Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
19 Kasım 2018 Pazartesi - 12:30

Vali Memiş’ten Mevlid-i Nebi Haftası mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Vali Memiş’ten Mevlid-i Nebi Haftası mesajı

Erzurum Valisi Okay Memiş, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Mevlid-i Nebi Haftasının bütün insanlığa; güven, istikrar, huzur, kardeşlik, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına vesile olmasını dileyen Vali Memiş, mesajında şu görüşlere yer verdi:

“Her anlamda; güven, istikrar, huzur, rahmet, merhamet, sevgi, saygı, hoşgörü ve adalet gibi erdemli değerleri kişiliğinde toplamış olan Hazreti Peygamber Efendimiz, hayatı boyunca insanları doğruluğa, iyiliğe yardımlaşmaya teşvik etmiştir. İslam’ın evrensel, çağlar üstü mesajını taşıyan Yüce Kitabımız Kur’an-ı Kerim, O’nun aracılığıyla insanlığa tebliğ edilmiştir. Peygamber Efendimiz; “İnsanlar Âdem’ in çocuklarıdır. Âdem’ de topraktan yaratılmıştır.’’ Buyurarak, kardeşliğe vurgu yapmıştır. Başka bir hadisi şerifinde; “Mümin, insanların canlarına ve mallarına zarar vermeyeceğinden emin olunan kimsedir.” Buyurarak, insanlığın sosyal hayatta muhtaç olduğu en büyük en faydalı davranışa vurgu yapmıştır.

Her türlü şiddetin, zulmün ve istismarın had safhada yaşandığı, insanların güvene, huzur ve istikrara her zamankinden daha fazla ihtiyaç duyduğu cahiliye döneminde Sevgili Peygamberimizin ‘’Muhammed’ ül Emin’’ sıfatıyla anılması son derece manidardır. Peygamberimiz bize, inanan insanın yaşadığı topluma her türlü güzel ahlakı sergilememizi ve davranışlarımızda göstermeyi, öğütlemiş ve öğretmiştir.

Allah’ın Elçisi; insanların yoldan çıktığı, bazı ailelerin kız çocuklarını diri diri toprağa gömdükleri cahiliye döneminde, doğru ile yanlışı, iyi ile kötüyü ayırt edemez duruma geldiği bir dönemde, âlemlere rahmet olarak gönderilmiş ve Rahmet Peygamberi, Allah’ın varlığını, birliğini ve O’na ortak koşulamayacağını yeniden tebliğ etmiştir. Yalnızca Allah’a kul olmayı, güzel ahlak üzere ve insanca bir yaşayışa çağırmıştır. Rahmet Peygamberi kısa bir sürede “şirk toplumu” ndan insanları çıkararak, bir olan Allah’a iman eden muvahhit bir toplum inşa etmiştir. O’nun yaktığı tevhit ve iyilik meşalesi her geçen gün yayılmıştır. Bu meşale ile karanlıklar aydınlığa, zulüm adalete, kin ve nefret şefkat ve merhamete dönüşmüştür.

Mevlid-i Nebi haftasında; Yüce Peygamberimizi anmak ve O’nun mesajlarını anlamak amacıyla, çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Bu etkinliklerde verilen mesaj; O’nun arzu ve özlem duyduğu; insanlığın tevhit üzere birleşmesi, zulmün ve adaletsizliğin ortadan kaldırılması, yeryüzüne güven, huzur, istikrar ve saadetin getirilmesidir. Kutsal Kitabımızda “İman edip de imanlarına zulmü (şirki) bulaştırmayanlar var ya; işte güven onların hakkıdır. Doğru yolu bulmuş olanlar da onlardır.” Buyurulmaktadır. Diğer bir ayeti kerime de ise, “Allah, şöyle bir kenti misal verdi: Orası güven ve huzur içinde idi. Oraya her taraftan bolca rızık gelirdi. Fakat Allah’ın nimetlerine nankörlük ettiler; bu yüzden yaptıklarına karşılık, Allah onlara şiddetli açlık ve korku ızdırabını tattırdı.’’ Buyurularak, verilmiş olan imkânların amacına uygun olarak kullanılmasının farkında olmak ve nimetlerine karşılık şükür odaklı yaşanılmasının önemi vurgulanmaktadır.

Gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında Mevlid-i Nebi Haftası boyunca gerçekleştirilecek olan bu tür etkinliklerin, bütün insanlığa kardeşlik, birlik, beraberliği, rahmet, merhamet, hoşgörü, barış, karşılıklı sevgi ve saygıda buluşmasına ve maddi paylaşmayı da unutmadan O’na bağlılığın perçinleşmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

Bu vesileyle, “Âlemlere rahmet olarak gönderilen” Hazreti Peygamberimizin aziz ve yüce hatırası adına düzenlenen Mevlid-i Nebi Hafta ’sının vatandaşlarımıza, ülkemize, Dünyanın çeşitli yerlerinde her zamankinden daha çok şefkat ve merhamete muhtaç olan İslam Âlemine ve tüm insanlığa hayırlı vesile olmasını Yüce Allah’tan temenni ediyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Allah’a emanet olunuz.”

 
Milletvekili Aydemir: 'Toprak aziz, tohum mübarek’
 
Orhan; “Onun ahlakı ile ahlaklanalım”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Sekmen’den Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı.
Milletvekili Aydemir: 'Toprak aziz, tohum mübarek’
Milletvekili Aydemir, ‘Akif’imiz, “Enbiya yurdu bu toprak; şüheda burcu ...
Vali Memiş’ten Mevlid-i Nebi Haftası mesajı
Erzurum Valisi Okay Memiş, Mevlid-i Nebi Haftası dolayısıyla bir mesaj yayınladı.
 
Rektör Çomaklı, Atatürk Üniversitesinin Açılış Yıl Dönümünde Sergi Açtı
Atatürk Üniversitesi tarafından düzenlenen "Yerel Basında Atatürk Üniversitesinin ...
Stalin’i telin, Ahıska Türklerine vefa
Ahıska sürgününün 74. yılı unutulmadı. Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türklerinden ...
‘Unutmadık, unutmayacağız’
Güneş Vakfı Başkanı Prof. Dr. Alpaslan Ceylan, Ahıska Türklerinin vatanlarından ...
 
Atatürk Üniversitesinde Uyum Günleri Başladı
Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından düzenlenen, 2018-2019 eğitim-öğretim ...
6. Üniversite-STK Buluşması Gerçekleşti
Konukevi 2’de düzenlenen toplantıda, STK temsilcileriyle buluşan Rektör ...
Şenkayalı Şehit Bursa’da uğurlanacak
Şenkayalı Şehit Olgun Bursa'da toprağa verilecek
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva