Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Akar’dan terörle mücadelede kararlılık vurgusu
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yumaklı: 'Dünyanın 117 ülkesine tohum ihraç ediyoruz'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Yerlikaya: 'Türkiye'nin huzur için varız'
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
Kurtulmuş’tan şefkat ve merhamet vurgusu
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
‘PKK'yı kıpırdayamaz, eylem yapamaz hâle getirdik'
HABERLER>GÜNDEM
17 Eylül 2022 Cumartesi - 00:43

Yanık AK Sosyal Hizmetler yaklaşımını paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız artık devletten hizmet alabilmek için kapı kapı gezmiyor, bilakis biz devlet olarak onların hanelerine gidiyor ve ilgili sosyal hizmet modelini onlar için tasarlıyor ve kendilerine ulaştırıyoruz” dedi.

Yanık AK Sosyal Hizmetler yaklaşımını paylaştı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, “Hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız artık devletten hizmet alabilmek için kapı kapı gezmiyor, bilakis biz devlet olarak onların hanelerine gidiyor ve ilgili sosyal hizmet modelini onlar için tasarlıyor ve kendilerine ulaştırıyoruz” dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Ankara'da “Akademi Buluşmaları 3: Aile” toplantısına katıldı. Özel bir otelde gerçekleştirilen toplantıda konuşan Bakan Yanık, toplantının “Aile kurumunun korunması ve güçlendirilmesi” ana başlığı altında olduğunu belirterek, aile yapısının Hz. Adem ve Hz. Havva’dan bu yana geldiğini söyleyerek, ailenin önemine dikkat çekti. Ailelere yapılan yardımlarda artık vatandaşların kapı kapı gezmediğini ifade eden Bakan Yanık, sosyal hizmet sorumlularının aileleri ziyaret ettiğini ve yardımları ailelere göre düzenlediklerini söyledi.
“BÜTÜN HİZMETLERİMİZİ, POLİTİKALARIMIZI ‘AİLE ODAKLI’ DÜŞÜNÜYORUZ”
Çok yönlü sosyal hizmetler sunduklarını, doğrudan aileleri hedefleyen kapsamlı ve etkin aile odaklı politikalar belirlediklerini ifade eden Bakan Yanık, “Bakanlığımızın yayınlarında, sosyal medya paylaşımlarında ve benim konuşmalarımda sık sık vurguladığımız bir şey var; bütün hizmetlerimizi, politikalarımızı ‘aile odaklı’ düşünüyoruz. Her ne kadar dünya büyük bir hızla değişiyor olsa da aile hâlâ önemi koruyan, toplumsal hayatımızın en kritik kurumlardan birisi. Bunun farkında olarak hizmetlerimizi yapılandırıyoruz ve aile odaklı modeller geliştiriyoruz” dedi.
“2013 YILINDAN BU YANA 2,9 MİLYON VATANDAŞIMIZA EĞİTİM SAĞLADIK”
2013 yılından bu yana kurulmaya başlanan Sosyal Hizmet Merkezleri’nin 391’e ulaştığını ve bu merkezler sayesinde vatandaşlara hizmetlerin daha hızlı yapıldığını belirten Yanık, “Sosyal Hizmet Merkezi sayımızı Türkiye genelinde 400’e ulaştırmak faaliyet planındaki hedeflerimizden birisi. Aile kurumunu korumak ve güçlendirmek için özellikle ailelere yönelik programlara özel olarak önem veriyoruz. Bu kapsamda Aile Eğitim Programımız (AEP) ile ‘eğitim ve iletişim’, ‘yaşam becerileri’, ‘hukuk’, ‘iktisat’, ‘medya’ ve ‘sağlık’ olmak 5 alan üzere gibi 28 modülden oluşan eğitimler veriyoruz. Aile Eğitim Programı kapsamında ülkemiz genelinde 2013 yılından bu yana 2,9 milyon vatandaşımıza eğitim sağladık” ifadelerini kullandı.
“PDR MEZUNU DANIŞMANLARIMIZ İLE ÜLKEMİZ GENELİNDE 84 BİN BAŞVURUYA ÜCRETSİZ DANIŞMANLIK HİZMETİ SUNDUK”
Aile yapısının korunması için danışmanlık hizmeti sunduklarını söyleyen Yanık, “Evliliğin sürdürülmesinde, çocukların yetiştirilmesinde yaşanan muhtemel sorunların çözümüne katkı sağlamak için ise ayrıca ‘aile danışmanlığı’ hizmeti veriyoruz. Aile eğitim programı daha kapsayıcı, daha bütünlüklü bir program, genel bir program ama evlilikte sorun varsa, ebeveynin yaşadığı problemler varsa bunların çözümüne katkıda bulunmak üzere ayrıca aile danışmanlığı hizmeti sağlıyoruz. Bu hizmetimizin kapsamı boşanma düşüncesinde olan çiftlerin süreci sağlıklı yönetebilmelerine destek olmayı da içeriyor. Bugüne kadar İl Müdürlüklerimizde görev yapan uzman personellerimiz aracılığı ile görev yapan psikolog, sosyal çalışmacı ve PDR mezunu danışmanlarımız ile ülkemiz genelinde 84 bin başvuruya ücretsiz danışmanlık hizmeti sunduk. Kasım 2019 tarihinden itibaren vatandaşlarımız aile danışmanlığı hizmetinden yararlanmak için e-devlet üzerinden de başvuru yapabiliyor” dedi.
“147 BİN 139 ÇOCUĞUMUZA 1 MİLYAR 754 MİLYON TL SED ÖDEMESİ YAPTIK”
Çocukların eğitiminde ailelere yardımcı olmak için Sosyal ve Ekonomik Destek Hizmeti (SED) verdiklerini ifade eden Yanık, “Bu destekten 2002 yılında 11 bin 807 çocuğumuz faydalanırken 2022 yılı Temmuz ayı itibarıyla ailesi yanında 147 bin 139 çocuğumuza destek oluyoruz. Bu kapsamda 2022 yılı temmuz ayı itibarıyla toplamda yaklaşık 1 milyar 754 milyon TL SED ödemesi yaptık” ifadelerine yer verdi.
“78 MİLYAR TÜRK LİRASINDAN FAZLA EVDE BAKIM YARDIMI ÖDEMESİ GERÇEKLEŞTİRDİK”
Evde Bakım Yardımları çerçevesinde aylık 3 bin 336 TL yardım yaptıklarını söyleyen Yanık, “Bu yardımdan 554 bin 578 kişi faydalanıyor. Bu yardım kalemi için temmuz ayında toplam 1 milyar 850 milyon TL kaynak aktardık. Bu güne kadar toplamda 78 milyar Türk lirasından fazla evde bakım yardımı ödemesi gerçekleştirdik” diye konuştu.
“VATANDAŞLARIMIZ ARTIK DEVLETTEN HİZMET ALABİLMEK İÇİN KAPI KAPI GEZMİYOR”
Talep odaklı hizmet arzını, arz odaklı hizmet sunumuna dönüştürdüklerini belirten Yanık, “Hizmete ihtiyacı olan vatandaşlarımız artık devletten hizmet alabilmek için kapı kapı gezmiyor, bilakis biz devlet olarak onların hanelerine gidiyor ve ilgili sosyal hizmet modelini onlar için tasarlıyor ve kendilerine ulaştırıyoruz. Aile Sosyal Destek Programımız yani kısaca ASDEP kapsamında alanında uzman personellerimizle vatandaşlarımıza ulaşıyoruz. ASDEP personelimiz sahada düzenli olarak hane ziyaretleri yapıyor. Bu ziyaretler ile ihtiyaç tespitinde bulunuyor, vatandaşlarımızı durumlarına uygun hizmetlere yönlendiriyor, bir nevi rehberlik ve danışmanlık hizmeti sağlamış oluyoruz” dedi.
“TÜRKİYE AİLE YAPISI ARAŞTIRMASI 2021 İTİBARIYLA SAHA VE İLK ANALİZ KISMI BİTTİ”
Türkiye’nin aile yapısına yönelik araştırmalarda belirli bir aşamaya geldiklerini ifade eden Yanık, “Türkiye aile yapısı araştırması 2021 itibarıyla saha ve ilk analiz kısmı bitti, şu anda ileri analiz kısmını sürdürüyoruz. Ergen profili, üniversite gençliği profili, boşanma nedenleriyle ilgili araştırmalarımız ve kadına yönelik şiddetin sebepleriyle ilgili araştırmalarımız da devam ediyor. 2022 yılı sonu itibarıyla bunların da tamamlanmasıyla çok önemli bir Türkiye’nin sosyal panoramasını ortaya çıkaracağımıza inanıyorum. Buradan da hem hizmetlerimizin güncellenmesi, yenilenmesi hem de yeni hizmet başlıklarının ortaya çıkması veya belki değiştirmemiz, düzeltmemiz gereken hizmet başlıklarının ortaya çıkarılması anlamında çok önemli bir veri seti ortaya çıkarılacağına inanıyorum” ifadelerini kullandı.

 
Kurtulmuş’tan Yunanistan’a: ‘Haddinizi aşmayın’
 
Ertuğrul Fırkateyni şehitleri dualarla anıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Deprem Bingöl’de de hissedildi
Merkez üssü Erzurum’un Çat ilçesi olan 4.9 büyüklüğündeki deprem Bingöl’de de hissedildi.
Çat'ta 4.9 büyüklüğünde deprem
Erzurum’un Çat ilçesinde 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi.
Aşkale’de kamu çalışanlarına yönelik dron eğitimi
Aşkale Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü ...
 
Doğu Anadolu’dan Pakistan’a yardım eli
Türkiye, milyonlarca insanın sel ve su taşkınlarından etkilendiği Pakistan’a ...
Evde Bakım Yardımında rekor düzey
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, bakıma ihtiyacı olan ağır ...
Süt üreticilerine ekipman desteği
Oltu Kaymakamlığı İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğünce çiftçilere 61 adet ...
 
Ayı saldırısı: 1 yaralı
Kars’ın Sarıkamış ilçesinde ayı saldırısına uğrayan 1 kişi yaralandı.
‘Türkiye Türkiye’den büyüktür’
Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un İngilizce kaleme ...
Koca Beyaz Reformu paylaştı
Koca, “Beyaz Reform” gündemiyle bir araya geldiği 81 İl Sağlık Müdürüne, ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva