Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>ASAYÄ°Ş
1 Temmuz 2019 Pazartesi - 10:54

Uzunkaya: “Kaza sayıları düştü"

Uzunkaya, Trafik ile ilgili son 6 ayda, 2019’un 6 aylık döneminde bir önceki yılın 6 ayına kıyasla ölümlü kaza sayısında yüzde 30’un üzerinde bir azalma olduğunu belirtti

Uzunkaya: “Kaza sayıları düştü

Emniyet Genel Müdürü Celal Uzunkaya, uyuşturucu konusunun trafik ve terör gibi değişmeyen sorunlarından birisi olduğunu belirterek, "Uyuşturucu ile mücadele konusunda ülkemizin çok yoğun bir çabası var. Maalesef son zamanlarda medyaya, kamuoyuna yansıtılan bir takım uyuşturucu raporları, bilgilendirmelerinden de görüyoruz ki; her ne kadar bir kısmı çok sağlıklı verilere dayanmasa da yapılan açıklamalardaki rakamlar oldukça ürkütücü" dedi.

Basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Uzunkaya, “Bugün hem İl Emniyet Müdürlüğünü ziyaret edip hem emniyet müdürümüzle ilin emniyeti, asayişi hakkında kısa bir bilgi almak, geçtiğimiz günlerde emniyet müdürümüzün annesinin vefatı nedeniyle daire başkanı, genel müdür yardımcılarımız ile beraber kendisine başsağlığı dileklerimizi de iletmek hem de uzun zamandır incelemede arzu ettiğimiz Makine Kimya Endüstrisi Kurumunu (MKE) emniyetle bağlantılı üretilen silahları, üretilen materyalleri, yeni sistemleri, teknolojiyi yerinde görüp bilgi almak amacıyla yani birkaç amacın içerisinde olduğu yarım günlük ziyaret oldu” dedi.

"KAZA SAYILARI YÜZDE 15'ÜN ÜZERİNDE DÜŞTÜ"

Trafik ile ilgili son 6 ayda, 2019’un 6 aylık döneminde bir önceki yılın 6 ayına kıyasla baktığımız da ölümlü kazalarda ölümlü sayısında yüzde 30’un üzerinde bir iyileşme olduğunu kaydeden Uzunkaya, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Yaralamalı ve ölümlü kaza sayılarının yüzde 15 civarında düşürüldüğünü ve sahada aktif bir şekilde hatta proaktif şekilde görev yapan trafik birimlerimizin hem de etkin, yoğun, iletişimler, kampanyalar sayesinde yakın irtibatımız olan bilgilendirme yaptığımız yol kullanıcılarının ve yine yol kullanıcılarının denetleme de önemli bir mekanizma olarak düşündüğümüz çocuklarımızın etkin rol oynadığını gördük. Dolayısıyla bu süreci aynı yoğunlukta denetimiyle, bilgilendirmesiyle, eğitimleriyle ve ceza uygulamalarını tavizsiz bir şekilde tatbik etmek suretiyle trafik ile ilgili inşallah yıl sonu itibariyle şuan yakalamış olduğumuz olumlu rakamları yıl sonuna kadar taşımayı arzu ediyoruz.”

"2017'DE 941 İNSANIMIZ UYUŞTURUCUDAN KURBAN OLMUŞ"

“Uyuşturucu konusu da bizim trafik gibi değişmeyen, terör gibi değişmeyen sorunlarımız dan bir tanesi. Uyuşturucu ile mücadele konusunda ülkemizin çok yoğun bir çabası var. Maalesef son zamanlarda medyaya kamuoyuna yansıtılan bir takım uyuşturucu raporları, bilgilendirmelerinden de görüyoruz ki her ne kadar bir kısmı çok sağlıklı verilere dayanmasa da yapılan açıklamalardaki rakamlar oldukça ürkütücü. Yani 2017 yılında Türkiye’de bine yakın insanımızın bilenen sayısı bu, uyuşturucu da 941 insanımız uyuşturucudan kurban olmuş”

"2019'DA 350-400'LÜ RAKAMLARDA KADEMELİ OLARAK AŞAĞIYA ÇEKİLECEK"

“2018 rakamları henüz netleşmemiş olmakla birlikte 600-650 civarında bir rakama indirdiğimizi görüyoruz. Bu oldukça olumlu bir tablo. Yüzde 50’ye varan bir önceki yıllara göre iyileşme trendi yakalamış demek. Bunun 2018 rakamlarının aynı oranda düşürülmesi halinde 2019’da inşallah 350-400’lü rakamlarda kademeli olarak aşağıya çekilecek bir çizgiye çekilmesi önem arz ediyor. Bırakın 3-5’i burada hiçbir insanımızın bu tür alanlarda heba etme lüksü olmayan bir ülkeyiz. Ama maalesef bütün bunlar gözümüzün önünde cereyan ediyor. Burada devletimizin ilgili kurumları, İçişleri Bakanlığımız etkin bir şekilde uyuşturucu ile mücadele de başarılı sonuçlar alıyor.”

"YILIN 6 AYLIK DÖNEMİNDE 30 TONUN ÜZERİNDE UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ"

Yılın 6 aylık döneminde 30 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildiğini belirten Uzunkaya, “20 binin üzerinde insan yıl içerisinde şuana kadar adli mercilere sevk edilip, tutuklandı. Şu anda cezaevlerinde 60 bine yakın insan uyuşturucudan dolayı tutuklu, hükümlü ve hüküm özlü insan bulunuyor. Bunlar çok övünülecek rakamlar değil elbette. Tabi arzu edilir ki hiçbir vatandaşımız ne uyuşturucu kullansın, ne uyuşturucu satsın ve nede bundan dolayı yuvaları yıkılsın, yuvaları sönsün, cezaevlerinde ömürlerini geçirmesinler. Devletin ilgili kurumları olarak gerekli mücadeleyi veriyoruz.” şeklinde konuştu.

 
"PKK neyse DHKP-C neyse FETÖ de odur”
 
TDV’den Kur’an-ı Kerim seferberliği
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzincan yolunda kaza: 4 yaralı
Erzincan’da otomobilin şarampole uçması sonucu meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı
FETÖ operasyonunda 11 kişi tutuklandı
Terörle Mücadele Şubesi birimince, Tekirdağ merkezli İstanbul, Diyarbakır, ...
Etkisiz hale getirilen terörist sayısı 112'ye ulaştı
Irak'ın kuzeyinde etkisiz hale getirilen terörist sayısı toplam 112 oldu.
 
JÖAK dünyayı hayran bıraktı
Teröristlerin korkulu rüyası haline gelen Jandarma Komando Özel Asayiş ...
2 ilde FETÖ operasyonu
Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik Erzurum ...
TSK’dan kararlı mücadele
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), yurt içi ve sınır ötesindeki operasyonlarıyla ...
 
Top oynama tartışması dehşete dönüştü: 3 yaralı
Erzurum’da iş yerinin arka bahçesinde top oynayan iki garsonla “burada ...
Erzurum’da 3. dalga operasyonu
Ardahan Valisi Mustafa Masatlı, 15 Ocak ve 5 Mart tarihlerinde iki aşamalı ...
Askeralma Kanunu Resmi Gazete’de yayımlandı
Türk Silahlı Kuvvetlerine (TSK) çeşitli statülerde katılan personelin ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva