Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
19 terörist etkisiz hale getirildi
19 terörist etkisiz hale getirildi
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Erzurum Tarih Derneği genel kurulunu tamamladı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Dezenformasyon Bülteni yayımlandı
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Kurtulmuş 1. Meclisten seslendi
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
Erdoğan, Tekin ve beraberindeki çocukları kabul etti
HABERLER>EKONOMÄ°
20 Temmuz 2018 Cuma - 11:22

Van üretecek, DAP dağıtacak

Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında 15 ilde 5 bin adet hayvan içme suyu sıvatı yapımı ve dağıtılması için protokol imzalandı.

Van üretecek, DAP dağıtacak

Van Büyükşehir Belediyesi ve Doğu Anadolu Projesi (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı arasında 15 ilde 5 bin adet hayvan içme suyu sıvatı yapımı ve dağıtılması için protokol imzalandı.

Kırsal kalkınma stratejisi doğrultusunda üreticilere yönelik destekleme projelerini sürdüren Van Büyükşehir Belediyesi, hayvancılığın geliştirilmesi için yoğun bir mesai harcıyor. Bu kapsamda yaz aylarının gelmesiyle birlikte küçük ve büyükbaş hayvanların meralarda yaşadığı su sıkıntısını gidermek için Van Büyükşehir Belediyesi ve DAP Bölge Kalkınma İdaresi örnek bir çalışmanın daha startını verdi. İki kurum arasında yapılan protokol gereği 5 bin 263 adet hayvan içme suyu sıvatının dağıtımı ve kurulumu Van Büyükşehir Belediyesi eliyle gerçekleşecek.

Van Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa hayata geçirilen protokolün bölge hayvancılığı için büyük önem taşıdığını belirten DAP İdaresi Başkanı Adnan Demir, yapılacak sıvatların 15 ile dağıtılacağını söyledi. Toplam 5 bin 263 adet sıvatın meralara kurulacağını kaydeden Demir, maddi kaynağın DAP tarafından karşılanacağını ifade ederek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“DAP Bölge kalkınma İdaresi sorumluluk alanı içerisinde olan Van, Ağrı, Ardahan, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Malatya, Muş, Tunceli ve Sivas’taki meralara çıkan küçük ve büyükbaş hayvanların hijyenik içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla idaremizin 2016 yılından beri devam ettirdiği çalışmaları var. Sıvat diye tabir edilen hayvan içme suyu kaplarının temin edilmesi için idaremiz önceki yıl Malatya Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı çalışmanın bir benzerini bu yıl da Van Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle yapacak. 2 bin 100 adeti sac, 3 bin 163 tanesi de beton olmak üzere toplam 5 bin 263 adet sıvatın imalatının Van Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak bölgedeki meraların bulunduğu, hayvancılık faaliyetlerinin yapıldığı 15 ile dağıtılmasını öngörüyoruz. Yapım işinin tamamlanmasının ardından sıvatlar bölge illerindeki il özel idaresi ve büyükşehir belediyelerine teslim edilecek.”

Van Büyükşehir Belediyesinin son iki yılda adeta bir hizmet atağı gerçekleştirdiğine dikkat çeken Genel Sekreter Mustafa Yalçın ise, bu hizmetlerin en yoğun olarak sunulduğu kalemlerden birinin tarımsal hizmetler olduğunu ifade etti. Geçen yıl tarımsal hizmetlere 17 milyon harcandığını hatırlatan Mustafa Yalçın, “Küçükbaş hayvancılığın deposu olarak tabir edilen ilimiz ve bölgemizde tarım - hayvancılığın gelişmesi için Van Büyükşehir Belediyesi olarak yoğun bir mesai harcıyoruz. Bu protokolün hayata geçmesi ile birlikte inşallah hayvancılık yapan vatandaşlarımızın en büyük sorunlarından biri olan meralarda temiz ve hijyenik içme suyuna ulaşma problemini büyük ölçüde ortadan kaldırmış olacağız. Bu işin kaynağını sağlayan DAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Adnan Demir’e, tüm Vanlılar ve Büyükşehir Belediyesi adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 
Bülbülan’da Yayla şenliği
 
'Medya açıkladı, Erzurumspor kaybetti'
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Aşkale Çimento SANÇİM İkinci 500’de
İstanbul Sanayi Odası (İSO), 'Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu ...
Tortum Gölü’nde Cam Teras Projesi
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) tarafından finanse edilen Tortum ...
Erzurum için 12.4 milyarlık 674 proje
Yılda 4 defa yapılan İl Koordinasyon Kurulu toplantılarının üçüncüsü olan ...
 
Dadaş esnaftan çek hassasiyeti
Erzurum zamanında ödenen çek tutarında Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde ...
Ticaret Bakanlığı uyardı
Ticaret Bakanlığı, son dönemde kamu kurum ve kuruluşlarının adı ile kamu ...
Büyükşehir’den ‘Esnaf Buluşmaları’
Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, İstişare ve Şura Toplantıları ...
 
Huzur geldi, Yaylalar üretim adresi oldu
Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde terör olayları nedeniyle uzun yıllardır ...
Erzurum’un payı yüzde 4.6’ya çıktı
Ticaret Bakanlığı 2018 mayıs dönemi teşvik verilerini paylaştı.
Erzurum’da kişi başına 3.5 bin TL harcama
Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü 2018 ocak-haziran dönemi kamu ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva