani bütün şehir bu maça odaklanmış durumda, bunun bilinciyle sahada olacağız. Sonuçta bu bir derbi, seyircimizin önünde oynuyoruz, oyun anlayışımızdan vazgeçmeden aynı oyun ve coşkuyla sahada olacağız ve en önemlisi mücadele gücümüz daha yüksek olacak. Bu düşünceyle sahada olduğumuz zaman istediğimiz sonucu alacağımızı düşünüyorum. Lig alevli bir şekilde devam ediyor, sürpriz maçlarda oluyor. Çok fazla ister ve inanırsanız o mücadele gücünü gösterirseniz kazanamayacağınız maç yoktur. Futbol şansı da önemli, bazen kötü oynayıp ta kazanabilirsiniz. Bu istemeyle, alışkanlıkla alakalı. Şu anda bizim kaybetmeme alışkanlığımız daha fazla oturdu" diye konuştu.

ALTAY, YUSUF ŞİMŞEK YÖNETİMİNDE İLK GALİBİYETİNİ ALDI

Altay, Adanaspor’u deplasmanda mağlup ederek Yusuf Şimşek yönetimindeki ilk galibiyetini elde etti. Bu sonuçla birlikte siyah-beyazlı ekip, Trendyol 1. Lig’de 13 maçtır kazanamama serisini de sona erdirdi.

Trendyol 1. Lig’de sezona istediği gibi başlangıç yapamayan ve transfer yasağının yanı sıra Ulusal Kulüp Lisansı alamadığı için 3 puanı silinen Altay, 13 maç aradan sonra ligdeki ilk galibiyetini elde etti. Yeni Adana Stadyumu'nun bakıma alınması sebebiyle Ümraniye Şehir Stadyumu'nda oynanan Adanaspor mücadelesini Paixao'nun penaltıdan kaydettiği tek golle kazanan Altay, silinen 3 puanını telafi ederek tekrar 5 puana yükseldi. Böylece İzmir ekibi, düşme hattının hemen üstünde yer alan ve 14 puana sahip olan Şanlıurfaspor’la arasındaki puan farkını da 9’a indirmiş oldu. Altay, hafta sonu evinde oynayacağı Keçiörengücü müsabakasını hatasız geçip devre arasına hem moralli hem de 3 puanla girmek istiyor.

Öte yandan siyah-beyazlı ekipteki ikinci maçına çıkan teknik direktör Yusuf Şimşek, Adanaspor maçıyla birlikte ilk galibiyetini elde etti.

STOİLOV YÖNETİMİNDEKİ GÖZTEPE, 4’TE 4 YAPTI

Göztepe, Teknik Direktör Stanimir Stoilov yönetiminde çıktığı 4 lig maçında 4 galibiyet elde etmeyi başardı. Sarı-kırmızılılar, bu süreçte 13 gol atarken, kalesinde ise 1 gol gördü.

Trendyol 1. Lig ekiplerinden Göztepe’de Teknik Direktör Radomir Kokovic’ten sonra takımın başına geçen Stanimir Stoilov, ligde gösterdiği performansla yüzleri güldürdü. Bulgar çalıştırıcı, yönetiminde 4 müsabakaya çıkan Göztepe; Tuzlaspor (2-0), Giresunspor (3-0), Gençlerbirliği (3-0) ve lider Eyüpspor’u (5-1) mağlup etmeyi başardı. Bu süreçte 13 gol atan sarı-kırmızılı ekip, kalesinde ise sadece 1 gol gördü.

Puanını 32’ye çıkarıp 3. sıraya yerleşen İzmir ekibi, lider Eyüpspor’la arasındaki puan farkını 7'ye indirirken, 2. sıradaki Kocaelispor’un da 1 puan gerisindeki yerini aldı.

Devrenin son maçında Bodrumspor’a konuk olacak Göztepe, rakibini yenerek lig arasına kayıpsız girmek istiyor. Hafta sonu oynanacak maçta Kocaelispor’un Sakaryaspor'a puan kaybetmesi halinde ise Göztepe, devreyi ilk 2 sıra içinde tamamlamış olacak.

STANİMİR STOİLOV: “SÜPER LİG’E ÇIKACAĞIZ”

Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, Eyüpspor galibiyetinin ardından yaptığı açıklamada, "Eyüpspor iyi bir takım. İyi bir hocaları ve oyuncuları var. Ligde ilk sırada olmalarının şans eseri olmadığını görüyoruz ama oyuncularım bugün sahaya çok büyük bir karakter koydu. Süper Lig'e çıkacağız” dedi.

Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Göztepe, konuk ettiği Eyüpspor’u 5-1 mağlup etti. Müsabakanın ardından düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Göztepe Teknik Direktörü Stanimir Stoilov, "Bu maç gerçekten Türk futbolu adına çok değerli bir maç oldu. Çünkü 1. Lig'de olsa da yüksek kalitede olan ve güzel futbol oynamak isteyen 2 takım, taraftarlara ve tüm Türkiye'ye güzel bir futbol izletti. Futbolun gelişimi adına güzel bir geceydi. Mücadele, dinamizm ve agresiflikle bugün galip gelmeyi başardık. Oyuncularım bu maça mantalite olarak hazırdı. Maça çok iyi bir şekilde başladık ve maçın genelinde çok iyiydik. Fakat özellikle ilk yarının son 20 dakikasında zorluklar yaşadık ama öncesinde 4-5 gol atmamız gerekiyordu. Fırsatları değerlendiremedik. İkinci yarıda ise istediğimiz ritmi ve dinamizmi tekrar yakaladık. Goller bulduk ve maçı kazanmayı bildik. Eyüpspor'a karşı büyük bir mücadele gösterdik ve kazandık. Bugün sahada en önemli şey oyuncularımızın her şeyini vermesiydi. Bu durumu aynı şekilde devam ettirmeliyiz çünkü sahada her şeyimizi verdiğimiz zaman bizi destekleyen taraftarlarımız çok mutlu oluyor. Kaybettiğimiz günlerde bile sahaya her şeyimizi yansıttığımızda arkamızda olurlar. Çok sıkı çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Oyuncularımız şu ana kadar onlardan istediğimiz şeyleri uyguluyor. Futbol mantalitemizi sağlamlaştırmak adına disiplinli bir şekilde çalışmaya devam edersek her maçı kazanabiliriz. Son olarak bugün bize muhteşem bir destek gösteren taraftarlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Bize güçlerini hissettirdiler ve bu destekle birlikte yüzde 100'ün üstünde mücadele ettik. Oyuncularım ve kendim adına teşekkür ediyorum. Her maçta bu büyük mücadeleyi vereceğimize söz veriyorum. Bu şekilde devam edip taraftarlarımızla birlikte hedefimize varıp, Süper Lig'e çıkacağız" diye konuştu.

 
Sosyal koruma harcamaları arttı
 
Erzurum 11 ayda 16 faydalı model çıkardı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Vali Çiftçi’nin gol sevinci
Trendyol 1. Ligde mücadele eden Erzurumspor’un maçlarını izleyen Vali ...
Trendyol 1. Lig: Keçiörengücü: 1 - Bandırmaspor: 3
Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Ankara Keçiörengücü, sahasında Bandırmaspor’a 3-1 mağlup oldu.
Trendyol 1. Lig: Adanaspor: 0 - Altay: 1
Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında Altay, Ümraniye Şehir Stadyumu'nda Adanaspor'u 1-0 mağlup etti.
 
Eyüpspor’da Erzurumspor maçı gündemi
Eyüpspor Teknik Sorumlusu Kerem Yavaş, ‘Şimdi önümüzde üç dört gün sonra ...
Bak Gençlik ve Spor yaklaşımını paylaştı
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, TBMM Genel Kurulunda Bakanlığının ...
Yumlu’nun gözyaşları taraftarı da ağlattı
Erzurumspor 90’ıncı dakikaya kadar geride kaldığı maçta, Eren Tozlu’nun ...
 
Basketbol’da Mümtaz Turhan AL farkı
Mümtaz Turhan Proje Anadolu Lisesi, ilk kez bu yıl mezun verecek olmasına ...
Trendyol 1. Lig: Tuzlaspor: 1 - Sakaryaspor: 3
Trendyol 1. Lig'in 16. haftasında Sakaryaspor'u ağırlayan Tuzlaspor, sahadan ...
Trendyol 1. Lig: Giresunspor: 0 - Gençlerbirliği: 1
Trendyol 1. Lig’in 16. haftasında Giresunspor, konuk ettiği Gençlerbirliği’ne 1-0 mağlup oldu.
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva