Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Muş yolunda feci kaza: 3 ölü, 5 yaralı
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
Sözleşmeli öğretmen başvuruları 20 Mayıs'ta
AK Parti Kamp tarihi değişti
AK Parti Kamp tarihi değişti
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Erdoğan: ‘Yeni bir tarım süreci başlatıyoruz’
Işıkhan müjde verdi
Işıkhan müjde verdi
HABERLER>GÜNDEM
3 Ocak 2011 Pazartesi - 08:08

Ulaşıma 'Akıllı' yaklaşım

Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinden faydalanabilmek için ‘Akıllı Kart’ kullanan yolcuların sayısı 2010 yılı sonu itibariyle 102 bine ulaştı. Kardelen adlı ‘Akıllı Kart’ kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunu ise, öğrenciler oluşturuyor.

Ulaşıma  Akıllı  yaklaşım

Erzurum’da şehir içi ulaşım hizmetlerinden faydalanabilmek için ‘Akıllı Kart’ kullanan yolcuların sayısı 2010 yılı sonu itibariyle 102 bine ulaştı. Kardelen adlı ‘Akıllı Kart’ kullanıcılarının büyük bir çoğunluğunu ise, öğrenciler oluşturuyor.
Asis Filo Anonim Şirketi Genel Koordinatörü Vedat Sarı, kullanımına 38 ay önce başlanan ‘Akıllı Kart’ sisteminin, şehrin yüzde 50’sine ulaştığını söyledi.
Sadece geride kalan 2010 yılında 19 bin 880 indirimli, 11 bin 979 adette tam abonman kart dağıtımı gerçekleştirdiklerini açıklayan Sarı, indirimli diye tabir edilen kartların, öğrenci ve öğretmenler tarafından kullanılanlar olduğunu kaydetti. Şehir içi ulaşımı sağlayan halk otobüslerinde hem ekonomik, hem de bir takım avantajlardan faydalanarak yolculuk yapmayı sağlayan ‘Akıllı Kart’ların, vatandaşlar tarafından büyük ilgi gördüğünü vurgulayan Sarı, sisteme geçişten bugüne kadar geçen 38 aylık süre zarfında dağılım oranının yüzde 50’leri bulduğunu dile getirdi. Koordinatör Vedat Sarı, “Geride bıraktığımız 38 ay içerisinde 60 bin indirimli, 42 bin tam abonman kart dağıtımı yaptık. Ulaşım hizmetlerinden akıllı kartlarla faydalanan yolcularımızın büyük çoğunluğu öğrencilerden oluşuyor. Çünkü kartla yolculuk öğrenciler için çok daha büyük avantajlar sağlıyor. Akıl Kart kullanan bir öğrenci, ulaşım hizmetinden 75 kuruş karşılığında faydalanırken, nakit kullanıcıları ise, aynı hizmet için 1 lira ödemek durumunda kalıyor. Üstelik ilk 40 dakika içerisinde ücretsiz yolculuk imkanından da faydalanamıyor.” diye konuştu.
Erzurum’daki yolcu potansiyelinin yarısına yakın bir bölümünün artık ‘Akıllı Kart’ kullanıcısı olduğunu dile getiren Asis Filo Anonim Şirketi Genel Koordinatörü Vedat Sarı, geriye kalan yüzde 50’lik kesimin ise, şehir içi seyahatlerini nakit para karşılığında yaptığını belirtti. Bu kesimi de kart kullanıcıları arasına dahil etmeyi arzuladıklarını söyleyen Sarı, hesaplı ve avantajlı seyahatin yolunun, ‘Akıllı Kart’lardan geçtiğini belirtti.
Öte yandan Genel Koordinatörü Vedat Sarı, yeni yıla girilmiş olması nedeniyle indirimli kart kullanıcılarına vize uyarısında bulundu. Her yeni yılda indirimli ve ücretsiz kartların gözden geçirilmesi amacıyla vize uygulamasına gidildiğini hatırlatan Sarı, “İndirimli kart kullanan yolcularımız, merkez ofisimize gelerek kartlarının vizelerini mutlaka yaptırsınlar. Çeşitli meslek gruplarına dahil olan ve ücretsiz taşıma hizmeti verdiğimiz yolcularımızın da, aynı şekilde adlarına kayıtlı kartlarını vize işleminden geçirmelerini tavsiye ediyoruz. Kaldı ki, bu kategoride olan yolcularımız 1 Ocak tarihi itibariyle ücretli yolculuk ediyorlar.” dedi.
 

 
Palandöken'de kar siftahı
 
Ziraat'ta kalite belgeli eğitim
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
EDT 2011'e oyunlu girdi..
Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda (EDT) sahnelenecek 'Asiye Nasıl Kurtulur' ...
Allah korudu..
Bayburt'ta "kına gecesi" töreni yapılan iki katlı ahşap evde meydana ...
Yine göç mü ?...
Türkiye İstatistik Kurumu, 2010 yılına ait nüfus sayım sonuçlarını, önümüzdeki ...
 
Erzurum Büyükelçileri ağırlayacak
"Vizyoner Diplomasi: Türkiye'nin Perspektifinden Küresel ve Bölgesel Düzen" ...
Büyükelçi'den Erzurum'a övgü
Suriye’nin Ankara Büyükelçisi Dr. Nidal Kabalan tatil için geldiği Erzurum’da ...
İtalyan sanatçıdan Erzurum'a armağan
İtalyan heykeltıraş Luca Marovino, geçtiğimiz aylarda düzenlenen 2. Heykel ...
 
Önce dua, sonra şükür
Erzurum'da 2011 Dünya Üniversiteler Kış Oyunlarının başlamasına çok az ...
Erzurum'un iki yüzü..
Palandöken’de yerli ve yabancı turistler yeni yıla eğlenceyle girdiler. ...
Hayırlı Yıllar Erzurum...
Vali Öztürk, “Şahsım ve vatandaş memnuniyetini kendine şiar edinmiş olan ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva