Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Erzurumspor 6 puanlık maça çıkacak
Türkiye 3 aday gösterdi
Türkiye 3 aday gösterdi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Gazze'de can kaybı 33 bin 970'e yükseldi
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Kadına yönelik şiddetle mücadelede yeni süreç
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
Çelik: 'Cumhurbaşkanımızın desteği tamdır'
HABERLER>TÜRKÄ°YE
23 Kasım 2018 Cuma - 11:51

Yemen için seferber oldular

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek için Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte "Yemen İnsanlığı Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası, 200 bin TL'lik bağış ile başlatıldı.

Yemen için seferber oldular

Memur-Sen ve Hak-İş Konfederasyonu, Yemen'deki insani drama "dur" demek için Türk Kızılayı ve AFAD ile birlikte "Yemen İnsanlığı Bekliyor" sloganıyla yardım kampanyası başlattı. Yardım kampanyası, 200 bin TL'lik bağış ile başlatıldı.

Memur-Sen Konfederasyonu, Hak-İş Konfederasyonu, Türk Kızılayı ve AFAD, "Yemen İnsanlığı Bekliyor" sloganıyla Yemen için yardım kampanyası başlattı. İlk aşamada 200 bin TL'lik bağışın yapıldığı kampanya, Memur-Sen Genel Merkezi'nde düzenlenen programla başlatıldı. Gündemin Yemen olduğunu aktaran Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Yemen'de yaşananın iç çatışma görünümlü büyük bir oyun olduğunu söyledi. Her şeyin insanların gözü önünde olup bittiğine dikkat çeken Yalçın, "Yemen'le ilgili alt alta rakamlar sıralanıyor. Ancak, acı çeken, zulme maruz kalan, açlıktan ölen, kitlesel katliamların nesnesine indirgenen çoluk çocuk, yaşlı, erkek, kadın hasılı insan için rakamların bir anlamı yoktur. Rakamlar ancak sonuç üretmeyen soğuk raporları süsler. Rakamlar, ‘vicdan tutulması yaşanan bir çağda’ ölümleri, katliamları sıradanlaştırır. Ben bütün bu olumsuzluklara rağmen az önce verdiğim rakamları şöyle açayım; 22 milyonluk nüfusun üçte ikisi temel insani ihtiyaçlar noktasında yardıma muhtaç halde. 8 buçuk milyon insan açlık sınırında, 7 milyon ise beslenme koşulları açısından kötü durumda. Yarım milyon çocuk kötü beslenme nedeniyle ağır hastalıkların pençesinde kıvranıyor. Ülkede 10 milyon kişi, sağlık hizmetine erişimin tamamen ortadan kalktığı bölgelerde yaşıyor. Kolera salgını 1 milyondan fazla kişiyi etkiledi ve bunlardan 2 bin 300'ü öldü. Birleşmiş Milletler rakamlarına göre Yemen’de her 10 dakikada bir çocuk savaş nedeniyle can veriyor. Evlerini terk etmiş, barınma ihtiyacı içindeler. Binlerce okul eğitim hizmeti vermekten uzak, harap vaziyette. Altyapı büyük oranda çökmüş durumda" ifadelerini kullandı.

"DEVLETLER BAZINDA İNİSİYATİF ALINMASINI ÖNERİYORUZ"

"Yemen’de yaşanan çatışmalar zannedildiğinden ‘daha karmaşık’ bir hesabın ürünüdür" diyen Yalçın, "Ben bu hesabı anlatmak için Yemen’in stratejik önemine, yeraltı kaynaklarına, örneğin altın ve petrol rezervlerine ilişkin uzun uzadıya cümleler kurmayacağım. Bizim derdimiz orada yaşanan ‘insani kriz’dir. Fakat iki bölgesel güç birbiriyle mücadele ederken uzun vadede bölgenin özellikle emperyalist güçlerin müdahalesine açık hale geleceğini de vurgulamak isterim. Onun için birinci dereceden İslam İşbirliği Teşkilatı bünyesinde bir 'Yemen barış grubu oluşturularak' devletler bazında inisiyatif alınmasını öneriyoruz. Öte yandan sivil toplum kuruluşları da sivil alanda inisiyatif alarak çatışmanın durdurulması için ‘güçlü bir kamuoyu’ oluşturmalıdır" dedi.

“200 BİN TL’LİK BAŞLANGIÇLA BİR BAĞIŞ KAMPANYASI BAŞLATIYORUZ”

Memur-Sen olarak başta bölgedeki sendikalar olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki emek örgütleriyle iletişime geçerek bir inisiyatif almaya kararlı olduklarının altını çizen Yalçın, "Eğer ‘gerek devlet düzleminde’ ‘gerekse sivil toplum kuruluşları düzleminde’ biz bir an önce bu inisiyatifi almaz, sorunu en basit ifadesiyle ötelersek başkaları gelir ve kendi düzenlerini kökleştirirler. Görüldüğü gibi biz Yemen konusuna ‘ikili bir strateji’ ile yaklaşıyoruz. Oradaki kanı durdurmak için bu iki stratejinin de bir an önce hayata geçirilmesi gerekiyor. Bunun ilk adımı şüphesiz şu an çatışma ile tabiri caizse abluka altına alınmış insanlara ‘gıda ve ilaç yardımı’ yapmaktır. Memur-Sen, Hak-İş, Kızılay, AFAD, İHH ve Deniz Feneri olarak ilk aşamada 200 bin TL’lik başlangıçla bir bağış kampanyası başlatıyoruz. Kampanyamızın bütün vatandaşlarımız tarafından destekleneceğine inanıyoruz" diye konuştu.

“YEMENLİ KARDEŞLERİMİZE BİR BORCUMUZ VAR”

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ise, "Hak-İş olarak atasözümüzün gereğini yerine getirmek için sorumluluğumuzu bir kez daha hatırladık. 'Karanlığa küfretmektense bir mum yak, daha iyidir', biz bir şeyler yapmak zorundayız. Konfederasyonumuzun üstlendiği sorumluluk çok önemli, Yemenli kardeşlerimize bir borcumuz var, bunu ödeyeceğiz" dedi.

Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan ise, kendilerine verilen bağışların tamamının bir sorumluluk verdiğini belirterek, bu programın kendilerine cesaret verdiğini söyledi.

Yardım kampanyalarının hayırlı bir şekilde sonuçlandırılmasını temenni eden AFAD Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu da, Yemen'de yıllardır devam eden iç savaş, yoksulluk, hastalık gibi birçok olumsuz etki oluşturduğunu belirtti. Palakoğlu, yardıma muhtaç herkes için tüm sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde olacaklarını kaydetti. Palakoğlu, kampanya için Memur-Sen'e teşekkürlerini iletti.

 
FETÖ’den gözaltına alındı
 
Tefeci operasyonunda 4 gözaltı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Eskiden alın teri vardı şimdi akıl teri var”
Yıldırım, “Dünya kendiliğinden değişmiyor. Değişimin dinamikleri akıl ...
‘Karamsar senaryo yazanlar ters köşe oldular”
Yıldırım, “Türkiye için kara bulutlar dolandıranlar karamsar senaryo yazanlar ...
Kahraman’dan 15 temmuz değerlendirmesi
Eski Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı İsmail Kahraman, “15 ...
 
Soylu: "8 bin 526 YTS'nin girişi engellendi"
Soylu, "İstihbarat birimlerimiz 27 bin şahsı kontrol etmiş, çatışma bölgelerine ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: “Bunun adı gericiliktir”
Erdoğan, “Dünyanın kendisini 21. yüzyılın ikinci yarısına hazırlamaya ...
Selçuk atama verilerini paylaştı
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 310 şehit ...
 
“Kıbrıs, bizim milli davamızdır”
Oktay, Lefkoşa Fazıl Küçük Bulvarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ...
Soylu İçişleri vizyonunu paylaştı
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, terör örgütüne katılımın son 30 yılın ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan 10 Kasım mesajı
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 Kasım Gazi Mustafa Kemal’in vefatının ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva