KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Hacımüftüoğlu YÖK 2030 vizyonunu değerlendirdi
Hacımüftüoğlu YÖK 2030 vizyonunu değerlendirdi
Hizmet ihracatı 2023 yılında 56,5 milyar dolar oldu
Hizmet ihracatı 2023 yılında 56,5 milyar dolar oldu
Gazze'de can kaybı 41 bin 252’ye yükseldi
Gazze'de can kaybı 41 bin 252’ye yükseldi
'Teröristlerin başı tereddütsüz bir şekilde ezilecektir'
'Teröristlerin başı tereddütsüz bir şekilde ezilecektir'
Göktaş Aile ve Gençlik Fonunu değerlendirdi
Göktaş Aile ve Gençlik Fonunu değerlendirdi
HABERLER>SÄ°YASET
2 Eylül 2024 Pazartesi - 07:52

Yalçın MHP vizyonunu paylaştı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, “MHP, siyaset platformunda yer alan herhangi bir partiden ibaret değildir” dedi.

Yalçın MHP vizyonunu paylaştı

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı-İstanbul Milletvekili E. Semih Yalçın, “MHP, siyaset platformunda yer alan herhangi bir partiden ibaret değildir” dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “MHP’nin Yeni Dönemde Gerçekleştireceği Siyasi Faaliyetlere” dair yaptığı yazılı açıklamada, “Bilindiği üzere MHP, Türkiye’de millî bilincin ve varlık refleksinin diri kalmasında kritik rol oynayan bir siyasi partidir.

Dolayısıyla partimizin yıllardır gerçekleştirdiği her siyasi faaliyet, ortaya koyduğu her tavır ve hayata geçirdiği bütün politikalar; bu işlevi dikkate alınarak sürdürülmektedir.

MHP, siyaset platformunda yer alan herhangi bir partiden ibaret değildir” ifadesini kullandı.

“Derin bir tarih şuuruna, kökü binlerce yıla uzanan millet ve devlet aklına dayanan siyaset felsefesine malik MHP kadroları; sosyal, kültürel ve fikir hayatımızda da önemli bir fonksiyon icra etmektedir” diyen Yalçın açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Hayat sürdüğümüz coğrafyada vuku bulan olaylar, dünyada meydana gelen son hadiseler, MHP’nin üstlendiği tarihî misyonun ehemmiyeti kadar, hem karar vericilerin hem de millî birlik ve bütünlüğümüz istikametinde siyaset yapan partilerin sorumluluk payını katbekat arttırmıştır.

Gerek bölgemizde, gerekse yerküremizde insanlığın geleceği açısından köklü değişikliklerin yaşanacağı, yeni bir küresel düzenin ayak seslerinin hissedildiği sancılı bir süreçten geçmekteyiz.

Dünyaya nizam vermek bahanesiyle asırlardır insan hak ve hürriyetleri gibi temel kavramları istismar eden küresel aktörler tarafından, yeni bir sömürü düzeni tesis etmek için bu kez bütün yüksek beşerî normların çiğnendiğine şahit olunmaktadır.

Beşeriyetin akıbeti açısından endişe verici bu gelişmeler; coğrafyamızın barış ve sükûna kavuşması, yeryüzünün selamete erişebilmesi, insanı insan yapan değerlerin yaşatılabilmesi için 21. asrın Türkiye yüzyılı olması yolunda çaba gösteren herkese ağır mesuliyetler yüklemektedir.

Bu çerçevede; TBMM’nin Ekim ayında açılmasıyla başlayacak yeni yasama döneminden itibaren, iç meselelerle ilgili atılacak adımlar yanında, ülkemizin bölgesinde ve dünyada sürdürmekte olduğu küresel politikaların devamı, global aktörlerin Türkiye’ye dönük planları gibi hususlar, gündemde önemli yer işgal edecektir.

Yeni dönem; hem Türkiye’nin iç sorunlarının aşılmasına, hem de küresel ölçekteki hedeflere ulaşılmasına katkıda bulunmak üzere birlik ve bütünlüğümüze, dirlik ve düzenimize varlığını adayan siyasi partiler için büyük bir imtihan evresi olacaktır.

Bilhassa muhalefetteki partilerin, tribünlere oynamak ve “erkenden erken seçim rüyaları görmek” yerine, Türkiye’nin önündeki iç ve dış engellerin aşılmasına ne mikyasta katkı sağlayacakları önem arz etmektedir.”

MHP’nin; Türkiye’nin hızını kesmek için yoluna düşürülen suni heyelan taşlarını temizlemek için üzerine düşen görevi, yeni dönemde de olanca gücü ve samimiyetiyle yerine getirme gayretinde olacağını vurgulayan Yalçın şunları kaydetti:

“Önümüzdeki siyasi sürece hazırlık bağlamında; partimizce öncelikle 19 Eylül 2024 tarihinde genel merkezimizde saat 14.00’te Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin başkanlığında MYK toplantısı gerçekleştirilecektir. Bilahare 21 Eylül 2024 tarihinde de yine genel merkezimizde saat 14.00’te İl Başkanları toplantısı yapılacaktır.

Toplantılar vesilesiyle Türkiye gündemindeki bütün öncelikli konular masaya yatırılarak fikir teatisinde bulunulacaktır.

Söz konusu toplantılarda ortaya atılan görüşler doğrultusunda varılacak ortak kararlar, partimizin daha sonraki siyasi adımlarının tayininde yol gösterici olacaktır.”

 
ASHB’den eğitim desteği
 
Heyelan ulaşımı durdurdu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Küçükoğlu: ‘Kardeşliğimizi hiç bir güç bozamayacak’
Vatandaşlarla olan birlik ve beraberliklerine sıkı sıkıya sahip çıkacaklarını ...
‘Türk milleti muzaffer bir millettir’
MHP Genel Başkanı Bahçeli, ‘Türk milleti elde ettiği zaferleri kanının ...
Öncü: ‘Atatürk Üniversitesi marka değer’
AK Parti Erzurum Milletvekili Fatma Öncü ile Kadın Kolları Başkanı Beyza ...
 
Kurtulmuş’tan milli kimlik ve dayanışma mesajı
Kurtulmuş, “Şunu çok rahat söyleyebiliriz ki birliğimizi, dirliğimizi, ...
‘Büyük başarılara imza atmış bir milletiz’
Kurtulmuş, “Biz büyük başarılara imza atmış bir millet olarak tarihimizi ...
Aydemir: KIZILELMA’nın Başarısı Türkiye’nin Savunma Sanayiindeki Gücünü Gösteriyor
AK Parti Erzurum önceki dönem milletvekili İbrahim Aydemir, Türkiye’nin ...
 
Kurtulmuş: ‘Güçlü millet, güçlü devlet’
Türkiye'nin milli özelliğinin “güçlü millet, güçlü devlet” anlayışı olduğunu ...
AK Parti’den Medya buluşması
AK Parti Erzurum teşkilatı basın ile buluştu, Erzurum’a dair gündemdeki konular değerlendirildi.
Sunar: ‘Atatürk Üniversitesi marka değerimiz’
Palandöken Belediye Başkanı Muhammet Sunar, Atatürk Üniversitesi Rektörlüğü ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva