KANAL25
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Sağlık çalışanlarından Gazze yürüyüşü
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Emniyet Müdürlüğü öğrencileri bilgilendirdi
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Oltu Devlet Hastanesi güncelleştiriliyor
Erdoğan ailesi yasta
Erdoğan ailesi yasta
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
Trendyol 1. Lig: Bandırmaspor: 2 - MKE Ankaragücü: 0
HABERLER>SPOR
5 Temmuz 2011 Salı - 11:50

Yoksul çocuklarına umut taşıdılar

Erzurum'un bazı semtlerinde oturan yoksul ailelerin çocuklarından kurulan buz hokeyi takımının sporcuları, turnuvalarda elde ettikleri başarılarla, sokakta çalışan akranlarına örnek oldular. Mahallebaşı, Gülahmet ve Küme evler semtlerinde oturan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklardan kurulan buz hokeyi takımı, Büyük Okyanus Spor Kulübü'nün bünyesinde turnuvalara katılıyor.

Yoksul çocuklarına umut taşıdılar

Erzurum'un bazı semtlerinde oturan yoksul ailelerin çocuklarından kurulan buz hokeyi takımının sporcuları, turnuvalarda elde ettikleri başarılarla, sokakta çalışan akranlarına örnek oldular.
Mahallebaşı, Gülahmet ve Küme evler semtlerinde oturan ve maddi durumu iyi olmayan çocuklardan kurulan buz hokeyi takımı, Büyük Okyanus Spor Kulübü'nün bünyesinde turnuvalara katılıyor.
HOKEY BAŞARISI
Kısa zamanda ilgili branşta başarılı olan buz hokeyi takımı, ulusal çapta düzenlenen turnuvalarda Erzurum'u en iyi şekilde temsil etmeyi hedefliyor.
Mahallebaşı ve Gülahmet Esnaf ve Sanatkarları Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Abdurrahman Oğuz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, kendilerinin girişimiyle kurulan buz hokeyi takımının turnuvalarda daha iyi bir sonuç elde edeceğine inandığını belirtti.
Antrenmanlarda çocukları yalnız bırakmadıklarını, onlara motivasyon sağladıklarını ifade eden Oğuz, "Onların sporun güzelliklerini görmesi için çaba harcadık. Çocuklar heyecanla giyindikleri ve sahada ter döktükleri formaları derneğimize hediye etti. Çocuklarımızın elinde tutarsak, gelecekte Mahallebaşı, Gülahmet ve Kümeevler gibi geri kalmış semtlerin kaderini değiştireceğimize inanıyorum" dedi.
BUZ SPORLARI MAHALLEBAŞINA CANLILIK TAŞIDI
Oğuz, Erzurum'da ekonomik gelişmişlik açısından yetersiz olan semtleri sporun katkısıyla canlandırmayı esas aldıklarını vurguladı. Buz hokeyi takımının fakir ailelerin çocuklarına umut olduğuna dikkati çeken Oğuz, "Büyük Okyanus Spor Kulübü buz hokeyi takımı, yoksul ailelerin çocuklarına bir bakıma umut oldu. Çocuklar sokaklarda çalışan arkadaşlarına, sporun güzelliklerini anlatıp, buz hokeyine kayıt yaptırmaları tavsiyesinde bulunuyor. Böyle giderse gelecekte daha güzel başarılar yakalanır" diye konuştu.
SOKAKTA ÇALIŞAN ÇOCUKLARA SPORTİF DESTEK
Kulüp antrenörü Eren İlter de, buz hokeyini, çocuklara sevdirmeye çalıştıklarını, kenar semtlerdeki diğer çocukları da spora kazandırmayı amaçladıklarını bildirdi.
İlter, sokakta çalışan çocukların toplumda iyi bir fert olmalarını hedeflediklerini dile getirerek, "Çocuklar sokaklarda para kazanmanın derdinde olmasın. Okula gitmeli, sporu sevmeli ve hepsinden önemlisi topluma yararlı bireyler olmalı. Bizim tek gayemiz bu. Gözlemlerimiz de çıktığımız bu yolda başarılı olduğumuzu hissettirdiler" şeklinde konuştu.
İlter, Ankara'da düzenlenen turnuvaya katıldıklarını, dereceye giremeyen takımın yaşadığı duygunun madalya ile eş değer olduğunu hatırlatarak, şunları söyledi:
"Turnuvaya katılmamızın en önemli amacı, çocukların Erzurum dışında, başka bir şehrin havasını teneffüs etmeleriydi. Hayatlarında şehir dışına çıkmayan çocuklarımızın, farklı bir ortamı görmeleriydi. Mahallebaşı semti şehrin en geri kalmış semtlerinden birisi. Buradaki çocuklarımız, bırakın şehir dışına çıkmayı, uzaktaki bir ilçeye dahi gitmemiş. Bizler böylesine yokluk içinde kurulan bir kulübüz. Mahallebaşı, Gülahmet ve Küme evler gibi ekonomisi iyi olmayan semtlerde yaşayan çocuklar, 'Biz artık sporu bırakmayız' deme cesaretini gösterdi. Dönüş yolunda çocuklar, tekrar aynı duyguları yaşamak için spora devam edeceklerini belirttiler. Bu kazanılan en büyük madalya oldu bizim için. "
 
 
 

 
El sanatlarına kurs desteği
 
Gaziantep, Yaz Oyunlarının şampiyonu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Enyüce CNN'e konuştu
Buz Hokeyini Erzurum’a sevdiren adam olarak anılan ayrıca Erzurum Polis ...
Atlama kulesinde kamp yapacaklar
Kış turizminde Erzurum’a akın eden Ruslar ve Ukraynalılar, bu kez spor ...
Erzurum’a curling mujdesi
Gençlik ve Spor İl Müdürü Fatih Çintimar, Erzurumlu gençlere de müjdeyi ...
 
Takım halinde şampiyon oldular
. Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası 17 - 19 Haziran 2011 ...
Dünya Şampiyonasına Erzurum'da hazırlanacak
29 Temmuz-20 Ağustos 2011 tarihleri arasında Kolombiya’da düzenlenecek ...
Sulama göleti kano alanı oldu
Türk Telekom Atlama Kuleleri’nde kışın suni kar yağdırmak için yazında ...
 
Badminton’da Doğu Anadolu Damgası
Türkiye’nin en iyi sporcu yetiştiren illeri arasında bulunan Erzincan’dan, ...
Akbulut milli gururumuz
Karadeniz ve Hazar Ülkeleri Karate Şampiyonası Gürcistan’ın Batum kentinde ...
Palandöken Curling turnuvası başladı
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı ...
 
YAZARLAR
Orhan Kemal Karasu
Orhan Kemal Karasu
Ak Parti için artık tehlike canları ciddi ciddi çalıyor.
Selahattin Şener
Selahattin Şener
Haydi Erzurum (Bari) Güneşine Sahip Çık !..
Hayrullah Palanoğlu
Hayrullah Palanoğlu
HOBİ BAHÇELERİ TAM GAZDEVAM EDİYOR...
Cahit Okçu
Cahit Okçu
Her Neyse…
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ÇOK OKUNANLAR
Ana Sayfa Siyaset Gündem Asayiş Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Spor Türkiye Erzurum Türküleri
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva